Kodikkuutta syksyyn

 

Vaikka eihän vielä ole mikään syksy… Ensi viikoksikin on helteitä taas luvattu! Ihanaa! Mutta kyllä se syksy jo kolkuttelee ovella ja pikkuhiljaa tulee tunne että täytyy saada kotia vähän lämpimämmäksi ja tunnelmallisemmaksi. Kasasin ruotsalaisten Alvhemin sivuilta kodikkaita kuvia, joissa on joku juttu joka sopii syyskotiin. Tosin, taitaa olla kesällä otettuja suurin osa näistä kuvista…

Tärkein juttu mielestäni on valaistus. Paljon pehmeää ja lämmintä valoa, useista valonlähteistä. Pöytävalaisimet, jalkavalaisimet ja kynttilät. Vielä kun olisi tulisija! Sellaista ei harmi kyllä ole, joten kynttilöihin on tyytyminen. Kunnon kynttilämeri ajaa melkein saman asian.

Tekstiilitkin vaikuttavat tunnelmaan, niitä tarvitaan enemmän kuin kesällä. Torkkupeittoja, tyynyjä, mattoja, taljoja. Pehmentävät ihanasti kotia! Minä en vaihda erikseen tekstiilejä talveen ja kesään, mutta syksyn mittaan niitä tulee pikkuhiljaa lisättyä ja taas heti talven taituttua otan vähemmäksi. Nyt on vähitellen alkanut tekstiilien lisäysvaihe.

Tiiliseinä näyttää hyvälle erityisesti syksyllä. Ehkä se on tuo murrettu, lämmin sävy! Kodikkuutta tiiliseinä luo paljon, varsinkin tuollainen vanha ja ajan patinoima tiili.

Onpa muuten upea liukuovi tässä kuvassa. Asuntomessujen Casa Forten liukuovien jälkeen olen tällaisia rouheampia liukuovia ihastellut kuvissa ja miettinyt sellaista ehkä meillekin. Mistähän löytyisi tuollainen rouhea liukukisko?

Kesällä ei verhottomuus lainkaan ole pahasta, mutta syksyllä verhot tuntuu hyvälle ajatukselle. Vanhassa talossa varsin, kun ikkunat vetää. Harmaa lampaantalja olisi meidän ruskean lampaan kaveriksi kiva ensi talvea ajatellen.

Semmoiset syysmietteet tällä kertaa! Se ois kesäloma mulla nyt (jälleen… :p)!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Seesteisiä kuvia…ja aika namu kaakelitakka ekassa kuvassa 🙂 Tollaset liukuovet näyttää kyllä hyvältä! Aika tervetullutta vaihtelua perinteisten liukuratkasujen rinnalle, joista itse en oikein pidä. Oiken rentoa kesälomaa! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Valkoinen lattia saa mut aina huokailemaan ihastuksesta! Samaisessa kuvassa oleva kakluuni on myös niin kaunis. Kyllä kelpais syksyn pimeinä iltoina tunnelmoida!

  • 2.1

   sanoo

   Valkoiset puulattiat toisi syksyyn kyllä aivan omanlaisen fiiliksen. Tai mihin tahansa vuodenaikaan… 😀 Mutta syksyyn ne sopii erityisesti!

 3. 3

  sanoo

  Ellen väärin muista, Casa Forten liukuovimekanismit oli teetetty käsityönä jossakin Pirkanmaalla. Mahtaako saadakaan valmiina tuollaisia mistään, näyttävät sepän takomilta. Mikähän noiden toimivuus lienee, joutuuko sitten kolisuttamaan ja käyttämään voimaa enemmän liikuttelussa. Viimeisessä kuvassa jäi mieleen hauska rahi, jossa lämmike oli jaloille taivutettu. Mahtaa tuntua suloiselle : ). Kivaa lomaa!

  • 3.1

   sanoo

   Siltä ne kyllä näytti, että oli teetetty kohteeseen. Tuskin tuollaisia valmiina saa… Testasin yhtä ovea, ja se kyllä toimi oikein sujuvasti!

 4. 4

  sanoo

  Ihania kuvia ja niin ajankohtaisia! Just tuunasin olkkaria tekstiileillä himpun verran syksyisempään suuntaan. Loput kynttilätkin voisi kaivaa jo pikkuhiljaa esille.

  Toi liukuovi on muuten helmi! Jos ostais jostain vanhan oven ja sitten kiskot erikseen… hmmm…easier said than done 🙂

  Tunnelmallista elokuista viikonloppua <3

  • 4.1

   sanoo

   Aika pienellä sitä saa kotiin syksyä ja lämpimämpää fiilistä! Joku vanha ovi ois aivan helmi liukuovena. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *