Kevätrisotto

kevätrisotto1

Tunnustettakoon heti alkuunsa, etten koskaan ennen tätä päivää ollut käyttänyt risottoriisiä, enkä itse asiassa edes tiennyt, miten oikea risotto keitetään! Löytyykö ketään yhtä risottosivistymätöntä!? Näin jossain lehdessä tovi sitten kuvan parsarisotosta ja koska se näytti niin herkulliselle, päätin kokeilla itsekin. Ostin risottoriisiä paketin ja kyllähän siellä tarkat ohjeet oli ja sain riisit keitettyä. Omassa risotossani käytin parsan lisäksi kevätsipulia. Riisin keitin laimeassa kasvisliemessä, parsat ja sipulit kiehautin hyvin kevyesti ja sekoitin ne valmiin riisin joukkoon. Lisäksi puristin risottoon hitusen limen mehua, päälle raastetun parmesaanin lisäksi takapihan yrttilaatikosta noussutta ruohosipulia. Lopputulos oli mielestäni erinomainen ja mukavan keväinen. Lasten kommentit menivät aivan laidasta laitaan; parsa jakaa meillä mielipiteitä!

ps. Eilisen sneak peak on mennyt valmiimpaan suuntaan, kuvamateriaalia instagramissa. Tällekin puolelle varmaankin pian, sen verran innoissani itse olen seinästä!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  Vivi sanoo

  Näyttää hyvältä! Itsekin ostin just ekan risottoriisipaketin maanantaina. Tarkoitus olisi kokata perjantaina jokirapurisottoa. Saas nähdä, miten käy…

  • 2.1

   sanoo

   No kiva, etten ollut ihan ainoa risottonoviisi. 😀 Jokirapurisotto kuulostaa hyvälle myös. 🙂 Luulenpa että lähiaikoina tulee kokeiltua erilaisia risottoja nyt kun kerran vauhtiin pääsin!

 2. 3

  sanoo

  Samis! 🙂 Juuri vähän aikaa sitten eräässä tunnustuksessa listasin parhaiksi ruoikseni sitruunarisoton ja tunnustin, että ennen en voinut käsittää, miten joku tilaa ravintolassa risottoa! Siis riisipuuroa!! Riisipuurona minä sen mielsin, eikä asiaan auttanut yhtään risoton mitäänsanomaton ulkonäkö.. Mutta siis tosi herkullista se on, yksinkertaisilla raaka-aineilla saa mielettömiä makuja! Sitruuna/lime ja parmesaani ovat aika ehdottomia minunkin mielestäni. Ja usein teen risottoa viikonloppuisin, joten silloin lorautan kuulotettujen sipulien ja riisien joukkoon desin valkoviiniä, ennen kuin alan lisätä kasvislientä. Mun mielestä sitä on ihana katsella, kun neste vähitellen imeytyy riisiin! 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Hienoa, että löytyy muitakin, jotka ei ole ymmärtänyt risoton päälle! Ei tunne itseään aivan niin blondiksi. 😀 Mä taas luulin, että risotto on sellaista kuivaa riisipöperöä! 😀
   Todella herkullista kyllä saa helpolla aikaan. Ja valkoviini sopii varmasti mainiosti haudutteluun. 🙂

 3. 4

  Risottofani sanoo

  Niin, risottoahan ei varsinaisesti keitetä, kuten tavallinen riisi. Se kuullotetaan läpikuultavaksi hetkisen öljyssä, jonka jälkeen lisäään mielellään valkoviiniä loraus. Sen imeydyttyä jatketaan kasvisliemen lisäys pikkuhiljaa loraus kerrallaan. Risotto mielestäni hautuu imiessää nesteet itseensä. Lopputuloksena kermamainen (ja sitä kermaahan ei sinne kuulu lisätä…) valuva ja sopivasti al dente risotto, joka toki on silattu parmesanraasteella ennen loppua. Itse käytämme lisäksi sipulia, valkosipulia ja esim. sieniä tai parsaa. Vihreän parsan voi lisätä n. 5 min ennen risoton valmistumista raakana ja pätkittynä rioston sekaan. Kysyy sopivasti siinä. Njam – taidanpa tehdä huomenna….

  • 4.1

   sanoo

   Niin, juuri näinhän minä riisin valmistin, keittäminen on ehkä hiukan harhaanjohtava termi, sillä hauduttelua valmistaminen pääasiassa on! Kermainen lopputulos on kyllä hyvin maistuva ja luulempa, että tulen kokeilemaan erilaisia risottoja tässä lähiaikoina! En tullutkaan ajatelleeksi, että parsan voisi kypsentää siinä samassa, joten kiitos vinkistä!!

 4. 6

  sanoo

  Risotto on hyvää, teen sitä aina silloin tällöin perjantairuoaksi, kun en jaksa työviikon jälkeen näpertää, mutta haluan kuitenkin jotain parempaa.

  En sen sijaan parsasta kovin välitä, mutta tänä keväänä olen löytänyt parsan korvikkeeksi horsmanversot, joita käyn napsimassa lähimetsästä, kiehautan lehtineen minuutin suolavedessä ja syön mm. sitruunaisen ruskistetun voin kanssa. Horsman makuahan kuvataan usein parsamaiseksi. Sesonki on juuri nyt, maitohorsman versot kun ovat parhaimmillaan alle 20 cm pituisina.

  • 6.1

   sanoo

   Tosi helppo ruoka kyllä oli, mutta silti herkullinen! Minä taidan tyytyä kuitenkin jatkossa tekemään enimmäikseen lisukerisottojam sillä täytyy ottaa muunkin perheen ruokamieltymykset huomioon. 😀 Mutta itselleni teen varmasti jatkossakin kasvisrisottoja!

   Horsma kuulostaa jännittävälle! Uskaltaisinkohan kokeilla!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *