Kotona on hyvä olla, kevätpihalla varsinkin

kevätpäivä1_

Tänne eteläisimpään Suomeenhan oli tullut lähes kesä meidän reissatessa Pohjanmaalla! Uskomatonta, mikä ero voikaan olla muutaman sadan kilometrin etäisyyksillä. Ja kuinka paljon kevät voikaan edetä muutamassa päivässä. Lomailu oli ihanaa, mutta kotiin, varsinkin näin keväiseen ilmastoon on hienoa palata. Harmillista, että matkalla kertyneet pyykit ja purettavat matkalaukut vaativat aikaa, sillä sormet syyhyää ihan tosissaan iskeä pihan kimppuun. Hiukan ehdin jo nautiskelemaan terassilla olosta ja ulkoilutin taimia lämpimässä auringon paisteessa. Ehkä kuitenkin lähden pihakalusteiden pesuun ja keskityn niihin tylsempiin juttuihin sitten kun aurinko laskee!

kevätpäivä2_

Pihan tutkiskelu on huippua tässä vaiheessa kevättä, kun näkyy jo, mitä kaikkea maasta nousee. Muraatin talvehduttamiskokeilu on ollut ilmeisen onnistunut, sillä kaksi muraattia on säilynyt talven yli vihreänä. Tässäpä uusi mainio maanpeitekasvi kukkapenkkeihin. Harmi kun en ole aiemmin tuota huomannut kokeilla. Ja tuo nurmikon peittävä scillameri jaksaa joka vuosi ihastuttaa… ah, ihana vuodenaika!! Oliivipuukin pääsi nyt ulos. Se ei oikein tykännyt muutaman päivän kastelutauosta tuossa pienessä ruukussa ja se pitäisi pikaisesti istuttaa isompaan multaan. Mutta mites tuon puun kylmän kesto? Kärsiikö oliivipuu olla ulkona jos yöllä on pakkasta? Tietäisikö teistä joku?

scillat

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kevät on kyllä ihanaa aikaa!

  Sisämaan ja rannikon välillä on tähän aikaan valtava ero, kun meri on vielä kylmä. Maalla 70 km Helsingistä oli 20 C ja vielä 15 km ennen kotiakin yhtä lämmintä. Kotipihassa 300 m merestä oli 13 C. Vaan kyllä meilläkin alkaa pihalla jo kukoistaa ja viereisessä metsässäkin puut ovat silmuilla.

  • 1.1

   sanoo

   Me ollaan merestä vain muutama kilometri, mutta takapiha on niin suojaisa etelärinteeseen, että täällä on kevät aina aika varhaisessa. Nyt onkin viime vuoteen verrattuna aika paljon edellä!

  • 2.1

   sanoo

   Nyt ollaan kyllä aika pitkällä ajankohtaan nähden! Luulenpa, ettei tarvitse odottaa kuin pari viikkoa, niin päästään herkuttelemaan raparpereilla ensimmäistä kertaa! ♥
   Scillat niiiiin tuo kevään! Ihanat, raikkaat siniset pienet kukat. ♥

 2. 3

  sanoo

  Oi ihanuus, miten jo vihertää! Niin kaunista! Meillä ei vielä olla ihan noin pitkällä vihreyden kanssa, mutta kyllä jo huomaa, että kevät on käynnissä täydellä teholla:)!

  • 5.1

   sanoo

   Minä löysin sellaista tietoa, että kestäisi nollaa astetta ja siihen olen luottanut sillä jätin puun nyt yöksi ulos ja näytti olevan hengissä vielä, vaikka yöllä taisi käydä nollassa. Mutta aika varovainen tuon kanssa saa olla, sillä en todellakaan halua palelluttaa sitä. 😀
   Ehkä voisin sen istuttaa jo ulkoruukkuun ja kietaista öiksi hallaharsoon!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *