Kevätkakku

Mangojuustokakku

Meillä pääsiäiseen on aina kuulunut raikkaat ja keväiset hyytelökakut. Usein olen tehnyt perinteistä tuorejuusto- tai jogurttihyytelökakkua mangopäällisellä, mutta nyt päätin sekoittaa mangon jo itse kakkuun. Kakusta tuli aika ihanan hempeän keltainen ja yksinkertaisen kaunis noiden pienten suklaamunien ansiosta. Pohjaksi tein pehmeän suklaakakkupohjan.

Keväinen ja raikas hyytelökakku

Mangojuustokakku

Pohja
3 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri. Kääntele siivilöidyt jauhot joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita hiukan jäähtyneenä joukkoon. Paista irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
200 g flora vanillaa
2 prk mangopilttiä
intiaanisokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua

Vaahdota vanilla ja tuorejuusto erikseen, sekoita. Sekoita rahka ja mangosose joukkoon. Makeuta oman maun mukaan. Liota pehmennetyt liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita joukkoon. Kaada kokonaan jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään. Vuoan irroitettuasi koristele haluamallasi tavalla.

Mahtavaa, että olette Ainon päivän brunssi kiinnostaa! Osallistukaa toki kilpailuun kaikki, joita kiinnostaisi jäätelön maistelun ja herkuttelun lomassa saada oppia ammattivalokuvaajalta kauniisiin ruokakuviin. Minä ainakin odotan oppeja innolla, sillä usein erityisesti kivat ruokaideat jää postaamatta blogiin hyvien kuvien puutteessa. Leivonnaisten kuvaaminen sen sijaan on ainakin minulle paljon helpompaa…

Ei muuta kuin mukavaa pääsiäisen viimeistä päivää!! Täällä onkin pääsiäisen ainoa aurinkoinen päivä, joten pitänee ehtiä ulkoilemaankin. Illaksi suunnataan kyläilemään kauniiseen hirsitaloon… Huippua! ♥

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *