Kevätjuttuja


Kirsikkapuuhun on ilmaantunut viime päivinä paljon nuppuja. Viime vuonna kukat aukesi 13.5. joten nyt ollaan ainakin päivä myöhässä. Joka vuosi olen yhtä innoissani kirsikkapuun kukinnasta, nytkään en malttaisi odottaa, että valkoinen pilvi peittää takapihan. Ihanan vihreää alkaa olla muutenkin ja juuri huomasin, että ruoho pitäisi jo leikata ensimmäistä kertaa tälle vuodelle.

Eilen äitienpäivänä asettelin lisää kiviä uudistuksen kourissa olevaan kukkapenkkiin. Tässä oli vielä viime vuonna kaksi erillistä istutusaluetta, joiden välissä oli kapea nurmikkokaistale. Yhdistin penkit pyöreiden kivien avulla. En halunnut tehdä kovin tiukkoja rajauksia vaan laitoin kiviä sinne tänne. Kasveja on tullut siirreltyä jälleen, toivottavasti eivät tykänneet huonoa. Vielä pitäisi siirtää maanpeitekasveja kivien väleihin ja tulppaanien kukittua jotain valkoisia perennoita. Muutakin puuhaa on ihan yllin kyllin jäljellä. Näin keväällä pienessäkin pihassa riittää tekemistä. Pionit tarvitsee kunnon tukevat kehikot, jotka jaksaa kannatella kukkien painon. Jalokärhöillekin ajattelin askarrella jämäkän tuen. Säilytyspenkin kansi on pystyssä kuivuakseen, päätin nimittäin öljytä senkin sillä ihanalla mustalla puuöljyllä.

Kommentit
 1. 1

  Ansku sanoo

  Miks nuo kuvat ei näy kunnolla, kun i phonella lukee tätä blogia? Siis kuvat on jotenkin venyny pystyttäis-suunnassa. Ja välillä tää kommentointi ei onnistu ollenkaan, kun tuo bellablogit-banneri hyppää tuohon kommenttiboksin päälle, niin että ei pysty näkemään, mitä on kirjoittamassa.

  • 1.1

   sanoo

   Hei Ansku,

   Kiitos palautteestasi – tutkimme asiaa ja pyrimme saamaan mobiilipuolen kuntoon mahdollisimman nopeasti.
   t. Bellan tiimi

   • 1.1.1

    sanoo

    Minulla on omassa blogissani sama ongelma. Jollain tietyllä selaimella kuvat venyvät. Mikäli oikein muistan tuo on wordpressin yleinen ongelma..

    • 1.1.1.1

     sanoo

     Jospa tuon saisi toimimaan. Itsekin huomasin saman nyt lumiallani. Tosin ensimmäisissä postauksissa ei tuota ongelmaa ollut.

 2. 2

  Ansku sanoo

  Vielä tuohon mun edelliseen kommentiin, niin kuvat ei näy kunnolla parissa viimeisimmässä postauksessa, mutta aikaisemmissa postauksissa ne on näkyny normaalisti.

 3. 5

  Marianne sanoo

  Hei Esmeralda! Kommentti tulee vähän väärään paikkaan, mutta huomasin taannoisessa kirjakaappipostauksessasi että mainitsit teillä olleen Billy-hyllyjen vitriiniovien takana tapettia ennen uudistusta. Meillä olisi omien Billyjen uudistamiseen juuri sopivasti ihanaa retrotapettia mutta pähkäilen tässä, miten tapetin saisi siisteimmin oveen kiinni. Muistatko miten kiinnitit tapetit oviin, teippasitko vaan kiinni karmeihin vai saitko ne jollain keinolla ujutettua lasin ja kehyksen väliin niin että ne myös pysyvät menossa mukana? Meillä on 1- ja 2-vuotiaat lapset ja kaapin sisältö niin hyrskyn myrskyn että uudistus tulisi todella tarpeeseen 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Heippa Marianne! Tapetit oli kyllä varsin näppärät kätkemään kaaoksen. 😀 En saanut niitä ujutettua mitenkään kehyksen ja lasin läpi, joten käytin teippiä. Leikkasin tapetit juuri lasiaukkojen kokoiseksi ja teippasin karmiin kiinni. Ihan kohtuuhelposti ja siististi ne sai kiinni ja pysyikin hyvin paikoillaan kun vedin teipin koko matkalle.

 4. 6

  sanoo

  Ihania nuppusia.

  Kävin Roihuvuoren kirsikkapuistossa, mutta puut ovat vielä aika nuoria ja teollisuusalueen kupeessa, joten komeita yleiskuvia ei saanut. Odotankin kotikadun vanhojen koristeomenapuiden kukintaa, vielä menee varmaan pari viikkoa ennenkuin ne ovat täydessä kukassa.

  • 6.1

   sanoo

   Omenapuut taitaa kukkia pian kirsikoiden jälkeen. Minä näin jo viime viikonloppuna muutaman kirsikkapuun upeasti kukassa, nyt alkaa meillä olla kukkia auki.

 5. 7

  sanoo

  Hei Esmeralda! Ihania kuvia jälleen kerran! Löytyykö blogistasi enää sitä viimekeväistä ihanaa mutakakun ohjetta? Yritin surffailla, mutten löytänyt. Mulla on ohjeesta alku (aineet), mutta siitä puuttuu paistoaste- ja aika. Olen niin onneton kokki, etten osaa tätä päätellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *