Kevään ihanuus

orvokit3

Näin tänään kaupassa ihania kevään ensimmäisiä orvokkeja ja siitä muistin sen viime vuoden ensimmäisten ostamieni orvokkien aiheuttaman riemun sekä orvokkikuvat, joita en koskaan muistanut julkaista blogissa. Orvokit jäi vielä kauppaan, ainakin pääsiäisen yli sillä olemme itse matkoilla, mutta olen aika varma, että heti pyhien jälkeen meille istutetaan ensimmäiset kesäkukat terassille! Olen joka vuosi hankkinut kukkia jo vapuksi ja kertaakaan ei kukat ole paleltuneet, vaikka olen kovin ajoissa ollutkin. No, nämä pikkuruiset orvokit ei järin kauniina säily kun kesä kunnolla koittaa, joten täytyy muistaa kohtuus näiden kanssa!

Tänään vierähti pidempä aika takapihalla, kun juutuin ihastelemaan kevään ihanuuksia. Ihan mielettömän hieno aika vuodesta, kun päivittäin huomaa kevään etenemisen ja uudet ihmeet pihalla! Vähän jännittää, mitä kaikkea kukkapenkeistä nousee, sillä istutin tämän vuoden ensimmäisenä päivänä kaksi suurta muovikassillista kaikenlaisia kukkasipuleita. Näyttäisi, että ainakin osa niistä on lähtenyt kasvuun ja parin viikon päästä saattaa olla jo kukkiakin tiedossa.

orvokit2orvokit1

Puutarhan ihastelun sijaan tässä olisi ihan oikeaakin puuhaa, jos aikoo saada tämän porukan pian muutaman päivän reissuun. Pyykkiä, pakkaamista ja siivoamistakin, jotta olisi kiva palata reissusta kotiin. Ajatuksena oli tehdä muutama postaus jemmaankin, jotta täällä riittäisi lueskelemista pyhien ajan, mutta saapa nähdä, mihin aika riittää… Tai voihan sitä blogata reissun päältäkin!

//Orvokkien myötä suloista tiistai-iltaa teille!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Orvokit on mun lemppareita! Mä tykkään ostaa niitä kans aikaisin ja pitkin kesää vielä lisää 🙂 Mä täällä jännityksellä odotan, nouseeko mun kukkapenkistä mitään. Se on ollut niin hirveää multavesilöllöä vähän väliä talven aikana, että sipulit ovat varmaan hukkuneet.. Toivottavasti edes joku innostuisi kasvamaan 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mä laitoin rapuille jo viime viikolla orvokit kun ensimmäiset tuli vastaan kauppareissulla, en itse pidä narsisseista ja hyvin ovat tuossa pärjänneet. Kivasti tuovat kevään tuntua lisää elämään 🙂

 3. 3

  Parsi sanoo

  Minäkin ostan orvokit vapuksi, vaikka pohjoisessa asummekin. Viime vuonna kukkaset kestivät piiiitkälle syksyyn kauniina, kun muistin leikellä niitä muutamaan otteeseen kesän aikana. Paraatipaikalla en orvokkeja koko kesää pidä, koska muitakin kukkia haluan, mutta ei ihanensi kummassa kantsi poiskaan heittää.

 4. 4

  sanoo

  Mun takapihakin huutaa jo orvokeita! Pari viikkoa sitten pestiin terassi ja kuntoon laittaminen jäi siihen. Nyt pitäisi saada uusi innostus… voisin kuvitella, että inspis lähtee juurikin kukkakaupasta:) Ihanaa pääsiäistä sinulle, Essi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *