Kesän ensimmäinen

Kesän ensimmäinen mansikkakakku tulee aika monesti tehtyä juhannukseksi. Tällä kertaa Britakakkuna. Tuoreet mansikat tekee tästä kyllä herkullista. Herkullisia oli myös kirsikat, joita juhannusvieraat toi tuliaisina. Nam!

Hyvää seuraa ja herkuttelua kuului meidän juhannusaattoon. Ihanaa, että sitä saatiin viettää niin kauniissa säässä, tänään kun ei aivan niin kivalle tuolla ulkona näytä. Toivottavasti teidän kaikkien juhannusaattoa sujui mukavasti! Tänään täällä otetaan rennosti ja suunnitellaan kesälomakuvioita. Nyt on koko muu perhe minua lukuunottamatta lomalaisia.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meilläkin syötiin eileen taivaallista mansikka-marenkikakkua, ihanaa oli !

  Brita-kakun ohje kiinnostaisi, onko sulla jotain takuureseptiä ?

  • 1.1

   sanoo

   Tein tällä kertaa Valion ohjeella. http://www.valio.fi/reseptit/brita-kakku/
   Aiempi ohjeeni on hyvin paljon samanlainen, mutta valion ohjeessa käskettiin paistaa pohjaa hetki ennen marengin laittoa. Valion tapa sai pohjan irtoamaan leivinpaperista huomattavasti helpommin, mitä silloin kun marengin laittaa suoraan taikinan päälle. Tosin kakusta tuli hiukan kuivempi, mutta hyvää niinkin!

 2. 2

  jessika sanoo

  meillä on muutama britakakku tälle kesää jo tehty mutta tänään on tehnyt sitä hirveästi mieli, eipä vaan tuoreita mansikoita ole ollut tänään tarjolla.

 3. 4

  sanoo

  Oi nam……. minen osaa edes Brita-kakkua tehdä mutta juuri taannoin sain niiiiin hyvää britaa että päätin opetella itsekin! Teidän juhannusaatto kuulosti aivan meidän juhannusaatolta 🙂 Täällä samoin mietitään kesälomakuvioita, koko muun perheen ollessa nyt lomalla… minulla tosin ei lomasta vielä tietoakaan, kiitos työprojektin.

  Oikein leppoisaa juhannuspäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *