Kesäkukkia

Nyt on ollun niin lämpimiä päiviä, että uskallauduin ostamaan lisää kesäkukkia, etupihalle tällä kertaa. Etupiha on melkein koko päivän varjossa, vain ilta-aurinko paistaa sinne, joten kukatkin täytyy olla sen mukaiset. Hyvällä menestyksellä täällä on pärjännyt lumihiutale, ahkeraliisa, ruusuliisa ja atsalea. Nyt ostin hortensian kun kuulin, että sekin viihtyy paremmin varjossa kuin paahteessa. Hortensialle ilmeisesti paras paikka olisi puolivarjo, joten toivottavasti tässä ei nyt ole liiankin varjoisaa. Upean, ison terassihortensian laitoin sinkkiämpäriin. Ihanan paljon on nuppuja jo, toivottavasti kestää pitkään. Yöt taidan pitää hortensiaani vielä eteisen puolella, jos sattuu hallaöitä tulemaan.

Meidän ensimmäinen tulppaani on avannut nuppunsa! Ihanaa. Istutin syksyllä tähän etupihan pieneen kukkapenkkiin lisää valkoisia tulppaaneja. Toistaiseksi ei ihan valkoiselle näytä, saapa nähdä josko auetessaan kuitenkin vaalenisi. On muuten melkoista arpapeliä noiden tulppaanien sipuleiden kanssa, mitä väriä saa milloinkin. Hyvin harvoin tulee sitä, mitä pussin kuva kertoo.

Viikonloppua kohti kovaa vauhtia mennään ja paljon on vielä ohjelmaa luvassa. Tämä viikko on kyllä ollut niin kiireinen, että eipä ole oikein ehtinyt edes harrastaa. Huh! Toivottavasti ensi viikolla olisi aikaa laittaa vaikka kasvimaalle jo jotain itämään.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minun lempikukka hortesia! Hortesia ei siedä suoraa auringon paahdetta ollenkaan. Eli varmasti sinulla on hyvä paikka. Vettä vaan niin kaunista on koko kesä!

  Hyvin passaa sinkkiämpäriin.

  • 1.1

   sanoo

   Hortensiat on kyllä ihania! Mulla tämä on ensimmäinen hortensia ulkona, joten vähän olen huolissani, osaanko hoitaa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Hortensia on kyllä niin ihana aina! Upealta näyttää tuossa sinkkiämpärissä, toivottavasti viihtyy paikassaan! 🙂

 3. 3

  sanoo

  Hortensiat ovat ihastuttavia, mutta ne ain akuolla kupsahtavat hoidossani nopeasti.

  Parvekkeella on jo orvokkia ja tähtisilmää. Sisällä odottaa kasvattamiani taimia lähmpimämpiä kelejä, yrtit tarvekelaatikkoon taidan ostaa ruokakaupasta kuten aiempinakin kesinä

  • 3.1

   sanoo

   Tuota minä just pelkään, että kupsahtaa hetkessä. Minäkin olen ostanut yrtit pitkään ruokakaupasta, saa heti syötäväksi ja hyvin on lähtenyt aina kasvuun kun olen yrttilaatikkoon istuttanut.

 4. 5

  sanoo

  Kaunista! Mulla kesti viime vuonna hortensia läpi koko kesän. Joskus toukokuussa ostin ja ihan loppukesään asti säilyi hyvänä 🙂 Tosin yksi varsi katkesi kovassa sateessa.

  Mukavaa viikonloppua sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *