Kesäherkku

Raparperia alkaa olla jo syötäväksi asti. Tehtiin tässä taannoin tällainen kesäinen ja herkullinen jälkiruoka, vaniljajäätelöä ja raparperia. Raparperin kanssa meinaa toisinaan loppua mielikuvitus, mihin sen kaiken käyttää. Raparperipiirakkaa ei kuitenkaan kovin montaa kertaa viitsi tehdä. Tähän herkkuun saa jonkin verran raparperia uppoamaan, olen paistanut vähintään yhden varren yhteen annokseen. Aion seuraavaksi kuitenkin koittaa raparperipiirakkaa marenkipäällisellä, monesta blogista olen moisesta lukenut.

Kuori ja pilko raparperit, sulata pannulla nokare tai siivu voita, kaada raparperit pannulle ja kippaa reilusti sokeria päälle. Kääntele pannulla, kunnes raparperit ovat tarpeeksi pehmeitä ja sokeri aavistuksen paahtunut. Kaada kuumana vaniljajäätelön päälle. Nam!

Mikäs on teidän mielestä parasta, mitä raparperista voi tehdä? 

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kuulostaa hyvältä! Oma suosikkini on raparperimehu, jota teen helsinkiläiskerrostalon takapihalla, metsän laidassa kasvavasta raparperista, parin kilometrin päässä keskustasta.

    • 3.1

      sanoo

      eno ole moisesta edes kuullut, mutta on ajatuksenakin herkullinen. Aion kokeilla! Pitääkö siihen ensin keittää mehu?

  2. 5

    sanoo

    Raparperipiirakka, mielellään vielä hieman uunilämpimänä, vaniljajäätelön kanssa on ihan parasta! 🙂 Myös raparperi-mansikkakiisseli ja kermavaahto on ihanan kesäistä hyvää.

    Tämä resepti kuulostaa myös todella herkulliselta ja mukavalta vaihtelulta piirakalle, pitääpä kokeillakin jos saan äidin kasvimaalta muutaman raparperin. 🙂

  3. 6

    sanoo

    Heippa! Raparperikokkailuja täälläkin. Pari raparperi-kermaviilipiirakkaa lähti matkaan muille tarjoiltavaksi, mutta meille kotiin keitin raparperi-kauramannapuuron 🙂 On tosi hyvää, eikä tarvitse keittää mehuksi eka, vaan samalla alustuksella kuin jos tekisi kiisseliä. Suurustusvaiheessa vaan tilalle tuleekin mannaryynejä 🙂 Esim:
    1 litra vettä, 5 dl pieneksi pilkottua raparperia, desi (tai alle) sokeria, 1-2 desiä mannaryynejä, lopuksi ripaus suolaa. Valmiin puuron antaa jäähtyä, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja jääkaappiin. Maidon kanssa ihanan raikasta ja pikkuisen kirpakkaa! Hyvää oli.

  4. 7

    sanoo

    Hei, tätini tuota aina tekee, en vaan ole koskaan tajunnut kysyä ohjetta. Onpas supersimppeliä tehdä. Jos mulla olis enempi raparperia (toivottavasti parin kesän päästä) niin tekisinraparperimehua. Ihanan raikasta!

  5. 10

    Voikukkapelto sanoo

    Mä sain viime vuonna mehun myötä raparperille aivan uuden funktion. Suosittelen. Nyt en enää tuskaile, mihin sen kaiken käyttäisin 😉 Myös hilloa täytyy tehdä pari purkkia. On meinaan hyvää!

  6. 11

    Linda sanoo

    ehdoton ykkönen on raparperikiisseli (tai soppa, miten sen kukin sanoo) vaniljakremen kera! (: nam. :p

  7. 12

    sanoo

    Hei herkun näköstä ja varmasti myös hyvää :D. Tuota pitää kokeilla! raparperi ei uppoa meille, muuta kuin minulle 😉 Ite tein viime kesänä ekan kerran ”raparperisimaa” (muistaakseni tuolla nimellä löytyy googlettamalla). on hyvää ja kelpaa kaikille.

    • 12.1

      sanoo

      Nyt sataa hyviä vinkkejä siihen tahtiin, että saattaa raparperit tulla kaikki kerrankin käytettyä!! Kuulostaa simakin aivan mainiolle!! 😀 Kiva kun kävit, Saara! ♥

  8. 14

    sanoo

    Voi jösses että herahti vesi kielelle, nams! 😛 Ihan pakko koettaa, kun seuraavaks löytyy vaniljajätskiä pakkasesta!

  9. 15

    Pia sanoo

    Helppo ja hyvä vinkki raparperista on juoma, johon tulee 2 litraa pilkottua raparperia, 2 litraa vettä, 4 mausteneilikkaa ja 2 kanelitankoa. Annetaan kiehua kattilassa noin 10 minuuttia (kunnes raparperit on sellasta mössöä! ;)) sitten siivilöidään harson läpi ja kuumaan mehuun lisätään 2-2,5 dl sokeria. Pulloihin ja kylmään! Näppärä ja nopea valmistaa. Viime kesänä sen jostain lehdestä nappasin ja koko kesän juomaa joimme… hyvää oli ja nyt on eka satsi taas tehty! =D

    • 15.1

      sanoo

      Tähän löytyisikin tarvikkeet vaikka heti! Taidanpa kokeilla, vaikkapa viikonlopun koulunpäättäjäiskemuihin. 🙂 Kiitos ohjeesta, Pia!!

    • 16.1

      sanoo

      Vaikuttaapas herkulliselle ohjeelle! Tätäkin täytynee kokeilla. 😀 Kohta loppuu jo raparperit, kun on niin paljon kivoja ohjeita. 🙂 Kannatti kysellä!

  10. 17

    sanoo

    Raparperiä siellä ja täällä. Kaveri klikkasi tästä herkusta vinkin ja löytyipä samaan syssyyn nyt monta muutakin kokeilun arvoista ohjetta. Itellä just rapsut haettu ensimmäistä mehua varten… Voiko sitä muuten pakastaa??? Kun en oikein tykkää siitä pelleilystä niiden pullojen kanssa.

Trackbacks

  1. […] viime vuoden postauksestani. Jos mietit, mitä muuta raparperista voisi tehdä, kannattaa lueskella tätä postausta ja erityisesti sitä kommenttiosiota, siellä nimittäin on hyviä vinkkejä lukijoilta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *