Kesäelämää

IMG_7476

Voi ihanuus, mikä kesä!! Mielettömän upea ja kaunis sää, lämpö, kukat, lasten kesäloma… Aivan parasta! Tietokone on pysynyt kerrankin viikonlopun aikana kiinni ja me ollaan asuttu pihalla. Kaikki ruuat on katettu ulos terassille ja päivänokosille köllähdetty nurmikolle. Täytyy ottaa kaikki ilo irti tästä ja nauttia täysin rinnoin! Pihatöitäkin on rentoilun ohella tehty. Minulla vaan meinaa pihahommien kanssa helposti lähteä homma lapasesta ja muutaman rikkaruohon noukkimisesta alkanut homma saattaa päätyä puolen pihan mylläämiseen.

IMG_7471

IMG_7490

IMG_7451

IMG_7453

IMG_7549

IMG_7474

Syreenit on parhaillaan täydessä kukassa. Valkoisissa syreeneissä on aivan valtavasti kukkia ja koko terassi tuoksuu huumaavalle. Niiden ihastelusta ei vaan saa tarpeeksi. Naapuri on istuttanut pihojemme rajalle lumipalloheisin ja nyt pensas alkaa olla sen kokoinen, että useampi oksa yltää jo meidänkin puolelle. Enpä siis hankikkaan omaa lumipalloheisiä. Kukinnot siinä on kauneimpia näin vaaleanvihreänä!

IMG_7538

IMG_7498

IMG_7504

IMG_7505

IMG_7508

Loppuun vielä kasvintunnistustehtävä!! Kuka tietäisi, mikä kasvi on kyseessä? Sain tyttäreltäni kimpun kukkia keittiötä koristamaan, pihan perältä poimittuja kukkasia. Kauniitahan nämä on, mutta kiva olisi tietää, mitä!! Kielo tulee ehkä vähän mieleen, mutta paljon suurempia kukkia, yksi kukka on noin puolitoistasenttinen.

Vaikuttaisi siltä, että ensi viikostakin on tulossa varsin kesäinen, joten nautiskelu jatkukoon! Minun osaltani tosin vasta töiden jälkeen… Mutta kesäloma häämöttää hyvin lähellä jo!!

IMG_7421

Kommentit
 1. 1

  Täti sanoo

  Oisko kalliokielo? Täälläkin kukkii syreenit, ”lumipallopuut” ei vielä. Valkoiset kukat on ihania! Kirsikkapuu siellä lapsuuskotisi pihalla…se täytyy käydä tänäkin kesänä katsomassa.

 2. 2

  Täti sanoo

  Laitappa googleen kuvahaku ”kalliokielo” niin huomaat että sehän se on….wiki tietää kertoa, että ” Kalliokielo (Polygonatum odoratum) on Euroopassa ja Aasiassa kasvava kukkakasvi. Sen ulkonäössä on tiettyjä yhtäläisyyksiä kielon (Convallaria majalis) kanssa ja kuten kielo, myös kalliokielo on myrkyllinen. Suomessa kalliokielo on yleinen maan eteläosissa, mutta rauhoitettu entisten Oulun ja Lapin läänien alueella.” No, tulipa vuodatus :-)) Hyvää kesää teille!

  • 2.1

   sanoo

   Tiesin kyllä, että blogissa saa vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen, mutta että näin nopeasti… 😀 Kiitos Täti! Kiva tunnistaa taas yksi kasvi lisää.
   Kirsikkapuu taisi kukkia siellä jo!? Kuulin, että puiden kukinnat on siellä ollut pari-kolme viikkoa etuajassa.

   Mukavaa ja aurinkoista kesää teillekin! Toivottavasti tavataan kesän aikana. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Kauniita kuvia ja kukkia kaikki! Ja kalliokielo se mustakin on. Meidänkin pihalla pieni rykelmä niitä kasvaa. HArmi, kun kukkii niin vähän aikaa. Suurena rykelmänä on aivan mielettömän kaunis! Tiedätkös muuten, millaisen kasvupaikan kasvi tuo heisi on? Aivan ihana.

  • 3.1

   sanoo

   Kukki kyllä nopeasti tuo kielo. Ehkä siis ollenkaan metsässä ollut kun vertasin tuota kieloon. Ihana kukkija!
   Lumipalloheisi viihtyy kai parhaiten auringossa tai puolivarjossa ja ravinteikkaassa maassa. On kyllä aivan ihastuttava pensas ja ilahduinkin suuresti kun huomasin, että kasvaessaan tuo naapurin pensas yltää meidänkin puolelle. 🙂

 4. 6

  sanoo

  Joko lupiinitkin kukkivat???

  Ihana kukkaloisto! Rakastan riippukeinuja, anoppilassa Siippa aina hoputtaa riippukeinuun makoilemaan, kun tietää kuinka siitä pidän.

  • 6.1

   sanoo

   Kyllä vain! Muutama päivä sitten näin ensimmäiset tienvarressa kukkimassa ja piti käydä heti poimimassa portaanpieleen koristukseksi! 🙂
   Meidän riippukeinulle kävi köpelösti, kun mieheni tukevan aterian päätteeksi köllähti päivänokosille… 😉 Köysi petti ja isäntä pääsi ottamaan lähikontaktia nurtsin kanssa. Uutta köyttä pitäisi lähteä ostamaan…

 5. 7

  Taina sanoo

  Hei,
  Kommentoinpa minäkin, kun kerrankin jonkun kukan tunnistan :). Kyseessä on, kuten muutkin jo ovat todenneet, kalliokielo, joka nimensä mukaisesti viihtyy kallionkoloissa. Ihanaa kesää sinulle toivotellen yksi kohtuullisen vakilukija, joka ei yleensä kommentoi. P.S. Meillä on tänä kesänä diy projekti siivouskaappi kuntoon, johon inspis tuli täältä, kiitos vinkistä siis!

  • 7.1

   sanoo

   Heippa Taina! Mukavaa, että jätit kommentin. On aina kiva kuulla teistä lukijoista edes sanan tai parin verran. 🙂 Ja huippuhomma, että olen inspiroinut siivouskaapin kunnostuksessa!!

 6. 8

  Suvi sanoo

  Meilläpäin sanottiin myös lampaankieloksi, mut kalliokielohan se oikea nimi taitaa olla:). Myrkyllinen.

 7. 9

  Kirsi R sanoo

  Meillä päin täällä länsirannikolla sitä kutsutaan käärmeenkieloksi, mutta oikea on varmaan tuo kalliokielo. Kotipaikassani kasvaa todella paljon kieloja ja tuota samaista ja lapsena aina kiellettiin poimimasta tuota kasvia. Se käsittääkseni on vielä myrkyllisempi kuin tavallinen kielo, joten kädet on syytä pestä huolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *