Keittiösuunnitelmat uusiksi

keittiön välitila laasti

Ei mennyt mun keittiöprojekti ihan niinkuin olin ajatellut. Sain osittain jo hommaa hoidettua eteenpäin tässä parina iltana, mutta kulmakaappiin päästyäni homma tyssäsi sen poistoon… Koko keittiö on ilmeisesti rakennettu kulmakaapista alkaen ja se oli niin ahtaasti paikoillaan, että sen irroittamiseen ja ennen kaikkea samanlevyisen kaapin sen tilalle saamiseen olisi vaadittu lähes koko yläkaappirivistön purkaminen. Niin mittavaan operaatioon en avohyllyhimoissani sentään ryhtynyt vaan tyydin kiltisti ruuvaamaan irroittamani osat takaisin paikoilleen.

Sen sijaan päätin toteuttaa samalla kertaa suunnittelemani välitila- ja valaistusprojektin ja pääsin eroon vihdoinkin inhoamistani laatoista. Pitkään mietin vaihtoehtoja laattojen tilalle ja laasti oli ainoa vaihtoehto, joka tässä meidän keittiössä miellytti. Vedin laastin laattojen päälle ja maalasin sen useampaan kertaan kosteudenkestävällä Luja maalilla valkoiseksi. Nyt ei ole valkoisia saumoja hangattavana ja toistaiseksi tahrojen puhdistaminen tuolta puolikiiltävältä pinnalta on ollut helppoa. Koko keittiö piristyi kummasti!

Inhoamiani koristelaattoja oli viimeiset vuoden peittämässä mustat kontaktimuovineliöt, joten en niitä ole pahemmin joutunut kuitenkaan katselemaan… En taida blogiani saastuttaa laittamalla niistä kuvaa tänne, mutta voin sen lisätä blogin facebookiin… 😉

laasti keittiön välitilassa

Vaikka alkuun harmitti projektin kariutuminen aivan vietävästi, olen tosi iloinen tästäkin vähästä, mitä sain keittiöä muutettua. Iso merkistys jonkun mielestä pienellä asialla!! Valaistukseen liittyvä asia on vielä hiukan kesken, joten siitä tarkemmin lisää kun sähkömiesystävämme on ehtinyt meillä piipahtaa. Uutta valaistusta kuitenkin jo näkösällä tässä keinovalossa otetussa kuvassa. Uskoisin, että näiden pienten muutosten jälkeen voin elää tämän meidän keittiön kanssa niin kauan kuin keittiöllä elinaikaa riittää…

keittiö

//Kivaa lauantai-iltaa ja muistakaahan varautua aamulla suklaamunin!!

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Näyttää tosi hyvälle!
  Voisinpa kokeillä meilläkin. Meillä on ihan kohtuu hyvännäköiset laatat välitilassa, mutta ne on sellaista pientä piperrystä. Puhdistettavia saumoja ihan liikaa. Niiden kanssa meinaa hermot mennä, kun yrittää puhtaana pitää.

 2. 3

  sanoo

  Voi hitsi miten loistava idea! Meille tulossa pienen budjetin keittiöremppa! Hei voitko kertoa tarkemmin tuosta laastin laittamisesta kaakeleiden päälle? Mitä värkkiä käytit? Hitsi olen nyt ihan innoissani, sillä alkuperäisessä suunnitelmassani meinasin hakea starkista niitä taustalevyjä, mutta tuo on niin paljon parempi idea!! Ainut mikä vähän mietityttää on tovsiaan että saako ne pysymään siistinä? Juurikin esim. lieden takana?

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos Fanni Pauliina! Pienen budjetin remonttiin tämä onkin sopiva ratkaisu. 😀 Minä kirjoittelen erillisen postauksen siitä, kuinka tein tämän ja tarvikkeistakin! Ajan kanssahan se vasta selviää, kuinka onnistuu puhtaanapito helpoiten likaantuvista paikoista, mutta toistaiseksi vaikuttaa lupaavalle, kun pinnasta tuli sen verran liukas!

 3. 4

  Marika sanoo

  On kyllä tosi hieno seinä nyt! Ostimme juuri ensimmäisen oman asunnon, johon on nyt remonttia alettu tekemään. Keittiöstä löytyy välitilasta suunnilleen yhtä ”hienoa” laattaa kuin teillä aikaisemmin oli ja tarkoitus oli laatat vaihtaa, mutta tämä idea olisikin kiva toteuttaa. Tästä laastihommasta olis kiva lukea samanlainen perinpohjainen postaus kuin sen upean harmaan seinän maalauksesta.

  • 4.1

   sanoo

   Heippa Marika!
   Lupaan tehdä aiheesta vähän syvälllisemmän postauksen. 🙂 Työvaiheista ei juurikaan ole kuvia, mutta eiköhän postaus synny ilmankin!

 4. 5

  sanoo

  Vau, tykkään! Lopputulos on tosi hieno! Itsellä on syksystä asti ollut mietinnässä laattaseinän tuunaus ja juurikin tuo laastin vetäminen laattojen päälle on ollut koko ajan vahva vaihtoehto. Laatta pinta-alaa on vaan meillä hiukan enemmän ja itseasiassa olohuoneen puolelta sitä löytyy valitettavasti lisää – ja paljon… 😉 Projektiin ryhtyminen onkin ollut se suurin kynnys. Lämmitysasiatkin tietty hieman vaikuttavat, sillä laatat sijaitsevat puulieden yläpuolella. Näet tilanteen parin postauksen takaisesta Kauhukornerista 😉 No, ehkä tässä ilmojen lämmetessä päästään itse toteutuksen kimppuun.

  • 5.1

   sanoo

   Täytyypä tulla tutustumaan sun kauhukorneriin. 😀 Laastin levittäminen oli minun mielestä tosi helppoa, nopeaa ja simppeliä puuhaa, joten en pelkäisi isojakaan pintoja alkaa tekemään. Varmaan kuumuuden kestosta täytyy ottaa vähän selvää ja valita tuote, joka kestää lämpöä!

 5. 7

  sanoo

  Kivalta näyttää! Hieno uudistus!
  Kaunis on myös tuo tumma puutaso: mitä se on?

  Keittiöuudistusta täälläkin mietiskellään…

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos Marri! Työtasot on värittömällä öljyllä käsiteltyä massiivitammea. Työtasojen vaihtaminen oli ensimmäinen keittiön muokkaus mieleisemmäksi. Hiukan nuo tasot on tummunut ajan saatossa.

 6. 8

  sanoo

  Tulipas oikeasti raikas lopputulos! Hyvä. Ollaan itsekin mietitty laastia välitilaan, mutta nimenomaan se puhtaanapito arvelluttaa. Odottelen täällä tarkempaa postausta aiheesta. Kiitos kun jaat ideoitasi meille muillekin 🙂

  Eilen juuri taiteilin viimeksi täältä saamani vinkin 😉

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos! Koitan elää mahdollisimman sotkuisesti ruokaa laittaessa ja tiskatakin vähän vettä roiskien, jotta saan pian käyttökokemuksia laastivälitilasta! 😉

 7. 9

  sanoo

  Mielenkiintoinen menetelmä tuo laasti/maalaus välitilaan. Juuri mietin kaakelimaalia yhden remonttikohteen välitilaan. Tuo laasti voisi olla hyvä vaihtoehto, tosin värin pitäisi olla ehkä muu kuin valkoinen, koska tasot ovat melko vaaleat kuten kaapinovetkin. Mietintämyssyyn menee:)

  • 9.1

   sanoo

   Epäilenpä, että laasti+maali olisi kestävämpi ratkaisu kuin kaakelimaali, sen perusteella mitä olen kaakelimaalista kuullut. Kaakelimaalin vaihtoehto voisi olla otex + kiiltävä öljymaali!? Olen kuullut, että olisi kaakelimaalia kestävämpi yhdistelmä!

 8. 10

  sanoo

  No,ei tullut avohyllyjä vaan tuli kaunis välitila 🙂
  Omassa hyllyprojektissani oli myös vaikein kohta tuo kaapin irroitus.Ja meillä se oli kuitenkin viimeinen kaappi joka irroitettiin.Ei varmaan olisi lähtenyt toisessa nurkassa ollut muuten kuin kaikki kaapit irroittamalla.
  Paljon näkee keittiöissä avohyllyjä jotka on tehty ovi poistamalla.Oletko sitä kokeillut? Omassani ei kyllä toiminut…
  Ihana olisi tuollainen laastiseinä talossa.Minäkin odottelen sitä puhtaanapito-raporttia 🙂

  • 10.1

   sanoo

   En usko, että meilläkään toimisi ovien irroittelu… Järkevää kohtaa ei oikein löydy!
   Harmillista, että avohyllyt jäi saamatta, mutta välitilan ihanuus lievittää pettymystä. 🙂 Lupasinkin jo laittaa lähiaikoina ruokaa mahdollisimman huolimattomasti ja sotkuisesti, jotta pääsen tosissaan jynssäämään välitilaa ja raportoimaan puhdistuksesta!! 😉

 9. 12

  sanoo

  Todella raikas ja kaunis lopputulos! Meillä on sama juttu; haluaisin muuttaa välitilan laattaa johonkin raikkaampaan, mutta emme uskalla alkaa irrottamaan laattoja sen suuren työn ja heikon taustamateriaalin vuoksi. Tuota voisi harkita. Haaveilin pitkään valokuvatulosteesta alumiinille tai lasista, mutta niitä ei varmastikaan saa laitettua laatan päälle.

Trackbacks

 1. […] Keittiön viimeisimmän uudistuksen jäljiltä pyydettiin kokonaisempaa kuvaa meidän keittiöstä. Tässäpä näitä tulee, myös muutama vanha kuva. Olisi ollut hauska löytää kuvia keittiön tilasta silloin kun viitisen vuotta sitten tänne muutettiin, mutta eipä löytynyt, sisustuskuvausta kun ei silloin pahemmin tullut harrastettua. Eihän tämä mikään unelmakeittiöni ole vieläkään, todellakaan, mutta uskon että nyt pystyn taas jonkin aikaa tämän kanssa elämään. 🙂 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *