Keittiöremontti – päivä 6

keittioremontti kauanko kestaa

Kurkataanpas keittiöremontin etenemistä välillä. Remonttia on nyt lähes viikko takana ja päivä 6 toi mukanaan sen, että päästiin purkuhommien jälkeen tekemään uutta. Alkuviikon purkamisen jälkeen on kyllä mukava päästä etenemään kohti uutta keittiötä. Seinien muutokset on saatu tehtyä, oviaukko suljettua sekä liesituulettimen asentamista ja väliseinien purkamisen myötä syntyneitä katon puutteita varten tehtävä katon alaslasku on saatu aluilleen, kun puinen kehikko valmistui pienen pähkäilyn tuloksena.

Alkuperäisiin suunnitelmiin on tehty pari muutosta, joista ehkä merkittävin on se, että joudumme jättämään purettujen seinien nurkkaan yhden pylvään. Pylväs ei tule kantavuuden vuoksi vaan tuossa kohtaa sattui menemään viemärin tuuletusputki, jolle ei järkevää ja toimivaa paikkaa muualtakaan löytynyt. Pylväästä ei kuitenkaan tule kovin paksu ja se tulee nousemaan työtason keskeltä, joten uskon lopputuloksen olevan varsin kiva. Myös keittiön mitoitukset on hiukan muuttunut ja sen ansiosta saadaankin liesitaso ja liesituuletin keskemmäs saareketta eikä ne tulekaan ihan reunaan, kuten aluksi oli suunnitelmissa.

Eilen kävin myös hakemassa ensimmäiset keittiön kaapitkin ja koko päivä sekä ilta menikin niitä kasatessa. Koska ruokailutilan puoli on sellaisenaan jo valmis, asennettiin päätyseinälle kolme korkeaa kaappia, joihin tulee käytännössä meidän kaikki astiat. Tilaa tuntuu olevan valtavasti ja koska kaapistojen alaovien takana on vetolaatikot, tuntuu tila myös tosi käytännölliseltä. Nyt saatiin kaikki ruokatarpeet ja kertakäyttöastiat kaappiin niin saatiin kaaos aisoihin. Ruokapöydällä on väliaikaiskeittiö, jossa ei kovin kummoisia aterioita viitsi kokkailla, mutta sentään puuron ja perunat saa keitettyä.

Seuraavaksi vuorossa on tiiliseinän slammaus ja aiemmin tasoitetun tiiliseinän siistiminen sekä lattian teko. Ne taitaa olla alkuviikon hommia ja sen jälkeen voisi käydä hakemassa uuden satsin kalusteita Ikeasta.

//Ei muuta kuin sateisen sunnuntain jatkoja!!

Kommentit
  1. 3

    Ansku sanoo

    Niiin mielenkiintoista. Aiheutuiko teille päänvaivaa Ikean kalustemitoituksesta kun ei ole parittomia kymmensenttejä Ikealla, vai saitteko hyvin suunnitelmat ilman ” tyhjiä ” kohtia? Tsemppiä keittiön kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *