Keittiöremontti – Päivä 11

keittioremontin kesto_

Tänään on meidän keittiöremontin päivä 11 ja tässä tilannekatsaus keittiöön, mitä siellä on tänään näkynyt ja tapahtunut. Tänään vietettiinkin koko remontin aikana varmaan pisin aika pois hommista, kun lähdettiin aamupäivällä hakemaan keittiökalusteita ja ruokailuineen homma vei niin monta tuntia, että illasta vasta päästiin kotiin kokoamaan kalusteiden runkoja. Saatiin lopulta kaikki rungot hetkessä pystyyn ja siinä vaiheessa ne nyt saakin odottaa, että ollaan saatu putki- ja sähköhommat jollekin mallille. On tässä niitä odotellessa kuitenkin tekemistä, sillä seinät ja katto täytyy vielä maalata, ikkunanpuitteet viimeistellä (tästä tulossa yleisön pyynnöstä oma postaus) ja kaapistojen sisusteita voisi kasata jo valmiiksi.

Heikin aloitellessa kasaamista minä sudin rapattuun seinään tummanharmaan kalkkimaalin ja kylläpä se toikin särmää tähän muuten kovin valkoiseen tilaan. Kalkkimaali on samaa tavaraa kuin makuuhuoneessa, Pure&Original Kalkkimaalia Lifestylenordicista*. Sävyn nimi on Slate Grey ja se on varsin tumma, tosin kuivuttuaan siihen tulee kivasti hiukan vaaleampia vivahteita pintaan ja jälki on mukavan eläväistä. Maalaamisesta tekee erityisen mukavaa tuo kaunein mahdollinen maalipurkki. Tosin, kun maali laimennetaan, tarvitaan toinen astia. Itse ajattelin laimentaa ensimmäisen kerroksen oikein reilusti ja tein aika vetelää maalia, mutta huomasinkin kun maali oli seinässä, että se ensimmäinen ohut kerros riitti peittämään laastin. Taitaa tuollaiseen imevään alustaan maalaaminen ollakin eri juttu kuin pohjamaalattuun levyseinään, johon tarvitsisi vähintään kaksi paksumpaa kerrosta. Kun kaikki seinät, lattiat ja katto on valkoista, tämä keittiö-ruokailutila-olohuoneyhdistelmä kaipasi ehdottomasti hiukan särmää ja jotain tummempaa kontrastiksi. Nyt tuo muuriseinä on eteisen ja olohuoneen puolelta valkoisella tiilipinnalla ja lopuilta sivuiltaan peittoon rapattuna tummanharmaa.

Kun kaapistojen rungot on kasassa, alkaa niemeke kivasti hahmottua ja tila saada muotonsa. Kodinkoneista vasta jääkaappipakastin on paikoillaan, päädyimme valkoiseen side-by-side -kaappiin, jotta se uppoaa viereisiin kalusteisiin paremmin. Astianpesukone, uuni ja induktioliesi on hankittuna ja odottaa asentamista, liesituuletin on matkalla ja sen pitäisi olla huomenna täällä. No, ei senkään kanssa mikään kiire vielä ole.

Tälle illalle olisi vielä betonilattian maalaamista, kunhan nyt kaikki ovat käyneet jääkaapilla sen viimeisen kerran. Huomenna voisikin käyttää aikaa laatikkokaaoksen hallintaan, sillä kalusteiden boksit peittää nyt koko olohuoneen lattiat. Mahtavaa silti, että nyt keittiö etenee suurin harppauksin ja jokainen päivä tuo valmistumisen lähemmäs. Enää ei olla kovin kaukana!

*saatu blogin kautta.

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Hups,millä vauhdilla siellä edetään ja näyttää jo nyt kivalle…tuo rapattu kalkkimaaliseinä on upea..☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *