Keittiön ikkunasta

Keittiön ikkunasta tulee tuijoteltua päivän mittaan usein pihalle. Ilta-aurinko paljasti eilen karusti, kuinka likaiseksi talven aikana ikkuna on päässyt ja innoistuinkin keittiön ikkunan pesemään. Kylläpä nyt tulvii valoa sisään. Täytyypä koittaa innostua muistakin ikkunoista.
Lumet on meidän pikkupihalta pois jo kokonaan, muualtakin hyvin vähissä. Paljaan pihatien myötä tytöt innostuivat ruutuhyppelystä. Täältä keittiön ikkunasta lapsukaisten touhuja on helppo vilkuilla.
Ja hitusen ikkunan ulkopuoleltakin… Kohta saa toivottavasti katsella vähän värikkäämpiä näkymiä, kun kukkapenkki innostuu kukkimaan. Keskellä oleva puska syntyi kun syksyllä juuri ennen talven tuloa löysin pääsiäiseltä jemmaamani narsissin sipulit ja iskin ne laiskuuttani yhteen kuoppaan kaikki. Toivottavasti tulee kukkiva puska! Kuunliljatkin jo sieltä maasta pilkistelee. Alppiruusut kasvaa hyvin hitaasti, mutta epävarmasti. Kolmatta vuotta ovat tuossa ja yhä kovin vaatimattomat. Pitäisköhän ne siirtää toisaalle!?
Vähän odottavainen fiilis on ollut, kun ei ole sää vielä lämmennyt. Tekisi niin mieli jo vaikka mitä projektia aloitella pihalla. Nyt on vasta siivoiltu talven sotkut pois.
Sunnuntaille lupaili lämpimämpää, joten voisi vaikka ensimmäiset orvokit istuttaa.
Kommentit
 1. 1

  Anonymous sanoo

  >Kevättä ootellessa tänne "lappiin". Lunta pukkaa lisää, ja varmaan puolenmetrin kinokset vielä, ei tarvi vielä kevät/kesähommia mietiskellä 🙂 Jospa se tännekkin tulee joskus!

 2. 2

  Anonymous sanoo

  >Hei, alppiruusu voimistuu jos se on varjossa/puolivarjossa ja keväällä laitat sen juurelle havu/rodomultaa. Kyllä se siitä 🙂

 3. 3

  Esmeralda sanoo

  >Kyllä se varmasti sinnekin tulee vielä. 😀 Tsemmpiä kevään odotukseen!

 4. 4

  Esmeralda sanoo

  >Heippa! Juuri näin olen sen kanssa toiminut. Lisäksi olen kesällä lannoittanut havu/rodolannoitteella. Ehkä pitää vaan malttaa, kun eihän nuo kovin nopeakasvuisia kasveja taida olla…

 5. 5

  Nonna sanoo

  >Minäkin pesin ikkunat viime viikolla. Kirkasti ja piristi ainakin omaa mieltäni reippaasti! Nyt on just sellainen aika, että sormet jo syyhyävät kaikkeen rapsuttelemaan, mutta tovi pitää vielä odotella. Mutta kyllä niitä orvokkeja voisi jo istutella, ainakin ruukkuun, jonka saa tarvittaessa siirtää lämpöön.Mukavaa loppuviikkoa!

 6. 6

  Lumo sanoo

  >Ikkunapesu on meillä onneksi ulkoistettu miehelle, joka ihan mielikseen Kärcherin koneella (lainattu appivanhemmilta) hurauttelee ikkunat puhtaiksi. Olivatkin huippulikaiset!

 7. 7

  Esmeralda sanoo

  >Kovasti se ikkunanpesu kirkastaa. 😀 Juu, pakkasöiden varalta voisi yhteen ruukkuun näin alkuun laittaa. Kiitos samoin sinulle!

 8. 8

  Esmeralda sanoo

  >Vitsit toi oiskin kätevä laite. Saattais vaikka mieskin innostua ikkunanpesusta. 😀

 9. 9

  Jenni sanoo

  >Itse tässä arvon, että viitsinkö tulevan ikkunarempan alla edes pestä enää ikkunoita, ennen joulua onneksi pesin, että sentään läpi näkee! 😀 Kyllä se ikkunanpesu kummasti raikastaa koko kotia! Ihanalta näyttää narskut! <3

 10. 10

  Miiiaa sanoo

  >Huomasin saman myös, että pitäisi pestä ikkunat, kun yritin ottaa ikkunan läpi kuvaa lumimyräkästä.. Ihanalta näyttää teillä jo 🙂

 11. 11

  selma sanoo

  >Olet kyllä niin ihailtavan aikaansaava! Meidän pihalla on vielä hirveesti lunta.

 12. 13

  Esmeralda sanoo

  >Turhaanpa sitä ennen remonttia… Sit tuntuu uudet ikkunat vielä kivemmalle! 😀

 13. 15

  Esmeralda sanoo

  >Höpsis! Itsestä tuntuu, ettei tahdo saada mitään aikaan, mitä haluaisi tehdä. 😀

 14. 17

  Merja K sanoo

  >Odotan innolla viikonloppua, jolloin on luvattu lämmintä ja kaunista 🙂 Sormet syyhyävät mullan kimppuun 😉

 15. 18

  kat @ dot dot dash sanoo

  >gorgeous first image! love that kitchen: the monochrome in colouring, those lights, beautiful!x kat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *