Keittiömme – Ennen&Nyt

keittio1

keittio2
Keittiön viimeisimmän uudistuksen jäljiltä pyydettiin kokonaisempaa kuvaa meidän keittiöstä. Tässäpä näitä tulee, myös muutama vanha kuva. Olisi ollut hauska löytää kuvia keittiön tilasta silloin kun viitisen vuotta sitten tänne muutettiin, mutta eipä löytynyt, sisustuskuvausta kun ei silloin pahemmin tullut harrastettua. Eihän tämä mikään unelmakeittiöni ole vieläkään, todellakaan, mutta uskon että nyt pystyn taas jonkin aikaa tämän kanssa elämään.

keittio3

keittio4

keittio5
Vihdoin pääsin eroon loisteputkivalaisimista pistorasioineen ja toisen valaisimen tilalle tuli tämä Hektar seinävalaisin kaapin pohjaan kiinnitettynä. Toisen tilalla en usko valaisinta tarvittavankaan kun liesituuletin lamppuineen on lähellä.
Vuonna 2010 otettua kuvaa ennen olimme juuri vaihtaneet keittiöön tammitasot. Sen jälkeen keittiössä on tapahtunut aika paljonkin muutosta. Verhot, valaisin, mikro, tuolit, yläkaappien varjolistat, matto, syöttötuoli, pöydän väri… huh! Laatoista ja välitilavalisimista ei pahemmin kuvia löydy, eivät kovin kuvaamisen arvoisia siis ole olleet.keittio6

Kommentit
 1. 2

  jenni sanoo

  Ihana keittiö!
  Oletteko itse tehneet vai ostaneet tuo valkoisen lokeron joka on tason päällä? Se näyttää niin hyvältä 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Hei Jenni, Valkoisen lokerikon tein itse aikanaan. Se on saanut lähtöpassit keittiöstä tilaa viemästä jo aikaa sitten mutta palvelee nyt tyttöjen huoneessa!

 2. 3

  Iukku sanoo

  Hieno muutos! Mä mietin, että voisi olla kiva, jos poistaisi tuon kulmakaapin oven, saisit sen avohyllyn 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos! Periaatteessa ihan jees idea, mutta kulmakaappi kun kerran on paikoillaan, se saa edelleen toimia tilaihmeenä ja avonaisena se ei olisi kovin kaunista katseltavaa. 😀

 3. 4

  sanoo

  Välitaso näyttää ihanan raikkaalta kuten koko keittiö. Ainakin kuvissa näyttää hyvältä! Onko tarkempia tietoja noista valoista? Onko tosiaan laasti laitettu vanhojen laattojen päälle? Miten laastista lähtee rasvatahrat? Kosteuden ilmeisesti kestää hyvin. Myös meillä välitason laatat ovat kamalia! Olen miettinyt laattojen päälle laitettavaa lasia,mutta pitäähän lasin ja laattojenkin välissä olla jotain. Onko sinulla muita ehdotuksia, mitä tehdä välitasolle ellei osaa laatoittaa? 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Minäkin kyllä kovasti tykkään tuosta uudesta välitilasta. 🙂 Ja laattojen päälle tein koko komeuden. Kirjoittelen vielä tarkemmin välitilan työstämisestä.
   Kosteutta pitäisi kestää hyvin kun pinnassa on kosteutta kestävä Luja maali. Rasvatahratkin maalipinnasta on toistaiseksi lähtenyt hyvin. Laasti vaatii ehdottomasti jonkin aika kiiltävän käsittelyn pintaan, muuten se on mahdoton pitää puhtaana. Jos haluaa laastin sävyn jättää näkösälle, voisi käyttää myös vaikkapa lakkaa.

   Välitilaideoita ilman laatoitusta. Hmmm.. nämä tulee mieleen:
   – Laattojen maalaaminen, ei välttämättä kaakelimaalilla vaan ihan otex+öljypohjainen kiiltävä kalustemaali -yhdistelmällä
   – Kaakeleiden päälle asennettava ohut laminaattilevy (esim. Ikea myy, liimataan paikoilleen ja saumat tukitaan silikonilla),
   – Puupanelointi
   – Levy+tapetti/maali+lasi
   – Rosterilevy

 4. 6

  sanoo

  Kivalta näyttää! Ei tosiaan aina tarvita valtavan suurta remppaa, että tunnelma ja ilme muuttuu. Yläkaappien alalistoja ei ole oikein vielä oppinut ymmärtämään – hyvä idea ottaa ne pois. Valo myös kiva!

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos! Onneksi pienelläkin voi saada paljon aikaan. Ilmeisesti ne listat asennetaan piilottamaan rumat loisteputkivalaisimet!? Onneksi nykyään käytetään kauniita työskentelyvalaisimia ja varjolistoja ei juurikaan näy!

 5. 8

  sanoo

  Kaunis on keittiösi ilman niitä avohyllyjäkin 🙂

  Laatoituksen piilottaminen todellakin kannatti,paljon rauhallisemman ja väljemmän oloinen nyt tuo välitila.

  Kiitos myös lamppu-ideasta,mulla onkin jossain pari oranssia lamppua ja mustaa suhua … 😉

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos ani!
   Kyllähän tähän oli nyt tyydyttävä, vaikka olisi ne avohyllyt ollut niin ihanat. Mutta ei onneksi paljoa harmita tuon uuden välitilan ansiosta!

 6. 9

  Täti-ihminen sanoo

  Itse saimme ison muutoksen aikaiseksi vaihtamalla työtasot, välitilalaatoituksen ja pelkät ovet (yksi kaksiovinen kaapisto muutettiin vetolaatikoiksi). Muutokselle tuli toki muutama tonni hintaa, mutta paljon vähemmän kuin koko keittiörempalle. Minulta saa tarv. tietoja remppamme ovitoimittajasta.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *