Keinutellen

pihakeinu retro

Kerroinko jo, että löysimme pihamökin kätköistä vanhan keinun, joka oli varsin huonossa kunnossa!? Keinun malli vaikutti kivalle, vaikka keinu olikin palasina, puuosat osin lahona ja metalliosista maali lohkeillut. Näin heti silmissäni keinun kunnostettuna ja meidät istuskelemassa iltaa keinussa rankan remonttipäivän päätteeksi saunan jälkeen vilvoittelemassa, joten kyllähän meidän täytyi tässä kaiken muun tohinan keskellä ottaa hetki aikaa keinun kunnostamiseksi. Nyt tuli siihen sopiva sauma, kun päätimme huilata päivän-pari ennen keittiöremonttiin ryhtymistä, joten tänään ja eilen rapsutettiin, sirkkelöitiin, maalattiin ja kasattiin, jotta saatiin keinulle uusi elämä.

Pihakeinu metallirunko

Keinusta tuli juuri niin ihana, kuin kuvittelinkin ja se sopii kivasti tähän pihaan, missä se on luultavasti jo vähintään neljän vuosikymmenen ajan ollut. Jostain 60- tai 70-luvulta keinu lienee on peräisin. Keinu sijoitettiin tuohon pienellä laatoitetulla patiolla olevan ruokailuryhmän viereen, jotta kaikki kalustus sijoittuu yhteen oleskelualueeseen. Nyt keinulle paistaa päivällä aurinko niin, että siinä voi vaikka koittaa saada iholle väriä ja illalla keinulle tulee viistosti ilta-auringon pehmeät säteet. Lyhdyt on jo esillä odottamassa hämärtyviä kesäiltoja, jolloin keinussa olisi kiva tunnelmoida…

Pihakeinu harmaaIirisNyt keinusta on voinut ihastella lähellä olevia iiriksiä, joiden kukinta kyllä alkaa olla jo pian ohi. Keinun takana kasvaa tuollainen kaunis pensas, jonka lehdet on ihanan väriset; valkoista ja haaleaa vihreää. Tietäisikö joku, mistä kasvista on kyse? Niin kaunis se on, että ajattelin raivata sen ympäriltä muita kasveja vähemmäksi, jotta se saisi enemmän tilaa kasvaa ja tulisi tuolta pusikosta paremmin esille. Tässä vielä kuvaa kokonaisuudesta ja vilahtaapa siellä hiukan meidän raikastunut julkisivukin, joka ei tosin vielä ole valmis. Raikasta valkoista kuitenkin on täällä yläpihan puolella jo ja eiköhän me pian saada tehtyä tuokin homma loppuun, kunhan saadaan pinnoitetta lisää. Ehdimme jo kaivamaan pihan kalliota enemmän esille poistamalla reilusti istutuksia ja hiukan nurmikkoakin.  Kallio on kaunis esillä, mutta hiukan haastava kalusteiden kannalta, kun tasaista pintaa ei oikein ole. Tänne kulmalle on suunnitteilla jo jonkin sortin terassia, joka myötäilisi tuota kalliota, mutta sitä täytyy funtsia vielä… Jonain tulevana kesänä sitten!

Kalliopiha //Ihanaa, aurinkoista sunnuntai-iltaa!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Tuo pensas taitaa olla kirjolaikkukanukka. Kivat lehdet kesällä ja oksat ovat kauniin väriset talvella ja etenkin keväällä.

 2. 4

  sanoo

  Paljon olette saaneet aikaan!

  Keinu tuo mieleen muistoja lapsuudesta, maalla oli aika lailla saman mallinen keinu.

 3. 6

  Sara sanoo

  Minä olen tänä kesänä hionut tuollaista keinua ensin hiekkapaperilla sitten hiomakoneella ja soodapuhalluslaitteella. Millään ei lähde kaikki maali ja ruoste. Mies toistelee, ”ostetaan uusi”! Minä en halua uutta, haaveilen hiekkapuhalluksesta vielä jos saisi pienistä koloista maalit ja ruosteet pois. Keinusta tulee kiva kun maalitkin jo ostin, kivoja värejä. Kunhan kesä ei loppuis kesken. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *