Kattausinspiraatiota jouluun

kattausinspiraatio

En tiedä teistä, mutta minun mielestäni erilaiset kattaukset on yksi joulun kivoimmista asioista! Ja tietysti niiden kattausten suunnittelu etukäteen, sopivien koristusten miettiminen ja se käytännön toteutuskin. Onneksi jouluna syödään paljon, joten kattauksiakin saa miettiä useampia erilaisia. Kasasin vanhoja kattauksia inspiroimaan tämän vuoden kattausten suunnittelua, vaikka mikään näistä ei varsinainen joulukattaus olekaan. Luulenpa, että kaunein vaihtoehto voisi olla näiden graafisempien musta-valkoisten sekä harmonisten luonnonsävyisten sekoitus. Ja tietysti joulukattaus vaatii paljon kynttilöitä! Kaikista näistä kattauksista löytyy paljon lisää kuvia tuolta kattaus -tunnisteen alta. Meillä on käytetty aina vähintään jouluaattona kankaisia servettejä, ja sitten niiden loputtua on siirrytty kauneimpiin paperiservetteihin. Itse joulupöytä on jäänyt usein vähemmälle kuvaamiselle valon puutteen vuoksi. Mutta harjoittelujahan voi aina kuvailla…

Kattauksista tuli mieleeni, että en ole koskaan tainnut blogissa paljastakaan, että olen ollut aikoinani ihan kattamisen oppitunneilla! Olin nimittäin jonkun kuukauden talouskoulussa Oulussa lukion jälkeen miettimässä, mitä haluaisin tehdä. No, päädyin kuitenkin töihin enkä jatkanut talouskoulua muutamaa viikkoa pidempään, vaikka viihdyinkin kattaustunneilla pöytäkoristeita askartelemassa. Ne keittiöhommat ei sitten kuitenkaan ollut minun juttuni, vaikka sainkin sitten yllätyksekseni  talouskoulun todistuksen jonkun vuoden kuluttua postitse! Että ihan pätevä emäntä täällä… Emäntä laittaa huomenna jakoon yhtä varsin maistuvaa ruokaohjetta, joten pysykäähän kuulolla! //Iloista illanjatkoa!!

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Kauniita kattauksia! Risut, kävyt ja pallot erityisesti. Ai vieläkö talouskoulujakin on olemassa? 😀

  • 3.1

   sanoo

   Niin se vain mieli muuttuu! Itse taas en ole ihan lapsuusvuosien jälkeen osannut kuvitella punaisia joulukoristeita. 😀 Mustavalkoinen ja luonnonsävyt sopii upeasti jouluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *