Katsaus saunaosastoon

tumma saunaNiin vain auttoi yhden illan ja aamupäivän remonttitauko, ja jälleen jaksaa miettiä saunaosastoa, joka toivottavasti piakkoin jo valmistuu. Ennen sitä on kuitenkin päätettävä viimeiset pinnat, tai lähinnä niiden sävyt. Itsestään selvää on ollut alusta saakka, että saunasta tehdään tumma; tunnelmallinen ja hämyinen rentoutumispaikka. Vielä on hiukan epäselvää, mitä sävyjä paneeleiden ja lauteiden käsittelyyn käytetään. Täysin mustaa saunaa kuitenkaan en haluaisi ja saunan sävyjen kanssa tulee ottaa huomioon kylpyhuoneen puolikin, sillä katto tulee olemaan samanlainen molemmissa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että seinä- ja kattopaneelit käsitellään harmaalla saunavahalla, lauteet mustalla. Näin saunasta ei tule liian musta ja harmaa katto sopisi tuonne kylpyhuoneen puolelle hyvin. Mustalla saunavahalla käsitellyistä saunoista löytyy paljon kuvia, mutta harmaasta vahasta paljon vähemmän. Arvelen, että harmaan kanssa voisi toimia paremmin ohuempi läpikuultava käsittely, kuin mustan kanssa, joka vaatii vähintään kaksi käsittelykertaa ja silti lopputulos saattaa olla epätasainen, ja sellaista en halua. Lauteiden käsittely taas voisi olla oikein musta, useampaan kertaan käsitelty. Lauteista tehdään varsin perinteiset, suorat ja yksinkertaiset lauteet. Mitään rimoja ja krumeluureja ei tällainen kellarisauna kaipaa.

Saunan rapattu betoniseinä on jo saanut lopullisen asunsa. Se maalattiin hiilenmustaksi mattapintaisella maalilla. Kiuas on kohtuu uusi hyvin toimiva puukiuas, eikä sitä lähdetä vaihtamaan. Kiukaan oikealle puolelle syvennykseen tehdään hyllykkö saunapuille ja muille saunatarvikkeille. Lattia tulee olemaan betonia molemmissa tiloissa.

kylpyhuone mikrosementti

Kylpyhuoneen puolella seinäpinnat alkaa olla valmiit. Mikrosementti vaatii vielä pari suojakäsittelyä pintaan, mutta ulkonäöltä seinät on jo sitä, mitä lopputulos tulee olemaan. Saunan ja kylpyhuoneen perinteisen näköisten paneeliovien alta löytyi samat puuovet kuin muualla kellarissa. Kylpyhuoneen puolella ovet tulee olemaan samanlaiset harmaaksi maalatut, kuin muualla kellarikerroksessa, mutta saunan puolelta ovi käsitellään samalla käsittelyllä kuin saunan paneelitkin. Kylpyamme tulee tuohon ikkunan alle, saunan oven vasemmalle puolelle.

Olisiko ideoita puuosien käsittelyyn? Miltä harmaa ja musta saunavaha kuulostaisi? Vai pitäisikö miettiä jotain muuta? Ideoita otetaan vastaan!

Mikrosementtipinnat toteutettu yhteistyössä Z Counterformin kanssa

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Sisko sanoo

  Tumma sauna on ihana! Me tehtiin seinät ja katto mustaksi petsatulla kuusipaneelilla ja lauteet ovat leppää. Käsitelty parafiinilla. Lisäksi ikkuna on kehystetty vaalealla listalla sekä luonnon kivestä seinä myös. Mielestäni onnistunut ratkaisu, ettei ole aivan musta kokonaan. Teillä tulee kiva saunaosasto. Amme on arjen luxusta! ?

 2. 2

  sanoo

  Kuulostaa kivalta, juuri se että on hämyisää ja tummaa, mutta ei ihan kauttaaltaan pikimustaa. Ja tauko remonttihommista tekee kyllä aina välillä hyvää. 🙂

 3. 4

  Karkku sanoo

  Mistäköhän johtuu, etten enää Blogilistan lopetettua pysty Bloglovinissa lukemaan postauksiasi iPadilla? Heittää aina vaan blogisi nimeen yläreunaan. Muutenkin Bloglovin tuntuu toimivan huonommin kuin Blogilista, jossa ei koskaan ollut ongelmia. Ketuttaa, kun en saa luettua mielenkiintoisia tekstejäsi. Laitoin Belloihinkin meiliä ja vastasivat selvittelevänsä asiaa, mutta ei parannusta ole tapahtunut.

 4. 5

  sanoo

  Mä oon mustan saunan kannalla! Meillä saunassa niin lauteet, seinät kuin kattokin on käsitelty mustalla saunavahalla kertaalleen. Niistä tuli sellaiset hyvin tumman harmaat, juuri sopivan tummat. Myös lattia on mustaa laattaa. Kiukaan ympärillä oleva seinä on betonia ja maalattu vaalean harmaaksi. Myös kylpyhuoneen puolella on musta katto ja lattia. Peukku myös yksinkertaisille lauteille. Itsekään en koukeroista ja krumeluureista välitä.

 5. 6

  sanoo

  Vitsit, odotan lopputulosta innolla. Kuule saanko kysyä tuosta mikrosementistä. Sopiiko se esim wc tilaan jossa on viemäriaukko lattialla ja täytyykö sen levittäjän olla ammattilainen. Mistä tästä saisi enemmän tietoa, kun tuo on alkanut innostaa meikäläistä ja haluaisin päästä wc lattian kanssa suht edullisesti, mutta tyylikkyys on kaiken a ja o. Rouheutta ja kiiltävää silmissäni siintää:)

 6. 8

  julia sanoo

  Pidän savusaunatunnelmasta mutta muista satsata valaistukseen! Itse teimme saunan niin että uudet tervaleppäpaneelit laitettiin vaakaan ja käsiteltiin kahteen kehtaan mustalla saunavahalla (katto myös) Lauteet tehtiin leveästä haapalankusta ja jätettiin vaaleaksi. Valaistus selkänojan takaa ylöspäin ja lauteen etureunan alta alaspäin jotta portaat valaistuu. ja viimeisesnä kiukaan ylle ns kiuasvalo joka valaisee meidän upean kivitornin harvialta. Toivottavasti sait inspistä ja pakko sanoa että ilman oikeaa valaistusta se ei olisi ollut niin tunnelmallinen kuin nyt….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *