Katsaus menneisiin jouluihin

Mikä on muuttunut viidessä joulussa? Miltä on näyttänyt meidän kodin joulu viitenä eri vuonna? Kollegani Katja Lilla Tirlittan -blogista inspiroi minua tekemään katsauksen menneisiin jouluihin. Ja onhan siellä muuttunut moni asia, vaikka silti huomaan tietyn linjan kulkevan kautta vuosien nykyhetkiin saakka. Jouluja on aina yhdistänyt ainakin valkoinen ja vaaleat sävyt, vihreä ja tietty juhlavuus. Valkoiset joulukukat on ollut iso osa joulutunnelmaa joka vuosi ja niin varmasti tulee olemaan jatkossakin.

Joulu2009_

Vuonna 2009 vietimme toista joulua nykyisessä kodissamme. Sisustustyylini kehittyminen oli aika alkutekijöissään, mutta kuitenkin tiestin jo hiukan, mitä halusin. Joulu oli hyvin hopeasävyinen, vaalea ja rauhallinen. Sisustus oli hiukan romanttista, mutta silti aika pelkistettyä. Tein tummansinisestä pellavasekoitteesta kaitaliinat jouluksi valkoisen pellavaliinan päälle.

joulu2010_

Vuosi 2010 oli kokeiluaskeleeni maalaisromantiikkaan, mikä näkyi joulunakin. Joulukoristeet oli aika koristeellisia ja käytössä oli mm. vanhoja peltivuokia. Väreissä oli valkoisen ja hopean lisäksi paljon maanläheisiä sävyjä kuten pellavaa.

joulu2011_

Vuonna 2011 aloin löytää omaa tyyliäni ja liika romanttisuus sai väistyä. Joulukin oli jo huomattavasti selkeämpi. Tein paljon itse mustavalkoisia koristeita ja tästä eteenpäin meidän joulutyyli ei olekaan niin paljon enää muuttunut. Nykytyyliin verrattuna koti oli vielä jonkin verran koristeellisempi myös jouluna. Sinkkiset talolyhdyt taisi olla tämän vuoden kuumin juttu, ainakin meillä ja blogimaailmassa! Joulukuusi suuressa korissa oli kaunis, mutta aika epäkäytännöllinen.

joulu2012_

Vuoden 2012 joulun voisin siirtää sellaisenaan meille täksikin vuodeksi. Kun vihdoin löytää oman juttunsa, sitä on turha lähteä enää muuttelemaan. Tyyli on vielä aika pehmeää, mutta kuitenkin ilman turhia krumeluureja ja liiallista koristeellisuutta.

joulu2013_

Viime jouluna oltiin jälleen aiempaa yksinkertaisemmissa tunnelmissa. Pehmensin liikaa mustavalkoisuutta harmaalla. Luulenpa, että tänä vuonna harmaata värimaailmaa taas voisi pehmentää jälleen valkoisella ja lämpimämmillä luonnonsävyillä! Tuskin kovin suuria muutoksia joulutyylissä tullaan näkemään, ellen nyt sitten hurahda ja keksi jotain aivan uutta. Jotain pientä uutta nyt aina täytyy tehdä ja hankkia joka jouluksi; jälkikäteen on sitten kiva muistella, mille joululle mikäkin on hankittu!

Miltäs näyttää joulutyylin muuttuminen ulkopuolisin silmin? Entä nouseeko joku joulutyyli ylitse muiden? 

Kylläpä nyt onkin menty jouluisilla aiheilla blogissa! No, joulujuttuja on muutama jälleen mielessä, joten ehkä tämä joulun pakkosyöttö jatkuu yhä vaan… Huomenna olisikin kauden ensimmäiset pikkujoulut vuorossa!! Insta on tänään täyttynyt pohjoisemman Suomen lumikuvista ja niitä olen kateellisena katsellut. Mutta tulevalle yölle lupasi meille kuitenkin pitkästä aikaa pakkasia, joten jospa mekin saatais ensilumi pian!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Joulun 2012 kattaus ja värimaailmat ovat ehdottomasti omia suosikkejani – muutoin joulutyyli taitaa seuraata samoja linjoja kuin omanikin, yksinkertaistua ja selkeytyä vuosi vuodelta. Edelleenkin joulu on minulle aikaa, jolloin saa rauhassa sisustaa koristeellisemmin ja mukana saa olla vähän kimallustakin.

  • 1.1

   sanoo

   Tuo 12 joulu olikin hyvin samankaltainen, kuin viime joulukin. Samoilla linjoilla täällä on menty, joulusisustus on samassa linjassa muun tyylin kanssa, mutta hiukan runsaampana ja koristeellisempana versiona kuitenkin!

 2. 2

  Minna sanoo

  Joulusta 2012 eteenpäin on eniten mieleeni. Vaikka värit tuossa ensimmäisessäkin on kauniit. Ihanaa kun joulu lähestyy! Mukavia pikkujouluja!

  • 2.1

   sanoo

   Minäkin yllättäen tykkään kovasti tuosta viisi vuotta vanhasta joulukattauksesta. 🙂 Ehkä ne nyt olisi hiukan monimuotoisempi, mutta kivat värit ainakin! Kiitos, luulenpa että huomisillasta tulee oikein hausta! 😀

 3. 3

  sanoo

  Tyyli on selvästi muuttunut pelkistetympään, tykkään kovasti. Kyllähän ne minunkin joulut oli aika maalaisromanttisia aiemmin, viime jouluna suunta taisi muuttua hieman. Saa nähdä millaisen joulutunnelman saan luotua tänä vuonna…luultavasti hyvinkin pelkistetyn…

  • 3.1

   sanoo

   Selkistetty suunta on hyvä niin kauan kuin en mennä liian pelkistettyyn tyyliin, sillä kyllähän jouluun kuuluu tietty koristeellisuus ja runsaus. 🙂 Kiva nähdä, miltä sun joulu tulee näyttämään, kun tyyli on selvästi sulla vuoden aikana muuttunut! 🙂

 4. 4

  Korukopan Eija sanoo

  Kumma kyllä, minusta nämä kaikki olivat viihtyisiä. Jotenkin vaan tuota maalaisromanttisuutta en osaa yhdistää sinuun 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että kaikki vaikuttaa viihtyisille. 🙂 Ei se maalaisromantiikka ollut minun juttuni, joten onni että sitä kokeiltiin vain yhtenä vuonna. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *