Kalkkimaaliseinä makuuhuoneessa

Pure & Original

Lupasin jo makuuhuonetta ensimmäistä kertaa esitellessäni kertoa tarkemmin tuosta pehmeän harmaasta kalkkimaaliseinästä, joka makuuhuoneeseen yhdelle seinälle maalattiin. Tuo seinä on varsin tärkeä muutenkin kuin makuuhuoneen kannalta, sille se näkyy myös muihin tiloihin, eteiseen ja olohuoneeseen, joten kaipasin seinään mielenkiintoa ja syvyyttä. Niinpä tartuin innolla Lifestylenordicin ehdotukseen kokeilla hollantilaisia Pure & Original Kalkkimaaleja, jotka on saaneet suuren suosion mm. Norjassa. Vanhan kodin tumman makuuhuoneen seinän jälkeen halusin jotain pehmeämpää ja vaaleampaa ja valitsin rauhallisen ja luonnollisen harmaan sävyn, Evening Shadow, jota sudittiin seinään päivää ennen muuttoa.

Kalkkimaaleja on olemassa erilaisia; jauheena myytäviä ja veteen sekoitettavia sekä valmiita maaliseoksia. Pure & Originalin maalit on valmiiksi nestemäisessä muodossa, mutta niiden pintaan voi vaikuttaa ohentamalla maalia haluamallaan tavalla. Itse ohensin maalia kohtuu vähän, noin 30%, jolloin maali oli löysän jogurtin kaltaista koostumukseltaan ja maalasin kaksi kerrosta suurella siveltimellä. Näin sain pinnasta aika rauhallisen, mutta niin että elävyyttä kuitenkin on, eikä seinäpinta näytä liian tasaiselle. Siveltimenvedot on sudittu hiukan viistosti lomittain. Siveltimellä voi paljon vaikuttaa maalipinnan lopputulokseen. Suuri sivellin on työvälineenä paras. Pohjalla seinässä oli yksi kerros valkoista pohjamaalia. Kalkkimaalin kanssa lattian suojaaminen on tärkeää, sillä löysä maali valuu helposti sinne tänne, mihin sen ei soisi menevän. Eipä viereiset seinätkään säästynyt roiskeilta, mutta onneksi kalkkimaali on helppo pestä pois kosteana.

Kalkkimaali

Maalaaminen oli varsin miellyttävää ja maali helposti käsiteltävää. Eritysplussaa todella kauniille maalipurkeille! Meillä on vielä yksi purkki tummempaa kalkkimaalia odottamassa keittiöremonttia, jonka yhteydessä päästään tekemään hiukan tummempaakin pintaa uuteen kotiin. Toistaiseksi kaikki onkin ollut kovin vaaleaa ja valoisaa.

Kalkkimaali

Olen kyllä niin iloinen päätöksestämme remontoida makuuhuoneet kohtuu valmiiksi ennen muuttoa, sillä valmiista huoneista on ollut paljon iloa nyt remontin jatkuessa. On ihana sulkeutua kauniiseen makuuhuoneeseen remonttipäivien päätteeksi ja rentoutua hetki!

Kalkkimaali saatu blogin kautta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Ihanan rauhallinen sävy. Haisiko tuo kalkkimaali maalatessa ja kuivuessa. Sillä maalasin Annie Schalk maalilla ennen joulua vitriinin ja se kyllä haisi pahalle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *