Kaikkien aikojen pizza

punajuuripizza

Meillä tehtiin tänään loppiaispizzaa ja koska oma pizzani onnistui täydellisesti, päätin että se ansaitsee aivan oman postauksensa. Aika harvakseltaan meillä tehdään pizzaa, mutta silloin kun tehdään, panostetaan siihen sitten oikein kunnolla. Tomaattikastike keitetään tällä jakamallani ohjeella ja enpä muista, milloin viimeksi olisi sorruttu valmispohjiin. Päätäytteinä yleensä on ilmakuivattu kinkku ja tuoreet herkkusienet, jotka maistuu kaikille ja niiden lisäksi jokainen valitsee hiukan erilaisia täytteitä. Jokaiselle tehdään omat pizzat, jotta täytteet voi valita täysin omien mieltymysten mukaan. Itse muistin taikinaa kaulitessani Porvoossa maistamani poro-punajuuripizzan ja löysin jääkaapista vuodenjuuston jämät. Niinpä laitoin kinkun ja herkkusienten päälle punajuurisiivuja ja muutaman palan vuohejuustoa. Paistamisen jälkeen lisäsin vielä kasan rucolaa ja taisipa tulla parasta pizzaa, mitä olen koskaan maistanut! Tätä pitää tehdä edottomasti toistekin, mutta voisinpa jättää herkkusienet pois ja pysyä yksinkertaisemmalla linjalla.

Muutenkin punajuuret on ollut meidän keittiössä kovasti pinnalla tänä talvena. Punajuuria on keitelty lisukkeeksi yhteen jos toiseenkin, varsinkin kalaruokaan. Uuden vuoden päivänä tehtiin ihanaa punajuuri-aurajuustopaistosta. Seuraavaksi ajattelin tehdä punajuurista sosekeittoa.

Loppiainen on lopetellut joulun ja haikeudella keräsin paperitähdet pois. Arki on jo odotettu juttu, vaikka onkin ollut ihanan leppoisia päiviä lasten loman ajan. Meillä päädyttiin aloittamaan eilen illalla yksi eilisen blogipostauksen inspiroima projekti, vaikka kaikkien projektien piti olla täysin valmiina Eemilin huoneen valmistuttua. No, se homma saatiin jo päätökseen ja nyt voisikin hetken nauttia työn tuloksista ilman uusia projekteja. Tälle iltaa on ohjelmassa vielä koulu- ja eskarivarusteiden, bussikorttien sun muiden etsintää. Mitenhän tuon katraan saa aamulla ylös ennen kahdeksaa!?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *