Juhlakisojen odotukset & Lippuarvonta – Lahti 2017

Kaupallinen yhteistyö / Lahti2017

Lahti 2017

Muistatteko kun viime vuonna kirjoitin palvelumuotoilusta ja siitä kuinka urheilu ja design voivat kohdata? Pian koittavat Lahti 2017 juhlakisat tulevat olemaan suomalaisen palveludesignin ja suomalaisen työn taidonnäyte, jonne on tervetulleita kaikki kansalaiset, myös ne, jotka eivät miellä itseään urheiluhulluksi. Koska kyseessä on kokonaisvaltainen kokemus ja tapahtuma, jota järjestäjät ovat nimittäneet kyläjuhliksikin, on tapahtumassa otettu huomioon kaikki vieraat, myös meidät, joita silkka urheilu ei välttämättä saisi vielä liikkeelle. Koska tapahtuman visuaaliseen suunnitteluun on panostettu ihan eri tavalla kuin urheilutapahtumiin ennen, on omat odotukseni suuret kisojen suhteen. Jo esikisat osoittivat, että kisoissa on otettu hyvin huomioon erilaiset vieraat  ja koko perhe. Odotan näkeväni kisoissa yhtenäisen ja toimivan kokonaisuuden niin materiaalien, valaistuksen kuin tunnelmankin suhteen!

Lahti 2017

Esikisoissa viime talvena pääsi tulevaan kisadesigniin jo hiukan tutustumaan ennakkoon ja ne olivat järjestäjille mainio keino testata erilaisten palvelujen toimivuutta. Mielenkiintoista nähdä, mitkä asiat pian koittavissa kisoissa on toteutettu samalla tavalla ja mitä on kehitetty vielä paremmaksi! Aiemmin urheilukisoja järjestettäessä lähtökohtana on ollut ne palvelut, joita kisoissa tarvitaan. Näissä juhlakisoissa toimitaan toisin ja lähdetään liikkeelle siitä tunteesta ja kokonaisvaltaisesta kokemuksesta, joka vieraille halutaan tarjota. Ja tahdonhan minä toki nähdä myös sen, mihin kaikkeen niitä vanhoja suksia on käytetty! Viime vuonna tästä sai jo esimakua, mutta eiköhän siellä ole keksitty jotain muutakin, sen verran isot määrät vanhoja suksia on saatu kerättyä. Lasten päänmenoksi itse kisoihin on luvassa mm. Röllin Talvimaa ja Heurekan Tiedesirkus. Meidän jälkikasvu on jo sen verran isoja, että uskon itse kisojen olevan se juttu ja lasten ohjelmapuoli jätetään pienemmille!

Lahti 2017 Suksikeräys

Lahti 2017 Iltamäki

Vaikka odotan toki mielenkiinnolla juuri kisojen designia ja sitä, miten palvelumuotoilussa on kisoissa onnistuttu, täytyy tunnustaa, että eniten odotan iltamäkeä, joka meillä kaikkien suureksi pettymykseksi kovasta tuulesta johtuen jäi viime vuonna kokematta! Sen näkeminen tulee takuulla olemaan suuri elämys koko perheelle.

Lahti 2017

Kisojen mainonnan muotoilusta on vastannut Intohimotoimisto Cassius. Mainonnan teemana on ollut  Lahti 2017 – Vapaa ja perinteinen. Mielestäni se viittaa hienosti siihen, että kisoissa on paljon perinteisiä elementtejä, mutta palvelumuotoiluun panostamalla kokonaisuus on tulee olemaan kaikkea muuta kuin perinteinen! Juhlakisojen julisteet ovat varsin onnistuneet ja teemaa hyvin kuvaavat.

Lahti 2017 juliste

Haluaisiko teistä joku lähteä tutustumaan kisoihin torstaina 23.2.? Silloin on vuorossa Historiallinen torstai, joka sisältää sprinttihiihtoa sekä naisten mäkihyppyä! Yksi kahden hengen lippupaketti arvotaan kaikkien kiinnostuneiden kesken 16.2.17. Jätä siis kommenttisi tähän postaukseen, niin olet mukana arvonnassa! Jotta saan voittajan kiinni, jätä kommentoidessasi sähköpostiosoite sille varattuun kenttään.

Liput Lahti2017 -kisoihin on myynnissä ja ne löydät täältä! Ainakin yksi päivä on jo loppuunmyyty, mutta muita lippuja on vielä jäljellä.

Postaus toteutettu yhteistyössä Lahti 2017 kanssa.

1. 2. ja 6. kuva Janina Pitkänen

Kommentit
 1. 3

  Heidi sanoo

  Koskaan en ole ollut katsomassa mm-kisoja, saati sitten mitään muitakaan kisoja. Tänä vuonna tykästyin talviurheiluun ja olisi mielenkiintoista päästä katsomaan kisoja paikan päälle 😃 .

 2. 6

  Maria M sanoo

  Koskaan en ole käynyt MM-kisoissa, joten olisi kiva mennä. Mukana siis arvonnassa!

 3. 16

  Essi / Esmeralda's sanoo

  Osallistuminen on päättynyt! Voittaja on nro 1, Ankku. Onnea voittajalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *