Juhannusta kohti

juhannuskukat

Juhannusviikko on jo pitkällä, joten ehkä voisi olla paikallaan jo hiukan fiilistellä juhannusta! Meidän juhannus tulee menemään saunaprojektin parissa, sillä kylpyhuone on nyt suihkuja, ammetta ja kattoa vaille valmiina ja nyt odottelemme alkuviikkoon putkitöiden kanssa. Saunassa ollaan aloiteltu paneeli- ja laudehommia pikkuhiljaa ja haaveissa siintää juhannussauna, vaikka juoksevaa vettä ei kylpyhuoneeseen saadakaan. Sen sijaan voisimme saada kivan mökkijuhannusfiiliksen saavista läträämällä ja toiveissa on päästä löylyihinkin. Mutta saapa nyt nähdä, kuinka paljon ehditään parissa päivässä tehdä! Tahtoa ja intoa ainakin on!

Juhannukseen kuuluvat kukat, siniset ja valkoiset lupiinit sekä koiranputket on silti kerätty sinkkisaaviin ja nostettu pihamökin portaille. Tykkään tässä meidän pihapiirissä siitä, että mökin edusta on mukavasti vanhahtava ja romanttinen, oikein mökkimäinen, jollaisena se tulee pysymäänkin, vaikka värit tulee vaihtumaan sielläkin. Sen vastakohdaksi itse talon julkisivu tulee olemaan simppelimpi ja modernimpi. Saatiin kaksi tyyliä samalla kertaa!

juhannuskukat1

Juhannusta varten täytyy huomenna käydä lastaamassa grillattavaa kaupasta ja ajattelinpa, että ostaisimme muutaman litran täysmaitoakin, sillä juhannusjuusto, eli punainen hera maistuisi! Siinäpä meidän juhannussuunnitelmat onkin, eli varsin leppoisa ja remonttipainotteinen kotijuhannus edessä. Siksipä ei niin harmita, vaikkei kovin kummoista juhannussäätä olekaan luvassa. Tosin, saunapaneleita olisi mukavampi vahata ulkona auringonpaisteessa… Onko teillä jo suunnitelmat selvillä juhannuksen suhteen?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oih, ihanat lupiinit. Niitä ei kodin lähellä kasva, mutta maalla sitäkin enemmän.

  Meillä on anopin kanssa perinteenä hakea aaton aattona lupiineja tietystä paikasta lähempänä keskiyötä juhannuspöydän koristeeksi. Pihallakin niitä kasvaisi, mutta pidämme perinteistä kiinni…

  Kaunista juhannusta!

 2. 3

  sanoo

  Ihana tuo ensimmäinen kuva! Niin kaunis, kuin suomalainen juhannus on, mutta ehkä nyt ei ihan tällä hetkellä tuo sää ole noin kirkas:) Teillä riittää projektia! Juhannusjuustosta tulee edesmennyt äitini mieleen. Sitä meilläkin aina oli juhannuksena, pohjoisesta kun olen kotoisin. Mutta en ole tuota herkkua itse koskaan tehnyt, kun sen keittäminen vei 4h. Mukavaa juhannusta sinne työmaallekin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *