>Juhannuskoti

>

 Koko porukan vapaapäivästä tuli siivouspäivä, kun hoksasin että täytyyhän sitä juhannukseksi koti siivota. Porkkanana oli pari pionin oksaa sisälle. Sillä kai se niin kivasti sujuikin! Nyt on koti juhannuskunnossa, toivottavasti pysyykin viikonloppuun asti, täällä kun suurimmaksi osaksi juhannus vietetään.
Juhannuksen kunniaksi on kukkasia ripoteltu ympäri kotia. Ihanaa, kun kesällä ei juhlia ja viikonloppuja varten tarvitse kurvata kukkakaupan kautta. Ulkona on mielettömästi materiaalia kukkakimppuihin, vain mielikuvitus on rajana. 
Huomenna meillä keitellään puoli päivää jotain juhannuksen perinneherkkua. Osaako joku arvata mitä!?
Mukavaa juhannusta teille!
Kommentit
 1. 1

  Saara sanoo

  >Kaunis juhannuskoti teillä! Oiskohan juhannusjuusto eli juustokeitto se perinneherkku? 🙂 Minun mummolla oli tapana keittää se punertavaksi ja punainenhera taisi olla nimenäkin sillä keitolla. Hyvää juhannusta!

 2. 2

  Anonymous sanoo

  >Meillä juhannuksen perinneherkku on lätyt (kuulemma isoäidin mukaan keskisuomalainen tapa 🙂 Mut ei me niitä keitetä! Eikä uusiaperunoitakaan voi puoltapäivää keittää, hmmm…

 3. 4

  Esmeralda sanoo

  >Saarahan sen heti arvasi. 🙂 Minunkin mummoni sitä aina keitteli.Anonyymi, Lätythän kuulostaa varsin hyvälle juhannusherkulle!Kiitos S!

 4. 5

  Merja K sanoo

  >Iloista juhannusta 🙂 Toivottavasti aurinko edes hetkittäin pilkahtelisi!

 5. 6

  Sari sanoo

  >Hei, enpä ole koskaan kuullutkaan tuosta juustoisesta juhannusherkusta. Toivottavasti esittelet senkin täällä blogissasi. Heräsi kiinnostus. Oikein kauniisti olet koristanut kotinne kukkasin. Kyllä luonnonkukat ovat vaan niin kauniita! Hyvää juhannuksen aikaa teille!

 6. 7

  Vekarus sanoo

  >Meillä lapset huolehtivat kiitettävästi maljakoiden täyttämisestä!Iloista juhannusta!

 7. 8

  Laura/Ihana Vintti sanoo

  >Kaunista teidän juhannuskodissa! Meillä tuo siivo vielä edessä, mutta aikaa on, kun ei olla mihinkään menossa.Mulle tuli mieleen ekaksi hernekeitto! 😀 Mutta siis ei se meillä kyllä mikään juhannusruoka ole. Jotenkin vaan tuli pitkästä keittoajasta mieleen. ;)Mukavaa juhannusta! 🙂

 8. 10

  Satu sanoo

  >Kivalta näyttää kodin juhannustunnelmat. Meillä pitäisi huomenna vielä *köh* vähän siivoilla – laiska minä… Mukavaa juhannusta!

 9. 11

  Esmeralda sanoo

  >Kiitos Merja K!Sari, Minäpä koitan saada aikaiseksi tuon juhannusherkun esittelyn. 🙂 Kiitos!Vekarus, samma här! Kantavat urakalla kimppuja äitille. Laura, Juu, ei hernekeittoa kiitos! ;)Satu, Kiitos! Siivousintoa!

 10. 13

  gone to the beach sanoo

  >Nyt on sitten mukava vastaanottaa Juhannus puhtaassa kodissa. Ihanaa Juhannusta sinne!

 11. 14

  Hannis sanoo

  >Meilläkään päin ei tuollaista herkkua tunneta. Pääjuhannusherkku on uudet perunat ja kala. Ja ylipäätään maistuva tuore kesäruoka :-)Muuten noista luonnonkukista tuli mieleeni, että itse ottaisin hurjan mieluusti tänne kotiin kimppuja, mutta saan niistä niin hurjat allergiareagtiot, etten voi. Luulen, että niissä on enemmän jollain tavoin allergeeneja kuin kaupan hajuttomilla tehotuotantoversioilla. Onneksi pihalle voi kuitenkin kerätä. Kauniita kimppuja kuvissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *