Joulun aakkoset

Adventti. Viimeistään ensimmäisenä adventtina meillä on aina ollut koti jouluisena ja joulufiilistelyt täydessä käynnissä. Oikeastaan adventista alkaa minulla se itse joulunaika, ei niinkään joulun odotus.

Brunberg. No, ei merkillä niin ole väliä, mutta kyllähän jouluna pitää suklaata saada. Tumma suklaa on ykkösenä! Itse tehdyt suklaaherkut esimerkiksi valkosuklaasta maistuu takuulla. Täytyypä alkaa kehittelemään tälle vuodelle jotain herkullisia versioita!

Candomino. Jouluna on ihana kuunnella rauhallista, tunnelmallista musiikkia. Joulu ei tule ilman niitä lapsuuden klassikoita, joita on kuunneltu joka ikinen vuosi. Vuosien varrella mukaan tulee aina uusia perinteitä ja joulumusiikkisoittolista on kasvanut jo aika pitkäksi!

DIY. Jouluun kuuluu olennaisesti näpertely ja askartelu. Itse tehden syntyy paras joulumieli!

Enkeli taivaan. Jouluvirsi kuuluu jouluun, joulun sanomaa ja perinteitä yhdessä. Koulun joulujuhlassa, jos ei muuten tai joulukirkossa.

Friends. Vaikka jouluaattoa vietetään yleensä aina omalla porukalla, joulunpyhiin kuuluu kyläily ystävien kanssa. Kerrankin joutilasta aikaa, kaikilla vapaata, joten mikä sen parempi kuin viettää aikaa ystävien kanssa.

Gourmet. Tietynlainen gourmet kuuluu jouluun. Herkkuihin kuuluu panostaa; laatua ja tyyliä.

Hanget korkeat nietokset. Jos ei korkeita nietoksia niin saisiko kuitenkin toivoa aivan pikkiriikkisen verran lunta jouluksi. Kyllä se joulu tulee ilmankin, mutta onhan siitä joulun fiiliksestä tuhat kertaa helpompi saada kiinni valkoisia maisemia katsellessa. Ja jos ei lunta, niin edes pari pakkasastetta ja kuuraa, kiitos!

Ilo. Joulu on vahvasti rauhoittamisen aikaa itselleni. Kuitenkin ilo ja erityisesti lasten riemu kuuluu jouluun.

Jäädyke. Lakkajäädykkeestä on tullut meidän joulun jälkiruokaperinne. Luulenpa, että tehdään annosjäädykkeitä tälläkin kertaa.

Lakkajäädyke

Kuusi. En osaisi viettää joulua ilman kuusta. Joka vuosi kun joulua on vietetty kotona, meillä on ollut oikea kuusi. Meillä on vähän hakusessa vielä joulukuusen paikka täällä uudessa kodissa. Tai oikeastaan kuusen paikka on aika selvä, mutta se ei, miten olohuoneen kalusteet saadaan mahtumaan järjevästi huoneeseen. Ehkä jotain viedään pois kuusen tieltä!

Lahjapaketti. Lahjojen antaminen ja saaminen on kyllä yksi joulun kivoimpia juttuja! Meillä pakettian määrän sijaan on koitettu panostaa laatuun. Paketit avataan vuorotellen niin, että kaikki saavat seurata paketin avaamista ja lahjan paljastumista. Paketit kasataan jossain vaiheessa aattoa kuusen alle, tai onhan sinne muutama paketti yleensä ilmaantunut jo ennen aattoakin.

Muistot. Monet jouluperinteet tuo mieleen mukavia joulumuistoja, joulumusiikki ehkä voimakkaimmin!

Neilikka. Ja muut joulumausteet. Tähtianis, kardemumma, kaneli, neilikka… tuovat ihanaa tuoksua jouluun!

Omena. En koskaan muulloin osta kotiin punaisia omenia, paitsi jouluksi. Yksi, suuri ja kiiltävä omena jokaiselle!

Pähkinät. Parasta joulunaposteltavaa. Parhaita tietysti vielä ne, joissa on kuoret, jotta syöminen vaatii näpertelyä.

Rosolli. Jos ei aivan täysin perinteisestä rosollista välittäisikään (minä kyllä välitän), voi rosollista tehdä omia variaatioita. Yksi hyvä on punajuuripäärynasalaatti!

Sauna. Joulusauna kuuluu niin olennaisesti jouluun, että epäilen joulufiiliksen jäävän vähiin, jos saunan jättäisi välistä. Saunassa kuuluu käydä iltapäivän hämärtyessä ennen kuin jouluateriaa aletaan valmistaa.

Tähti. Joulukoristeissa tähtiä on vähän siellä ja täällä, mutta tärkein joulukoriste kuusen lisäksi on paperitähti olohuoneen ikkunassa. Tänä vuonna laitoimme makuuhuoneenkin ikkunaan paperitähden, koska ikkunat on vierekkäin kadulle.

Uunipuuro. Jouluaattona kuuluu syödä myöhäinen aamiainen, johon kuuluu joulupuuro. Jos haluaa aamulla päästä helpommalla, kannattaa riisipuuro tehdä uunissa, jolloin ei ole pelkoa puuron pohjaan palamisesta.

Valo. Oikeastaan voisin sisustaa joulun pelkästään erilaisilla valosarjoilla ja kynttilöillä. Kun muuten on pimeää ja synkkää, syntyy valoilla ihana tunnelma. Valosarjat ulkona ja sisällä saa olla päällä ympäri vuorokauden, sillä onhan ihana herätä aamulla tunnelmallisesti valaistuun kotiin.

xXx Joulusuukkoja!

. Joulun pyhien yöt on sellaisia, ettei silloin malttaisi nukkua ollenkaan. Lapsetkin saa valvoa myöhään, mutta aikuisten kesken on ihana kukkua hereillä vielä sitten kun talo on hiljentynyt.

Zzzz… ja aamut joulun aikaan on hitaita pyjama-aamuja!

Åbo. Suomen Turku julistaa joulurauhan ja se on tullut kuunneltua tai katsottua joka ikinen jouluaatto lukuunottamatta yhtä vuotta, jolloin olin töissä aattona klo 13 saakka

Äiti. Vaikka harvemmin omien vanhempien kanssa joulua on viime vuosina vietettykään, on omassa joulussa paljon perinteitä, jotka on siirtynyt meidän molempien lapsuuden kodeista. Omassa joulussa parasta on se, että joulusta voi tehdä oman näköisen; yhdistellä perinteitä ja uusia joulunviettotapoja!

Ööö. Eiköhän aakkoset ollut tässä!

Näitä oli kiva miettiä! Kuvat on meidän jouluilta 2012-2013. Haastetaanpa samalla mukaan muutama blogiystävä, joista tosin kaikki ei niin jouluhulluja taidakaan olla! Piirto, Sisustus COCO, Mintunmustaa ja Beauty of life.
Otatteko haasteen vastaan? Ja tietysti aivan jokainen saa halutessaan haasteen napata mukaansa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olipa hauska postaus. Hetken varmaan sai miettiä, että keksi kaikkien kirjaimien kohdalle jotain? 🙂 Mulla menisi varmaan puoli päivää.

 2. 2

  Marielisa sanoo

  Olipa kyllä kivat joulun aakkoset!
  Itseasiassa löysin monta omaan jouluuni kuuluvaa aakkosta ?
  Ihanaa joulunaikaa teille ja mukavaa ensimmäistä adventtia! ❤

  • 3.1

   sanoo

   Me käymme joulun viettohon
   taas kuusin, kynttilöin.
   Puun vihreen oksat kiedomme
   me hopein, kultavöin,
   vaan muistammeko lapsen sen,
   mi taivaisen tuo kirkkauden?

   Me käymme joulun viettohon
   niin maisin miettehin,
   nuo rikkaan täyttää aatokset,
   ja mielen köyhänkin:
   Suun ruoka, juoma, meno muu.
   Laps’ hankeen hukkuu, unhoittuu.

   Turhuuden turhuus kaikki on,
   niin turhaa touhu tää;
   me kylmin käymme sydämin,
   laps’ sivuun vain jos jää.
   Me lahjat jaamme runsahat,
   Laps’ -tyhjät kätes ihanat.

   Oi ystävät, jos myöskin me
   kuin tietäjämme nuo
   veisimme kullan, mirhamin
   tuon rakkaan lapsen luo,
   niin meille joulu maallinen
   ois alku joulun taivaisen.

   Kaunis joululaulu kokonaisuudessaan. Ajattelitko, että yksi blogipostaus kertoo kaiken meidän perheen joulun vietosta vai mikä oli kommenttisi tarkoitus?

   Mukavaa joulunodotusta sinne Pohjois-Savoon!

 3. 5

  sanoo

  Brunbergin talvisuukko on ihan mun lempparia, niitä pitää käydä ainakin yksi paketti ostamassa joka joulu. Ennen ne olivat joulusuukko -nimellä, mutta vaihtuivat tänä vuonna talvisuukoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *