Joulumusiikkia

Taisin saada niin viime jouluna kuin sitä edeltävänäkin toiveen kertoa joulumusiikista, jota meillä kuunnellaan. Joulu on mielessäni erityisesti perinteisen, klassisen musiikin aikaa, mutta olen kyllä koittanut avartaa musiikkimakuani tässä suhteessa ja monipuolistaa meidän joululauluperinteitä. Etsiskelin youtubesta vidoita, joista saa vähän käsitystä siitä, millaista joulumusiikkia meillä kuunnellaan. Käytännössä kaikki kotona kuunneltava musiikki kuunnellaan Spotifyn kautta, autoon on kiikutettu ne vähäiset cd-levyt.

Muusikkomieheni suosiollisella avustuksella perehdyin puhallin- ja vaskimusiikkiin jo teininä ja siitä lähtien ne on ollut jouluisinkin aika tärkeä osa meidän perheessä kuunneltavaa musiikkia. Tämä levy meillä on autossa ja se soi joulun alla lähes joka päivä! Kotimaisen lisäksi Spotifyn listoilta löytyy englantilaisia ja amerikkalaisia vaskiyhtyeitä.

Yksi suosikkini läpi vuosien on ollut Soile Isokoski. Sylvian joululaulu, Mökit nukkuu lumiset jne… Nämä ovat minulle niin tärkeitä ja hartaita lauluja, että niitä kuunnellaan vasta joulunpyhinä tai juuri ennen joulua. Ja joulun tunnelma on taattu! Laulut ovat lapsuuden joulusta tuttuja ja tarkoituksena on opettaa omatkin lapset rakastamaan näitä.

Rajattoman kaunein joululaulu on tunnelmaltaan niin rauhallinen, että se saa miettimään joulun sanomaa. Juuri ihanaa kuunneltavaa tunnelmalliseen koti-iltaan, ja kynttilän valossa tietysti. Rajattoman joululauluja kuunnellaan muutenkin paljon.

Club for fiven vauhdikkaammatkin joululaulut iskee meidän porukkaan, mutta poimin tähän kuitenkin yhden perinteisen ja rauhallisen.

Kiri Te Kanawan joululevyn, Carols form Coventry Cathedral, lainasin joskus nuorena kirjastosta ja ihastuin siihen. Sitä onkin sen jälkeen tullut kuunneltua joka ainoa joulu. Muutenkin joulumusiikin kanssa sellainen jatkuvuus ja perinteet on tärkeitä. Musiikki herättää paljon muistoja ja tuo pinnalle fiiliksiä monienkin vuosien takaa.

Céline Dion laulaa usein meidän olohuoneessa. Onhan ne upeita esityksiä!

Amerikkalaiset klassikot tuo hauskan vanhan ajan joulufiiliksen! Frank Sinatran ja Bing Crospyn levyttämät joululaulut on varmasti monelle niitä ainoita oikeita joululauluja. Have yourself a merry little christmas taitaa olla näistä suosikkini; ihana tunnelma!

Yhden ainoan joululaulusuosikin nimeäminen tuntuu ainakin nyt vaikealle, sillä kauniita kappaleita on monia! Löytyykö teiltä yhtä lempilaulua? Olisipa kiva kuulla myös, löytyykö teiltä samoja suosikkeja mitä minulla on? Tai ehkä haluat vinkata omia joulumusiikin suosikkeja, joista voisin löytää lisää kuunneltavaa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Osa teidän perheen joulumusiikista iskee muhun, mutta osa sitten taas ei. Olen joulumusiikin suhteen melkoisen kranttu ja tykkään vain suomeksi lauletuista biiseistä. Mieluiten kuuntelisin lapsuudesta tuttua vinyylilevyä tai c-kasettia 🙂

  Joulumusiikkimaku on vuosien varrella kehittynyt rauhallisempaan suuntaan, mutta lasten kanssa kuuntelen tiptapit ja muut sujuvasti.

  Pari vuotta sitten törmäsin youtubessa Jarkko Aholan Ave Maria joulun klassikot -levyyn ja sieltä löytyy se nykyinen suosikki. Lapsikuorot ja Katri Helena ovat toki edelleen hyviä, mutta Mielenrauhaa on loistava.

  http://m.youtube.com/watch?v=Jmieki_VL2A

  • 2.1

   sanoo

   Minäkin taidan olla aika kranttu, vaikka maku taitaa olla aika monipuolinen, sillä aika erityylisiä juttuja tulee kuunneltua. 🙂 Nykyään tulee kuunneltua suomenkielisiä ulkomaisia vähemmän, mutta sitten joulunpyhinä kuitenkin enemmän ihan kotimaista. 🙂 Ja ehdottomasti olen itsekin rauhallisemman musiikin ystävä! 🙂

 2. 3

  sanoo

  Ihana aihe! ♥ Hiljalleen on alettu jouluista musiikkia kuuntelemaan. Joulukonserttoja ja kantaatteja. Urkumusiikkia. Semmoista jouluista tunnelmaa; ei vielä sanoja…

 3. 4

  Marja sanoo

  Kiitos tästä joulumusiikkipläjäyksestäsi, hienoa musiikkia kaikkineen! Oma ehdoton suosikkini on Jussi Björlingin ”O helga natt”. Hyvää marraskuun sunnuntaina sinulle ja perheellesi! Marja K

  • 4.1

   sanoo

   Oi, kuinka saatoin unohtaa tuon yhden suosikeistani listalta! Björling ja O helga natt kuuluu aivan ehdottomasti jouluun. ♥ Se soitetaan onneksi (lähes?)joka vuosi yle ykkösen joulutoivekonsertissa ja muutenkin yle soittaa sitä joulun pyhinä. 🙂 Oikea helmi! ♥

 4. 5

  sanoo

  Meillä kuunnellaan (tosin vasta lähempänä joulua) mm. Rat Packin (=SInatra, Deam Martin, Sammy Davis Jr. etc.) ja Tony Bennetin joululevyjä. Enemmän sellaista ”Swinging Christmas”-tyyppistä kuin harrasta tunnelmaa.

 5. 6

  tätsy sanoo

  Soilehan se joulun tuo…juuri nuo kappaleet, Sylvian joululaulu ja Mökit nukkuu lumiset. Itse olen ihastunut Rajattoman laulamaan Seimen ääressä, Einari Vuorelan runoon sävelletty. Heikki Rainion ja cci-kuoron levytyksiin kannattaa tutustua! (ccikuoro.fi/cdt/) Tänään kuuntelin Hoosianna- äänitettä. Mukavaa joulunodotusta, oli kiva kuulla teidän joulusuunnitelmista!

  • 6.1

   sanoo

   Soilepa hyvinkin, ja tuo ihana Mökit nukkuu lumiset… Sinä sen taisit minulle ensi kertaa kuunteluttaa ja heti ihastuin. ♥ Yhdessä kuunneltiin aikoinaan! Lapsetkin tietää, että sen laulun kuuluessa annetaan äidille kuuntelurauha. Mutta sitä ei voikaan kuunnella ennen kuin ihan lähellä joulua! Tuo Seimen ääressä on myös ihana!!
   Teillekin ihanaa jouluodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *