Jouluisia makuja

Jouluisia makuja

Pyhäinpäiväviikonloppu on meillä ollut monesti ajankohta, jolloin on paistettu ensimmäiset joulutortut. Niin tehtiin tänäkin vuonna. Kyllä vain maistuu ensimmäinen joulutorttu hyvälle joka vuosi, varsinkin jos sen nauttii glögimukillisen kanssa. Ja  Itse asiassa minulle jäi ainoastaan paistohommat ja kuulema loputkin joulutortut aikovat lapset tehdä itse. Ja sehän vain sopii!

Piparkakuista tuli mieleeni, että meillä on useampana jouluna jäänyt syömättä ne perinteiset itse paistetut piparit, sillä aika hyvin on totuttu kaupan ohuisiin pipareihin. Toistaiseksi Annas piparit on olleet parhaita, mutta nämä ruotsalaiset ohuet sydänpiparitkin maistuu.. Ainoastaan joitakin erikoisempia, kuten glögimukipipareita sun muuta on syöty. Taidetaanpa siis jättää tänä vuonna kokonaan perinteisten piparkakkujen leipominen välistä ja tehdään taas vaikkapa tähtikuusi, kun täytyyhän sitä taikinaa päästä hiukan pyörittelemään kuitenkin!

Olisipa kiva kuulla, onko teillä jo avattu glögi- pipari- ja joulutorttukausi, vai ollaanko me ajoissa näiden joulumakujen kanssa?

Joulumakuja

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kyllä eilen syötiin joulutorttuja ja juotiin glögiä äitini luona, minun ehdotuksesta 😀 ja lokakuussa juotiin glögiä kerran illan lämpimiksi. Eipä sitä oikein tuu varsinaisena joulunaikana syötyä torttuja ja piparkakkuja, kun on niin täynnä muuta hyvää. 😀 olis ihana tehdä joskus torttutaikina itse 😛 nams.

    • 1.1

      sanoo

      Minäkin kerran pikkuisen maistoin glögiä lokakuussa, mutta eihän se samalle maistunut kun ihan rauhassa piparkakkujen kanssa fiilistellen! Tosiaan, jouluna näitä ei niin tulekaan syötyä, paitsi glögiä toki juotua. 🙂 Tein joskus lapsena torttutaikinaa itse ja se oli kyllä vaikeaa. 😀 Mutta ihan eri herkullisia torttuja siten saisi.

  2. 2

    Sisko sanoo

    Meilläkin syötiin eilen pyhäinpäivänä ensimmäiset joulutortut, lapset valmisti täälläkin 🙂 Olihan ne ihan hyviä, mut olen enemmän ”pipariherkuttelija” 🙂 Glögin kanssa ne ovatkin niin herkkuja ja pinnalle vielä aurajuustoa… Glögiä meillä tykätään kovastikin juoda joulun aikaan. Marlin glögitiiviste on parasta! 🙂

    • 2.1

      sanoo

      Minäkin olen ehdottomasti pipariherkuttelija ja minä syön niitä valkohomejuuston kanssa. Kyllä ne sinihomejuustonkin kanssa menee, mutta ehdottomasti parasta maalaisbrien kera! 🙂 Tiivisteestä tehdyt glögit on kivempia kun nuo valmiit purkit on monet niin laihoja…

  3. 3

    sanoo

    Meillä on torttuja pari kertaa jo paisteltu, kuukausi takaperin taisin ensimmäiset paistaa 😀 Pipareita ei ole vielä leivottu, eikä glögiä maisteltu, pitää hakea kaupasta glögi pullo 🙂
    Annas piparit on kyllä ihan parhaita!

  4. 5

    sanoo

    Glögikausi on jo avattu, mutta muuten ensimmäinen piparinpaisto menee yleensä pikkujouluviikonloppuun, eli marraskuun viimeiseen lauantaihin, jolloin täällä Vaasan seudulla juhlitaan perheissä pikkujoulua ja tontut käyvät tuomassa pikkupaketit ulko-oville. Tuli kyllä ihan tuoksut tänne asti sun postauksestasi, kiitos 🙂

  5. 6

    sanoo

    Mä ajattelin tänä vuonna skipata nuo perinteiset piparit ja tehdä vaaleita 🙂 Torttuja ei vielä olla paistettu täällä, mutta eiköhän kohta oisi jo korkea aika korkata ekat tortut! 😉

  6. 7

    Riikka sanoo

    Ihanaa löytää muitakin jouluintoilijoita! 🙂 Glögiä ostin jo pari viikkoa sitten ja pipareita alkoi eilen tekemään mieli. Nyt taikina odottaa jo valmiina ja kohta päästään muottihommiin. Iltapäiväksi luvassa kunnon joulufiilistelyä 🙂 Tästä se lähtee.

    • 7.1

      sanoo

      Jouluintoilijapa hyvinkin, suorastaan jouluhullu! 😉 On se kiva tietää, ettei ole yksin hulluutensa kanssa. 😀 Oispa ihana päästä jo leipomaan pipareita… ehtisköhän sitä viikonloppuna!? Se tuoksu on kyllä aivan huumaava. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *