Ikea Metod – Lanseeraus lähestyy

ikea metod5Kevättalvella tästä jo huhuttiinkin, kun Ikea lanseerasi osassa Pohjoismaissa uuden keittiömallistonsa. Nyt asia alkaa olla ajankohtainen meillä täällä Suomessakin kun 3. kesäkuuta Metod -keittiömallisto tulee myyntiin Suomen Ikeoihin. Hintatasoltaan Ikea lupaa uuden malliston olevan samaa luokkaa aiemman keittiömalliston kanssa. Saatavuuskin Faktumin varaosiin luvataan säilyttää. Ikean tietoa muutoksesta löytyy Suomeksi mm. täältä ja ruotsiksi juttua täällä.

Metod korvaa aiemman Faktum -malliston ja on Ikean sanojen mukaan monipuolisempi mitoitukseltaan ja paremmin sovellettavissa eri kokoisiin tiloihin. Kaapistot tulevat kulkemaan 20 cm jaolla niin leveydessä kuin korkeudessakin. Esimerkiksi yläkaapeissa kuulin korkeuksien olevan 40-100 cm, joten on mahdollisuus vaikkapa käyttää kahta yläkaappirivistöä pienissä tiloissa. Ovimalleihin ei ilmeisesti ole tulossa kovin suuria muutoksia ja tyyliltään keittiöt pysyvät samankaltaisina. Uudistukset koskevat siis pääasiassa mekaniikkaa, muunneltavuutta ja mitoitusta.

Itse odotan uutta keittiömallistoa innolla, sillä juuri tällaisia keittiömitoituksia olen metsästänyt asiakkaani kesällä toteutettavaan uuteen keittiöön, jossa kaikki tila tulee saada hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Kärppänä siis paikalle 3.6. 😉

ikea metod1

ikea metod4

ikea metod2ikea metod3ikea metod6

Kuvat: Ikea

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tiedätkö esiintyykö näissä Ikean valkoisissa keittiökalusteissa samaa tummumista kuin joissakin muissa Ikean huonekaluissa (esim Malmissa)?

  • 1.1

   sanoo

   En ole ainakaan koskaan kuullut moisesta ongelmasta keittiöiden kohdalla. Jos vertaa vaikkapa malmia ja expeditiä kalusteoveen, on materiaalin ja käsittelyn laadun tasossa varmasti eroja. Keittiöltä kun vaaditaan kestävyyttä eri tavalla!

 2. 2

  sanoo

  Postailin joku aika sitten samasta aiheesta, koska tähän asti Ikean mitat eivät ole sopineet meidän kodinhoitohuoneeseen. Iso ikkuna tulee sen verran alas, että alakaappien pitää olla 70 senttiisiä. Odotan innolla lanseerausta.

  • 3.1

   sanoo

   Heh! Siellähän minäkin olen aikaani viettänyt ja keittiösuunnitteluohjelmaa testaillut! 😀
   Ilman muuta kannattaa odottaa, jos on keittiöremontti edessä kun näin vähän aikaa uuteen mallistoon enää on. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *