Ruttuista

ikea krusning4Hassua, miten yhden yksittäisen asian muuttaminen vaikuttaa niin isosti koko huoneen tunnelmaan. Kun on kyse valaisimesta, niin suurinhan muutos on ilta-aikaan, kun valaistusta tarvitaan. Mutta kyllä tuo pilvenhattara piristää valoisaankin aikaan olohuoneen tunnelmaa ja tuo kivasti pehmeyttä ja kepeyttä, vaikka tuo paperipallero aika suuri onkin.

Kyseessähän on Ikean Krusning paperinen varjostin, jonka saa rutistella itse ihan mieleisekseen. Rutisteluvaihe olikin varsin kiva operaatio kun muotoilun tuota mieleisekseni. Sellainen vallaton pilvenhattara siitä syntyi, niin kuin olin alunalkaen kuvitellutkin. Ihastuin jo Ikean pressikuvissa varjostimeen ja koska se ei antanut rauhaa mielessäni, täytyi se käydä ostamassa. En ehkä ole ihan ainoa sisustaja, jonka hankintoihin tämä on viime aikoina kuulunut, mutta en anna sen häiritä. Ollaan sitten muilla keinoilla omaperäisiä ja kyllähän tuo varjostin erilaisissa, erityylisissä paikoissa näyttää hyvinkin erilaiselle!

Vaikka itse valaisimen ulkomuotokin toki vaikuttaa, (kurkkaa ero vanhaan) suurin vaikutus on itse valaisulla, sillä siinä missä aiempi hehkulamppu valaisi suoraan ja karusti ympärilleen, tämä varjostin tekee valon pehmeäksi ja ainoa suora valo osuu tuohon sohvapöydän kanteen. Valaistus on nyt paljon kodikkaampi ja pehmeämpi aiempaan verraten. Tottapuhuen, edellinen valaisin oli erittäin harvoin käytössä, sillä pidän ehdottomasti eniten pehmeistä, epäsuorista monen valopisteen valaistuksista. Siihen tämä uusi varjostin sopiikin paljon paremmin. Nyt on ainoastaan mietinnässä, korjaanko valaisimen paikkaa kattokoukulla, sillä kattorasia ei ole aivan symmetrisesti sohvan ja sohvapöydän kanssa… Olisi mukava laskea valaisin juuri pöydän ylle, sillä laitoimme sen ainakin alkuun aika alas. Täytynee vielä mallailla asiaa! Seuraavaksi olohuoneessa täytyisi tarttua ikkunanpesuun ja sen jälkeen olohuone olisikin valmiina kevätauringolle!

ikea krusning ikea krusning2 ikea krusning3

Eilen oli kyllä niin ihana ensimmäinen aurinkoinen kevätpäivä, ja se antoi jo oikein voitonriemuisen tunteen, että tästäkin pimeydestä ja talvesta selvittiin hengissä! Mahtavaa päästä nauttimaan ulkoilusta ja aurinkoisista hetkistä. Tämän päivän osaltakin näyttää varsin valoisalle… Seuraavana on vaan se vähemmän kiva homma edessä kun pääsee pyykkäämään kaikki paksuimmat talvikamat eteisestä varastoon. Vaikka kyllähän se lisätila eteisen naulakoille on tarpeen. Joten ehkä tartun puuhaan jo tänään!

Nyt kuitenkin pitänee aloitella päivän töitä tässä minitoimistossani… joten ei muuta kuin aurinkoista päivää ja hymyä huuleen!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oi sinä olet saanut oman pilvenhattarasi jo kattoon asti! Meillä tuo on edelleen rutisteluvaiheessa… ei vaan jotenkin saatu rutisteltua valaisinta kauniisti?! Ehkä tehtiin tuo liian varovasti ja vain reunoilta. Pitänee tänään ottaa valaisin uudelleen käsittelyyn jotta saisin sen myös kattoon asti! En vaan vielä tiedä minne tuon sijoittaa sillä haluaisin sen meidän makkariin mutta tanssityttö haluaa sen myös 🙂 No, kunhan nyt saataisiin valaisin kauniisti rutisteltua edes…

  Näyttää kyllä teillä tuossa olkkarissa tosi hyvältä!!

  • 1.1

   sanoo

   En malttanut odottaa hetkeäkään kun ostin sen vaan heti oli päästävä rutistelemaan, 😀 Aika jännää se kyllä olikin… Mutta aika ronskisti sitä kyllä piti käsitellä, että siitä sai muhkean ja kuohkean! 🙂
   Meilläkin tuo sopisi kyllä tosi moneen paikkaan, mutta olohuone oli ainoa, jossa oli päivitystarvetta kattovalaisimelle.

 2. 4

  Ninnu sanoo

  Kyllä uusi lamppu päihittää edellisen 10-0. Huoneesta tuli pehmeämpi ja jollain tapaa ilmavampi myös. Lampun suuri koko ei myöskään ole huono asia!

  Aiemmin en ole ollut kovin ihastunut tuohon lamppuun, mutta niin se mielipide vain muuttuu! 😉

  • 4.1

   sanoo

   Niin minustakin tämä sopii paremmin ja luo paljon pehmeämmän ja kodikkaamman vaikutelman. Ja lampuissa koolla on kyllä merkitystä, harva valaisin liian iso on! 🙂
   Tykkäsin kyllä siitä meidän vanhastakin lampusta, mutta ehkä se sopii johonkin muualle paremmin kuin meidän olkkariin!

 3. 5

  Opiskelija sanoo

  Sinun blogi on niin inspiroivaa ja ihanaa luettavaa!

  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.
  Kiitos jo etukäteen!

  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

 4. 7

  Päivi sanoo

  Ihana on lamppupallero! Onko tuossa tosiaan käytetty vain yksi Krusning vai useampi – näyttää niin täyteläiseltä Ikean tuotekuvaan verrattuna?

 5. 9

  sanoo

  Tuossa valaisimessa on jotain niin ihanaa!! Muutamissa blogeissa ja kuvissa se onkin jo vilahdellut, mutta nyt viimeistään näiden sinun kuviesi myötä taisin ihastua siihen täysillä. Minulla on hiukan sellainen kutina, että tuo olisi seuraavan Ikea-reissun yhteydessä saatava mukaan 🙂 Sitä en vielä tiedä mihin sen laittaisin, mutta eiköhän hauskalle valaisimelle aina jokin kohde löytyisi.

  • 9.1

   sanoo

   On siinä kyllä jotain vetoavaa! Sympaattinen ja herttainen se anakin on. 🙂 Luulen, että aika moni tuntee kanssasi samanlaista kutinaa, minäkin tunsin kunnes lähdin sitä ostamaan. 🙂 Kyllähän tuolle aina paikkoja löytyy; meilläkin olisi ollut useampi vaihtoehto muuten, mutta olohuone kaipasi uutta valaisinta. 🙂

 6. 10

  Jomppu sanoo

  Ompa ihana lamppu! En olekaan tuommoseen systeemiin törmännyt.. Tuo olkkarin pöytä kyllä kiinnostaa myös, kehtaanko kysyy että mistä se on? Mulla ei ole pöytää ollenkaan nyt kun olen odotellut ”sitä oikeaa”! Aivan todella ihana koti ja blogi sulla!:)

 7. 11

  Eela sanoo

  Hei,

  Toivottavasti huomaat kysymyksen täältä vielä näinkin pitkän ajan päästä. 🙂
  Onko siis kyseinen krusning-valaisin kooltaan se isompi vai pienempi? Ikean antamista kokotiedoista on vaikea ajatella, minkä kokoinen tuote on palloksi rypisteltynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *