Iittalaa

Sain kivan astiahaasteen Kaisalta http://nohomewithoutyou.blogspot.fi. Haaseen kuuluu kertoa mitä Iittalan astioita kotoa jo löytyy ja mistä vielä haaveilet. Kasasin näihin kuviin, mitä nyt äkkiseltään kaapista käteen tarttui. Koko astiastoa en viitsinyt kaapista tyhjentää.

Meidän astiaston runko on Teemassa. Löytyy ruoka-astioita, kahviastioita ja tarjoiluunkin monenlaista. Valkoista ja harmaata. Tuon tummemman harmaan Teeman valmistus loppui joku vuosi sitten, joten onneksi sitä on ihan kivasti. Kahvikuppeja ja mukeja molempia taitaa olla tusina, uudempia valkoisia kahvikuppeja saman verran. Asetteja on valkoisena ja harmaana. Matalista lautasista on mennyt moni rikki, niitä pitäisi täydentää. Kuppimaisia syviä lautasia on paljon, ne onkin päivittäisessä käytössä. Ihan kivat voisi olla men vähän matalammat syvät lautaset. Muutama harmaavalkoinen Kulku on seassa lautasina.

Mariskooleja mulla on kaapin perälle kätkettynä vähän turhankin monta. Käytössä on pääasiassa kirkkaat, hiekka ja hempeät. Ehkä voisin laittaa osan myyntiin, mutta taidan kuitenkin säästää niitä jälkipolville. 😀

Laseja ei niin paljoa löydykään. Kartiolaseja oli aikanaan paljon, mutta vähitellen ne rikkoutui kaikki. Ei kovin kaksinen laatu. Hiekan väristä Aino Aalto -lasia on ihan kiva setti ja ne onkin pysynyt paremmin ehjänä. Jostakin syystä niitä ei tule nykyään juuri käytettyä. Aino Aaltoa löytyy myös tarjoilukulhoina, harmaana ja kirkkaana ja niitä käytetään kyllä paljon mm. salaattikulhoja. Verna -kulhojakin on pari. Kulhoja on myös Teemana, harmaata ja valkoista jälleen. Yksi Teeman kivoimpia juttuja on nuo neliskanttiset tarjoiluastiat. Niitä meillä on harmaana eri kokoisina, valkoisenakin joku.

Haaveena voisi olla pari Vitriiniä ja Purnukkaa, ehkä lasejakin. Haavekuvat: http://www.iittala.fi

Heitän haasteen kaikille kollegoilleni Bellaan!!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *