Ihmettä kerrassaan

Luulen, että toistan itseäni keväästä toiseen, mutta en (toivottavasti) koskaan lakkaa ihmettelemästä uutta kevättä ja sitä kuinka heti talven väistyttyä luonto esittelee ihmeitään ja harmaasta maasta alkaa kasvaa vaikka mitä ihanaa; vihreää ja värikästä! Tänä vuonna kevään heräämistä tutkailee ihan uudenlaisella mielenkiinnolla, sillä elämme tätä vuodenaikaa ensimmäistä kertaa täällä uudessa kodissa, joten kaikki on vielä ihmeellisempää kun ei lainkaan tiedä, mistä suunnasta pihaa on mitäkin kukkivaa odotettavissa! Viime vuonna pääsimme tänne pihalle toukokuussa ja silloin oli jo niin moni kukka kukintansa kukkinut, että monet varhaisen kevään suloisuudet meni ihan ohi. Nyt kierrän pihan lähes joka päivä ja katsastan kukkien tilanteen. Tulppaaneissakin on muuten niin komeat varret, että tuskin menee kauaa että ensimmäiset nuput ilmaantuu!

Tähän mennessä bongattuina on skillojen ja krookusten lisäksi lumikello, jota suloisempaa ja vaatimattomampaa kukkaa ei olekaan sekä ihanat, hentoiset sinivuokot, jollaisia en muista monesti edes nähneeni! Kyllä näiden ja lämmittävän ilta-auringon myötä saattaa ajatukset lähteä liitelemään pian alkavaan pihakauteen ja siihe, että me päästään viimein muokkaamaan pihasta ihan meidän näköistä puutarhaa!

Lumikello//Joko teidän ajatukset on siirtynyt kevään myötä tulevaan pihakauteen?

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Meillä on pihan varjoisimmassa paikassa enää yksi pieni kasa lunta. Aurinkoisimmat ja suojaisimmat kohdat alkaa jo vihertää kun sipulikukkia nousee niin paljon. 🙂

 1. 2

  sanoo

  Lumikellot ovat kukkineet jo kuukauden, ensimmäiset krookukset söi kani ja yhden leskenlehden löysin anoppilan pihalta. Sinivuokkoja en ole vielä bongannutkaan.

 2. 3

  sanoo

  No kylläpäs teillä jo kukkii! Samoja harrastuksia täälläkin, ihan uusi elämä tuolla pihalla tulossa! Ihanaa!

 3. 4

  sanoo

  Ihanan keväistä jo teidän pihalla! Mun ”piha” on mun parveke, ja olenkin jo vähän miettinyt milloin pitäkisi käydä sen kimppuun. Haasteeksi tulee taas se mitä sinne laittaa (siis kasveja), kun kaikki tuppaa kuolemaan heti kun lämpötila nousee kesäisiin lukemiin. Eteläparveke on tulinen pätsi!

  • 4.1

   sanoo

   Tuo eteläparveke onkin aikamoinen haaste, jos haluaa että siellä voi viettää aikaa muulloinkin kuin pilvisenä päivänä! Ehkä ihan viherkasvit, palmut ja sen tyyppiset kestäisi paahdetta!?

 4. 6

  sanoo

  Oh my, siellä jo kukkii noin kauniisti! Täällä on piha vielä varjossa ja ihan luminen. Malttamattomana odotan tuota vaihetta. Niin ihanaa, kun pian on kevät! -siis täälläkin. Mukavia pihakierroksia sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *