Harmaan lila seinä – hempeämpi tyttöjen huone

Harmaan lila

Vihjailinkin jo, ettei meidän remonttiprojektit päättynyt vielä Eemilin huoneen valmistumiseen, sillä siisteihin pintoihin verrattuna tyttöjen huoneen tapettiseinä näytti auttamatta kovin nuhjuiselle ja kuluneelle niinkuin remontoidessa usein käy. No, tapettiseinä oli palvellut jo 6,5 vuotta; ensin pari vuotta meidän vanhempien makuuhuoneessa ja sitten useamman vuoden lastenhuoneessa, joten eiköhän seinä ollut aikakin jo uusia. Ajattelimme vaihteeksi kokeille tyttöjen huoneeseen jotain vaaleampaa ja pastelli-innostuksissani sain tytötkin mukaan haalean violettiin seinään. Neela tosin laittoi ehdoksi, että värin on taitettava niin paljon harmaaseen, että violettia ei juurikaan erotu. No, kokeneellakin maalisävyjen valitsijalla voi tulla virhearvioita, sillä värikartasta valitsemamme haaleanlila sävy osoittautui seinällä valkoisten seinien rinnalla suorastaan räikeäksi, mutta pelastimme tilanteen sekoittamalla puolet olohuoneen neutraalin harmaata maalia ja puolet vaaleanviolettia, molemmissa kun maalivalintana oli sama täyshimmeä sisustusmaali. Näissä kuvissa seinä taitaa näyttää vielä hiukan harmaammalle, sillä kyllä värin luonnossa kuitenkin selkeästi violetiksi mieltää.

violetti maali
Utuinen violetti

Seinän maalaaminen yksivärikseksi ja vaaleammaksi rauhoitti koko huonetta hiukan. Utuinen ja pastellinen sävy on varma valinta tytöille, kun huone saa vielä olla tyttömäinen ja hempeä. Muuten huone onkin varsin musta-valko-harmaa, lukuunottamatta Friidan pientä vaaleanpunaista lipastoa, vaaleanpunaisia valaisimia ja paria vaaleanpunaista tyynyä. Vaaleanpunainen käy mielestäni ihanasti erityisesti tuohon harmaaseen lautalattiaan. Pikkulipasto on kirppislöytö, kuin myös pinnatuoli ja kerrossänky. Kattovalaisin on omasta lapsuudestani, muut valaisimet on Ikeasta. Päiväpeitteet on Beditin vetskaripeitteet, jotka on saatu blogin kautta. Mustavalkoraidallinen matto on keittiön vanha matto, joka toimii hyvin lastenhuoneessa kun sen mahtuu pesemään koneessa. Ei haittaa vaikka vähän vesivärejä tai muuta askartelusotkua kaatuisikin.

Sellaista pastellihempeilyä tällä erää! Olisin mielelläni kuvannut molempia lasten huoneita enemmänkin, mutta yläkerrassa tuon lasten puolen huoneet on tähän vuoden aikaan kovin pimeitä. Täytyy odotella valoisampia aikoja! Ulkona valoa sen sijaan riittää viime yönä sataneen lumen ansiosta. Taidan lähteä lumitöihin ennen kuin ryhdyn kuskaamaan lapsia kavereille ja harrastuksiin… voisinpa koittaa ehtiä jossain välissä vielä salillekin. Toissapäiväinen tehotreeni tuntuu vielä mukavasti kintuissa, joten ehkä jotain palauttelevaa tällä kertaa! //Mukavaa ja lumista sunnuntainjatkoa, ystävät!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Oi miten kivasti sopii tuo vaaleanpunainen lipastokin! Ihanat pastellit, kyllä ne vaan alkavat viehättää..

 2. 4

  sanoo

  Tosi kivalta ja rauhalliselta näyttää 🙂 Kauniisti olette osanneet yhdistää mustaa ja valkoista sekä pastillisävyjä.

 3. 5

  Manna sanoo

  Kyllä on kaunis tyttöjen huone! Kauniit värisävyt ja aivan ihana pikkulipasto! <3

 4. 6

  Aapeli sanoo

  Onpa kaunista teillä ja ihania värejä 🙂 Mikähän on tuon pikkuisen vaaleanpunaisen lipaston värisävy?

 5. 7

  Marika sanoo

  Ihanat lastenhuoneet, niin selkeää linjaa ja rauhallinen värimaailma. Ja nuo beditin päiväpeitesysteemin ansioista söngyt on napakasti pedattuja jok<a pistää heti silmään, sänkiy kun harvoin lastenhuoneessa pedattu..

  Olisin kysynyt miten olette ratkaisseet lapsien välisen oven? En ole nänyt yläkertaa kokonaisuudessaan, mutta jossain kuvassa näyttää siltä että huoneiden väliin tehty väliseinä joka on avoin jostain kohtaa? Vai mistä niihin pääsee sisään? Syy miksi kysyn, on se että meillä on vaikea iso makuuhuone, jonka pitäisi jakaa kahtia, mutta ei onnistu niin että molempiin huoneisiin tiulisi oma sisäänkäynti plus ovi vaan kulku olisi toisen huoneen kautta. En tiedä onko teillä jotenkin näin, mutta jos on, niin olen utelias siitä miten tämän ratkaisitte?

  Lisäksi mainitsit jossain että poikasi tarvitisi isomman sängyn.. Jos rautasänky menee myyntiin, niin olisin kiinnostunut ostamaan sen (jos on myynnissä), Ihana on, juuri sellaista jota metsästän.

  Kaikenkaikkiaan ihastuttava ja harmoninen koti jossa kuvien läpi paistaa onni 🙂

  • 7.1

   sanoo

   Moi Marika! Kiva kuulla, että lastenhuoneet miellyttää sinun silmää. 🙂
   Meillä lastenhuoneet on ollut alunperin yksi suuri makuuhuone, joka on jo 80-luvulla jaettu kahdeksi huoneeksi. Meilläkään ei ole omaa sisäänkäyntiä molempiin huoneisiin, vaan ensimmäisen huoneen läpi kuljetaan toiseen huoneeseen. Meillä huoneiden välinen oviaukko on toista pitkää seinää vasten, huoneeseen tulo-oven kanssa samalla laidalla, joten kulkeminen tapahtuu luontevasti. Pienten lasten kanssa systeemi toimii hyvin, mutta luulenpa, että teini-ikäisenä omaa rauhaa tarvittaisiin enemmän eikä tällainen käytäntö enää miellyttäisi lapsia. 🙂 Vähintäänkin väliovi tarvittaisiin tuohon oviaukkoon. Toivottavasti tämä selvensi asiaa!

   Todella ihana kuulla, että olet saanut noin kivan vaikutelman meidän kodista! ♥ Kiitos!!

   Kunhan Eemil kasvaa, sänky tosiaan lähtee myyntiin, muuta luulenpa, että ihan vielä ei ole sen aika. 🙂

 6. 8

  Nimetön sanoo

  Hei! Muistatko enää mitä kahta maalisävyä sekoititte(lila +harmaa)?Ja missä suhteessa? Tuo sävy olisi täydellinen meidän keittiiöön 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *