Harmaampi keittiö

harmaa laastiseinä

Nyt olisi luvassa kuvia meidän keittiön harmaantuneesta seinästä. Niinkuin sneak peak -postauksessa mainitsin, Tunto Hieno -purkkien jämät alkoivat huudella minulle kaappien kätköistä kun tuijottelin keittiön tylsää seinää aikani. Samantapainen seinä toteutettiin aikanaan eteisaulaan, vai mikäs tuo tila nyt olisikaan, täältä löytyy postaus aiemmasta seinästä. Nyt halusin seinästä aavistuksen eläväisemmän kuin aiempi tekeleeni, sillä tuo aulan seinä näytää kaukaa katsottuna varsin tasaiselle. Siispä käytin hiukan järeämpää viimeistelyä, struktuurimaali teräslastalla seinään, pehmennyt kostealla sienellä ja vielä teräslastalla käsittelyä päälle. Ronskimpi lopputulos miellyttää silmää ja se vielä korostuu sivusta tulevan luonnonvalon ansiosta.

harmaa seinä keittiöharmaa betoniseinä

Kaikkinensa olen tosi tyytyväinen, että kovin lyhyen harkinnan jälkeen päätin seinän käsitellä. Harmaa seinä kaikkien valkoisten seinien jälkeen tuntuu tosi hyvälle ja tuo eloa mustavalkoiseen ruokailuryhmäänkin. Seinähyllyt muuttivat muotoaan, sillä halusin pidemmällä hyllyllä korostaa seinän leveyttä. Kannattimet maalasin valkoisiksi ja hain pidemmän liimapuulevyn hyllyksi ja maalasin sen valkoiseksi. Nyt hyllyllä on paremmin tilaa kun korkeus ei enää ole rajallinen. Kellollekin jäi nyt paremmin tilaa hengittää, hyllyn kun täytyy aika korkealla olla kuitenkin, ettei siihen lyö hartioita ohi kulkiessaan. Hyllyllä on esillä kaikkea tämän hetken ihanuutta! Tykkään kun kauneimmille jutuille on paikka, jossa ne ovat reilusti esillä.

Kerroinkin, että tässä pohjalla oli lasikuitutapetti, jonka toivoin peittyvän kahdella struktuurimaalikerroksella. Kauempaa katsottuna näin kävikin, mutta lähempää tarkastellen kyllä näkyy, mikä kuosi pohjalla on. Pääasia minulle on, että yleisvaikutelma on nyt kaikkea muuta kuin lasikuitutapettia. Keittiön seinät kaikkinensa vaativat jossain vaiheessa kunnostusta, mutta eiköhän tällä pikaehostuksella pötkitä aika pitkälle.

struktuurimaali

betonivalaisin1

Yksi juttu, mitä ehdin pohtimaan seinää työstäessäni oli rakkaan betonivalaisimen ja seinän sävyn yhteensopivuus, mutta huoli oli turha, sillä nämä kaksi ovat mielestäni oiva väripari. Sävyt ovat tarpeeksi kaukana toisistaan, mutta tummuusaste on aikalailla sama ja värit sopivat kivasti yksiin! Oikeastaan nyt laastilamppu pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa sillä harmaata seinää vasten se erottuu kauniisti.

tunto hieno harmaakeittiö vuodet 2010_2014

Päätin vielä kurkata kollaasin muodossa, miltä tuo seinä eri aikoina onkaan näyttänyt! Vanhimmat kuvat ovat vuodelta 2010 ja siitä pikkuhiljaa siirrytään tähän päivään. Aika monta muutosta keittiö on ehtinyt kokea! Aikajärjestyksessä olevista kuvista huomaa kivasti miten sisustustyyli on muuttunut ja ehkä taidotkin kehittynyt vuosien varrella. Senkin huomasin, että olen tykästynyt tiettyyn kuvakulmaan! 😉

Allekirjoittanut pahoittelee huonolaatuisia kuvia, eilenkin oli kovin synkkä ja sateinen päivä. Kesken kuvailujani tyttäret säntäsi ikkunaan ihmettelemään kaatosadetta. No, me keksittiin kaikkea muuta kivaa ulkoilun sijaan ja perjantai-ilta menikin mukavasti! Aivan tuota pikaa suuntaan viettämään päivää Helsinkiin ja tapaamaan muita bellalaisia ja juhlistamaan Bella-blogien 2-vuotistaivalta! //Iloista lauantaita ja kevätmieltä säästä huolimatta!!

Tunto Hieno saatu blogin kautta tikkurilalta alunperin toiseen projektiin.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Hanna! Tuo seinä tuo kyllä kivasti eloa pintansa ansiosta. Kokeilemallahan siitä pääsee. 😀 Mutta kyllähän tuollainen pinta kannattaa tarkkaan harkita, sillä aika pysyvä ratkaisu tämä käsittely on!

 1. 4

  sanoo

  JOOOO! Toi on niin upea! Hitsi, miten hyvin se antaa ilmettä tuonne. Tykkään tosi paljon. Tuli jotenkin lämpöisempi, vaikka onkin harmaa. Hyvä Essi! 🙂
  Ja nauttikaahan Bella-bileistä. <3

  • 4.1

   sanoo

   Voi kiitos, Image!! Eikö ole jännä, miten harmaa voi tuoda lämpöä noin. 🙂 Yleensä se mielletään kuitenkin kylmäksi väriksi, mutta sävyjä on monia. Tuo minun käyttämäni on aika lämpöinen sävy, vaikkei olekaan lainkaan rusehtava.

 2. 6

  sanoo

  Aivan ihana seinä! Olen yrittänyt ehdottaa tyttöjen huoneisiinkin tämäntyylistä seinää, mutta ei kuulemma kelpaa, haluavat liitutauluseinät. Minä kyllä tekisin paljon mieluummin tällaisen. Mukavaa viikonloppua!

 3. 7

  sanoo

  Hyvä tuli ja antaa jotenkin lämpöä kaiken valkoisen jälkeen! Sävy on loistava. Itse olen myös kikkaillut olohuoneen ja keittiön yhdet seinät tuolla samaisella struktuurimaalilla. Minulla oli vain hankaluuksia saada valkoinen peittymään ja varsinkin keittiön kun maalasin kahteen kertaan, niin se struktuuri jäi vähäiseksi. Olohuoneessa osasinkin sitten paremmin. Aion kyllä keksiä jotakin muutosta siihen keittiön seinään, mutta vielä en ole saanut itseäni siihen hommaan.

  • 7.1

   sanoo

   Minustakin tämä on paljon lämpimämpi vaihtoehto kuin valkoinen seinä! Itsekin tykkään sävystä kovasti. Se on lämmin, mutta ei lainkaan rusehtava, kaunis harmaa!

 4. 9

  sanoo

  Kyllä kannatti maalata. Kuvien perusteella harmaan sävy in mun makuun ihan täydellinen. Ehkä mäkin joskus vetäisen tuota viimeisen tapettiseinän tilalle.

  • 9.1

   sanoo

   Mä tykkään kans kovasti tuosta harmaan sävystä. Se on tosi lämmin harmaaksi, mutta silti puhtaan harmaa. Ainoastaan kirkkaassa keinovalossa se taittaa hiukan violettiin, mutta pehmeässä keinovalossakin se pysyy harmaana.

 5. 10

  sanoo

  Kivan näköinen seinä tuli! Minullakin joku harmaa kausi menossa ja itse olen jo pitemmän aikaa suunnitellut kalkkimaalia keittiön seinään. Aika samantapaiset ruokailutilat meillä, kuvakulmineen. Voin aina jotenkin helposti kuvitella samat jutut omaan keittiöön, mitä sinullakin on. Meidänkin seinä koki kolmannen muutoksensa kuluneella viikolla kun vedin siihen ison liitutaulutarran.. Käy kurkkaamassa http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/2014/05/liitutaulutarra-keittioon.html

  • 10.1

   sanoo

   Harmaata on kyllä meilläkin pian aivan kaikkialla!! Mutta mikäs siinä kun se vaan pysyy kohtuudessa. Tekeepähän ainakin yhtenäisen koko kodista. 🙂 Kalkkimaali olisi minullakin haaveissa saada johonkin. Olohuoneessa sille olisi yksi sopiva paikka.
   Kiva kuulla, että voit helposti samaistua ruokailutilaan. Tulenpa pian kurkistamaan, miltä teidän ruokailutila näyttää!!

 6. 12

  sanoo

  Tulipa upea lopputulos! Ja kiitos kuvakollaasista eri vuosilta: olipa kiva katsoa, millaisia vaiheita tila on kokenut.

  • 12.1

   sanoo

   Kiitos Marri! Mukava, että tykkäsit kollaasista. Se oli minustakin kiva katsoa, kun näki paremmin kaikki muutokset itsekin, niitä kun ei muuten niin hahmota kun pikkuhiljaa asiat etenee. 🙂

 7. 14

  sanoo

  No, tulipas kiva!!! Ja pienellä vaivalla(?) tuli tosi iso muutos. Varsinkin näin keväällä on ihana freesata kotia tavalla tai toisella ja sullahan on nyt ihan uusi keittiö. 😀

  • 14.1

   sanoo

   Kyllä se varsin pienellä vaivalla tuli! Ja tuo Tunto hienon käsittely on niin kivaa ja luovaa puuhaa, että varsin mielellään tekee. 🙂
   Kyllä sitä keväällä(kin) tarvitsee jotain piristystä kotiin ja keittiö on tosiaan varsin uudistettu!! 😀

 8. 17

  sanoo

  Aikanaan otimme mallia teidän eteisen harmaasta seinästä (samat maalit), mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin samankaltainen kuin tämä teidän keittiön seinä! Tosi kiva! Käytän seinää paljon taustana valokuvauksessa. Tsekkaa mun (harvakseltaan päivittyvästä) blogista! Sulla on hyvä silmä valokuvaukseen!

  • 17.1

   sanoo

   Kiva, jos meidän eteisen seinä inspiroi teitä toteuttamaan omankin seinän! 🙂 Minäkin ajattelin heti, että tätä tulee varmasti käytettyä taustana valokuvissa! Tulen pian kurkistamaan kuviasti. 🙂 Ja kiitos, ihana kuulla, että tykkäät valokuvistani!

 9. 20

  sanoo

  Kyllä siitä tuli kaunis seinä <3 Itseäkin kiinnostaisi kokeilla johonkin tuollaista, mutta mietityttää kuinka iso homma siinä on jos myöhemmin haluaakin jotain muuta. Ja en kyllä tiiä minne tuollaisen laittaisin 😀 Tällä hetkellä lastenhuoneremppaa aloitellaan ja sinne tapetit valittu.

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos Marru!
   Kyllähän tuo voi olla työlästä saada piiloon. Varmaan yksinkertaisinta olisi tehdä ylitasoitus. Mutta väriähän voi vaihtaa eläväpintaisesta seinästä ihan maalaamalla. 🙂

   • 20.1.1

    Mammu sanoo

    Todella upea!! Itsekin haaveilen meiän lasikuitutapetin peittämisestä, ja sun sun kuva anto toivoa että se vois jopa onnistua! Tunto-struktuurien käytöstä ei ole mitään kokemusta. Mikä kuvio teiän lasikuitutapetissa oli? Meillä on sellainen ruutukuvio, saiskohan se tosiaan peitettyä..

 10. 21

  sanoo

  Kerrassaan upea muutos! Lopputulos on todella vaikuttava, se jotenkin miellyttää myös minun silmääni – harmaudestaan huolimatta. 🙂

 11. 23

  maiju sanoo

  Ooohlalaa! Meidän keittiössä on myöskin tuota lasikuitutapettia viljelty joka puolelle ja haaveena minullakin on, kas kummaa, juuri tuollainen, ihan samannäköinen ”feikkibetonitseinä”! Ja nyt olen kyllä aika innoissani, kun tiedän, että siitä voi voi tulla noin hieno lasikuitutapetinkin päälle tehtynä! Ihan mahtava, kiitos inspiksestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *