Harmaa makuuhuone

Olen viime aikoina tuijotellut meidän makuuhuonetta hiukan sillä silmällä, että tarttuisin mustaan tai oikeastaan aivan tummanharmaaseen maaliin ja maalaisin makuuhuoneen taustaseinän vaaleanharmaasta tummaksi. Harmaa makuuhuone on joka tapauksessa, tummana tai vaaleana ihana ja rauhallinen nukkumispaikka, mutta olen huomannut hiukan ikävöiväni vanhan kodin makuuhuoneen mustanharmaata seinää. Tumma harmaa makuuhuoneessa toi huoneen tunnelmaan aivan omanlaista särmää ja syvyyttä. Nykyisellään makuuhuone on oikein kaunis ja pidän kovasti tuosta kalkkimaalilla maalatusta seinästä, mutta silti se tumma seinä kummittelee mielessäni. Mattapintainen tummanharmaa maali löytyisi omasta maalijemmasta, mutta mietteet tämän asian suhteen on vielä kuitenkin kesken.

harmaa makuuhuoneessaVaaleanharmaa makuuhuone

Makuuhuoneessa on paljon erilaisia harmaita asioita, mutta koska sävyt eivät ole liian lähellä toisiaan, säilyy kokonaisuus mielenkiintoisena. Yllättävän erilaisiakin harmaita pystyy hyvin yhdistelemään. Esimerkkinä vaikkapa nuo pellavaverhot, jotka ovat muita harmaita huomattavasti lämpimämmän sävyiset, mutta ne sopivat huoneeseen mielestäni oikein hyvin. Familonilta keväällä saamani päiväpeite on myös lämmin harmaa ja pitää koko huoneen vaikutelman lämpimänä ja kotoisana.

Harmaana päivänä harmaa makuuhuoneen seinä pyöri mielessäni sen verran reilusti, että ajattelin muutaman kuvan selkeyttävän ajatuksiani. Näitä kuvia katsellessani tämä vaalea versio harmaasta makuuhuoneesta alkoi näyttää taas niin kivalle, että melkein jo unohdin maalausajatukset ja suorastaan ihastuin makuuhuoneeseen uudelleen juuri tämän värisenä! Asia vaatii selvästi vielä harkintaa ja tarkempaa pohdintaa. Ehkä te osaatte auttaa siinä!

harmaa makuuhuoneessaharmaa makuuhuoneSadepäivissä on kyllä puolensa, sillä silloin on hyvä viedä eteenpäin projekteja, joihin ei aurinkoisina kesäpäivinä tule tartuttua. Meidän kellarin monitoimihuone on ollut muutosta asti hiukan kesken ja siitä on tullut oikea romuvarasto. Sadepäivät on kuitenkin saanut aikaan sen, että romukasat on pikkuhiljaa raivattu ja viimeisiä maalaushommia viedään. Tuonne kellarihuoneeseen on syntynyt myös pieni pyykkitupa tai kodinhoitohuonenurkkaus, joka on toteutettu kierrättäen todella pienellä budjetilla. Pian nurkkaus on sillä mallilla, että saan esitellä sen teillekin!

makuuhuone harmaaOlisi kiva kuulla teidän viisaita mielipiteitä tuosta harmaan seinän väristä. Kummasta pidät enemmän, vaaleasta vai tummasta? Niin ja perustelutkin mielipiteille kuulen toki mielelläni!

ps. Vihdoin blogin sivupalkissa on päivittyvä blogilista! Kannattaa katsella sieltä luettavaa, jos jalkapallo ja vesisade jo kyllästyttää…

Kurkkaa myös, miltä makuuhuone näytti ennen remonttia: Makuuhuone – Ennen & Jälkeen

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Noista tuo vaaleampi on mun mieleen. Kutsuvampi, levollisempi ja pehmeämpi makuuhuoneeseen.. tuonne olisi ihana nukahtaa! Kaunista viikonloppua Essi!

 2. 4

  sanoo

  Molemmat ovat todella kauniita! <3 Itsellä haaveissa vaaleanharmaa makkarin seinä, joten tällä kertaa lemppariksi valikoituu juurikin tuo vaaleampi versio. 🙂

  Ihanaa sunnuntaita sateesta huolimatta!

 3. 5

  sanoo

  Vaaleanharmaa seinä tekee kokonaisuudesta harmonisen, tumma tuo rohkeaa kontrastia. Ihan fiilispohjalta – vaalea on varma, tumma persoonallinen :). Hyvä idea Mintulta sängynpäädyn maalaamisesta!

 4. 6

  Laura sanoo

  Tumma jos haluaa kontrastia ja vaalea jos harmoonisuutta.
  Ehkä makkari voisi olla levollinen, joten ehkä sit tuo vaalea, tykkään kyllä tuosta tummastakin.

 5. 7

  Maria sanoo

  Minä kokeilisin tuoda kontrastia jollain mustalla esineellä/pikkukalusteella/ lampunvarjostimella.
  Tuo vaalea kokonaisuus on mielestäni onnistunut.

 6. 8

  suvi sanoo

  Omaan silmään vaalea näyttää kutsuvammalle ja levollisemmalle.. 🙂 Ihanan harmoninen kokonaisuus!

 7. 9

  Taru sanoo

  Jos ei seinää maalaisi, niin itse kokeilisin kontrastina mustavalkoisia tyynyjä ja mattoa sängyn eteen, tai mustavalkoisia tyynyjä ja luonnollista meriheinän tms. sävyistä mattoa, joka taisi jossain kuvassa ollakin. 🙂

 8. 10

  Satu sanoo

  Aiemmin olisin minäkin sanonut vaaleanharmaa, mutta muuton myötä sain tummanharmaan makuuhuoneen ja ihastuin. 🙂 Jotenkin helpompi ja rauhallisempi nukahtaa kun huoneen sävy on tummempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *