Habitare 2013

Habitare 2013

Meinasin aloittaa tämän postauksen, että eilen, toisena ammattilaispäivänä kiersin Habitaren… mutta sitten kurkkasin viime vuotisen Habitare -postauksen ja päätin keksiä jotain muuta. 😉 Joka tapauksessa Habitare on nyt nähty ja koettu. Hyvin samanlaiset fiilikset jäi messuista kuin viime vuonnakin, ajatuksena oli keskittyä uusien juttujen bongailuun, mutta välillä se tuntui suorastaan hankalalle siellä ketjuliikkeiden massiivisten osastojen keskellä. Itse asiassa mietin jo, että jätän koko messut postaamatta, koska olen nähnyt niin paljon jo kivoja kirjoituksia messuista eri blogeissa, mutta sitten ajattelin, että onhan hyvä tallentaa kuvia itsellekin muistiin ja samalla kiva katsella monen bloggaajan erilaisia huomiokohtia messuilta. Ja toinen juttu, teissä lukijoissa tiedän olevan sellaisiakin, jotka eivät juuri muista sisustusblogeja seuraa, joten täytyyhän messuterveiset välittää teillekin!! 🙂

Lähdin heti alkuun liikkeelle ahead -alueesta, Protoshopista ja Trash Designista, koska pidin niitä ehdottomasti messujen mielenkiintoisimpana ja itselleni tärkeimpinä juttuina.

Habitare 2013

Minttu Somervuoren suunnittelema Palmikko -kuosi Protoshopissa ihastutti minua ja aivan uudenlaisena juttuna koin Hanna Anosen suunnitteleman Ripsiraidan, joka on ikään kuin puinen räsymatto. 

Habitare 2013Habitare 2013

Nämäkin prototyypit jäivät positiivisella tavalla mieleen, varsinkin tuon Kapseli -valaisimen kirkas versio!

Habitare 2013

Habitare 2013

Habitare 2013

Trash Designissa oli paljonkin mielenkiintoista suunnittelua nähtävillä, mutta tämän kalusteen muoto oli minun mieleeni!

Habitare 2013

Habitare 2013Habitare 2013

Habitare 2013

Habitare 2013

Habitare 2013Tikkurilalla vietettiin oikein mielenkiintoista brunssia kun uudet struktuuritapetit esiteltiin sisustussuunnittelijoille ja -bloggaajille suunnatussa tapahtumassa. Muotinäytöksessä mallien asut olivat syntyneet uusista maalattavista struktuuritapeteista. Mieleenpainuva tapa esitellä tapetteja!

Habitare 2013Habitare 2013Habitare 2013

Artekin uusi aluevaltaus vaikuttaa lupaavalle. Harmillisesti nämä uudet pientuotteet tulevat myyntiin vasta tänään perjantaina, joten omalta osaltani jäi vain ihailuasteelle tämä homma. Korttien lisäksi valikoimissa on mm. tarjottimia, servettejä, astiapyyhkeitä ja muita kodintekstiilejä.

Habitare 2013

Habitare 2013Habitare 2013

Habitare 2013

Lennolin printtityyny tuo minulle mieleen by Nordin tekstiilit. Ainakaan Lennolin osastolla näitä printtejä ei näkynyt enempää, mutta olisihan kiva jos samaan sarjaan löytyisi muitakin eläimiä ja vaikkapa pussilakanoita.

Habitare 2013

Sekä Lundia että Balmuir valittiin parhaiksi messuosastoiksi omissa kokoluokissaan sisustustoimittajien suosikkeja haettaessa. Eipä ihme, molemmat osastot olivat upeita mustanpuhuvuudessaan. Lundian osastolla esiteltiin uutta mustaa värivaihtoehtoa moduulihyllyihin.

Päivän päätteeksi kävin vielä Biolanin bloggaritilaisuudessa tutustumassa todella lupaavalle vaikuttaviin tuoteuutuuksiin, joista kerron varmasti pian lisää!

Yhteenvetona messuilta trendeinä näkyneet asiat:

 • Trash design on siirtynyt kaikkialle: kuormalavat, osb-levyt, roskalautalattiat jne…
 • Luonnonmateriaalit: luonnollisuus, puu, villa, taljat, rosoisuus, luonnosta otetut kuosit
 • Musta: Syvempiä sävyjä on tullut yhä lisää ja valkoinen on vähentynyt entisestään
 • Värikkys: Leikkisät sävyt vastapainona edelliselle
 • Industrial -henkisyys: jatkunee lähitulevaisuudessakin teollisuusvalaisinten lukuisan joukon perusteella
 • Funktionaalisuus: Kaikelle on käyttötarkoituksensa
 • Keveys: yksittäisissä esineissä ja kalusteissa on nähtävissä sirous, joka on ollut jo parin vuoden ajan uusille tuotteille hyvin tyypillistä.

Teittekö muut messukävijät samanlaisia huomioita? Mitä muuta huomasitte messuilla näkyvän?

Tällainen messutervehdys tältä vuodelta, katsaus Habitareen 2013! Mukavaahan messuilu on aina, vaikka aika rankaa jos yhdistää messupäivän vielä muutaman tunnin Helsinki -shoppailuun.

Messut ovat yleisölle avoinna viikonlopun ajan seuraavast: perjantaina 20.9. klo 10-19, lauantaina 21.9. klo 10-18, sunnuntaina 22.9. klo 10-18

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Eikö vaan ole jännä, kun niin erilaisia katsauksia messuilta syntyy, että todella tuntuu että olikohan ne nyt samat messut ollenkaan. 😀 Tulen kurkkaamaan sinunkin Habitare tunnelmat. 🙂

 1. 3

  sanoo

  Ihana tuo Kapseli-valaisin! Innolla odotan messuja ja sunnuntain aodotus palkitaan 😉
  Kiitos vinkeistä!

 2. 4

  sanoo

  Tosi kiva kun postasit messuista, minä en ainakaan ole törmännyt muissa blogeissa Habitareen! Satutko muistamaan, minkä valmistajan nuo lasit olivat? Ne, joissa oli jotain konjakinvärisen nahan tapaista? Kivaa viikonloppua!

  • 4.1

   sanoo

   Moi Kaati! Lasin suojukset ovat tuohesta valmistetut ja ne olivat esillä Protoshopissa, eli vasta prototyypin asteella. Lasi suojusten nimi on Pitäjä ja ne on suunnitellut Annika Heikkinen.

 3. 5

  Ellen sanoo

  Ihania kuvia ja tunnelmia messuilta. Mitä sitä turhaan messuille palloilemaan täältä kaukaa kun voi kotisohvallakin tehdä kierroksen 😉 osaatko sanoa tuleeko noita Artekin ”tilpehöörejä” myyntiin mihinkään liikkeeseen/nettikauppaan? 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että viihdyin messukatsauksen parissa! 🙂 En valitettavasti osaa sanoa Artekin pientuotteiden saatavuudesta, en huomannut kysyä! Luulisi, että heidän omaan verkkokauppaan ainakin. 🙂

 4. 6

  sanoo

  Kierrätysmateriaalien yleistymiseen massatuotantotavaran puolelle kiinnitin huomiota itsekin, hyvä asia toki! Näitä muiden messupostauksia on kiva selailla, kun kaikki katsovat messuja vähän eri vinkkelistä ja 1,5v kuvausassarini sattui hieman häiritsemään omaa havainnointia. 😉 Näkee ehkä vielä niitä juttuja, jotka menivät ohi lapsen perään katsoessa.

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/09/23/habit-are/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *