Haaste: Oman kodin väripaletti

Sain upeasta Char and the city -blogista mielenkiintoisen haasteen esitellä oman kodin väripaletti Chip It! -ohjelman avulla. Haasteen laittoi alunperin liikkeelle Modernisti Kodikas Kerttu.

Eihän meidän koti ollenkaan kokonaan ole musta-harmaa-valkoinen. Värejä ja sävyjä on monia, erilaisia harmaita, ruskeita, valkoisia ja jopa hiukan pinkkiä. Harmaat sävyt toki ovat näissä kuvissa vahvimmassa asemassa, kyllä sitä taitaa eniten meillä ollakin. Värilastujen tutkiminen olikin hauskaa puhaa ja varsin realistisesti ohjelma poimi sävyt kotikuvistani.

chipit1

Keittiön valaisin taitaa tuoda muuten mustien ja harmaiden joukkoon hiukan ruskeamman sävyn Downing stone. Kokonaisuudessaan keittiön tilanne ei ole suinkaan näin harmaapainotteinen, ainoastaan ruokailuryhmän. Kun sitten kurkistetaan toiseen suuntaan keittiössä, tulee jo ruskeampia sävyjä esiin. Tosin ohjelma on sitä mieltä, että tammitasojen väri on Sconde gold.chipit7

chipit3Makuuhuoneen väripaletti on turhankin musta-harmaa-valkoinen, sillä kuvasta jäi uupumaan luonnonvärinen juuttimatto, joka tuo tilaan tarvittavaa lämpöä. Pelkkä valkoisen ja mustan yhdistelmä harmaiden kanssa on minun mielestä liian kova ja kylmä.

chipit6Olohuoneessa on jopa pinkkiä. Vaatimattomat pinkit kukat tuo värilastuun sävyn Cyclamen, jota itse asiassa on enemmänkin olohuoneessa, tästä kuvasta piilotetussa pinkissä tyynyssä nimittäin. chipit5

chipit4Nyt on selvästi lämpimämpikin sävy päässyt mukaan, kun kuvassa näkyy lattiaa ja rottinkia. Ellie gray näyttää kauniille sävylle, se taitaa tulla tyynystä ja matosta. Muutenkin aika ihania monet värien nimet.

Haluaisin heittää haasteen eteen päin sisustajille seuraavissa blogeissa: Kotoisasti kaksiossa, Elsass, At Maria’s ja Koti kaupungin laidalla 

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kokeilin tuota ohjelmaa ja en kyllä millään saa sillä järkeviä tuloksia sillä aikaiseksi. Ehken vain osaa käyttää sitä. Hauska ohjelma silti. Sinun kuvistasi sai hyvin osuvat värit.

  • 1.1

   sanoo

   Moikka Mari, minä huomasin että jos ei valotus ole oikein onnistunut tai valkotasapaino on vähän pielessä, antoi ohjelma ihan mitä sattuu värejä. Joten kannattaa vaan vaihtaa kuvaa. 🙂

 2. 5

  sanoo

  Kiitos Essi tästä haasteesta! 🙂 Muutama tuttu sävy näyttäisi osuvan meillekin 😉 Mistähän moinen? 😀

 3. 6

  sanoo

  Kiitos Essi, ihana haaste 🙂

  Tänään ruokiksella paneudun tähän, joten postausta luvassa 🙂

 4. 7

  Nanabubu sanoo

  Hei. Tykästyin kovasti tuohon teidän olohuoneen ja eteisen välissä olevaan kivaan seinäkelloon. Mistä olet sen hankkinut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *