Fonts

Eilen etsiessäni sopivaa fonttia netistä tuli mieleen jokin aika sitten lupaamani postaus fonteista. Minähän tykkään kuvankäsittelystä ja kaikenlaisesta värkkäyksestä tekstien ja fonttien kanssa, vaikka aikaa ei aina moiseen touhuun oikeen olekaan. Muutaman kerran olen saanut kyselyjä fonteista, niiden lataamisesta ja ennen kaikkea niiden asentamisesta. 

Netistä löytyy hirmuiset määrät ilmaisia fontteja. Suurinosa näistä ilmaisista on sallittu vain yksityiseen käyttöön, mutta kyllä kaupalliseen käyttöönkin sallittuja löytyy. Maksullisia fontteja on myös pilvin pimein, mutta ehkä omiin henkilökohtaisiin pikkuprojekteihin ei ole tarpeen käyttää näitä. Vaikka fontteja on paaaljon, tuntuu joskus sen oikean fontin löytäminen olevan kivan takana. Kasasin kuvaan joitakin suosikkejani, ne löytyvät kaikki googlaamalla fontin nimi, jos ihastuit johonkin fonttiin. Huomatkaa Times New Roman tuolla joukossa. 😀

Paljon erilaisia ilmaisia fontteja löytyy mm. seuraavista osoitteista: dafont.com1001freefonts.comurbanfonts.comfontspace.comfontsquirrel.comMistään näistä paikoista en mene takuuseen, aina kannattaa tarkistaa koneen virusturva ennen kuin alkaa lataamaan netistä mitään. 🙂 Viimeisin sivusto on uusin löytö, sieltä olen lähiaikoina löytänyt monta kivaa ja laadukasta fonttia.

Asentamisesta. Aiemmin kun käytin Windows Vistaa, fontit asennettiin vähän eri tavalla kuin nyt Windows 7, helppoa se on molemmilla käyttiksillä.

Win Vista/7: Latauksen jälkeen klikkaa asenna. (Vistassa .zip täytyy erikseen purkaa, sen jälkeen oikealla hiirennapilla pääsee klikkaamaan asenna. Seiskassa kone hoitaa purkamisen fonttitiedoston avaamalla ja avaa samalla fontin esikatseluikkunan, josta löytyy myös asenna -nappi)

Win XP: Latauksen jälkeen pura tiedosto. Avaa kansio C:WindowsFonts ja siirrä puretut fonttitiedostot tänne.

Mac: Ei mitään hajua! :p

Ohjauspaneelin kautta pääsee fontteihin käsiksi. (Käynnistä -> Ohjauspaneeli -> Ulkoasu ja mukauttaminen -> Fontit). Täältä voi myös poistaa turhia fontteja.

Oliko tästä mitään hyötyä?? Tykkäisittekö muuten kuvankäsittelyyn liittyvistä amatöörin postauksista?

ps. Tämä EI ole se postaus, josta eilen vihjaisin Facebookissa. Odotelkaa vielä hetki, että saan sen valmiiksi!

Ja vielä yksi juttu. Teistä toooodella moni lukee blogiani yhä blogspot -osoitteen kautta, sieltä kun on ohjaus tänne. Pyytäisinkin päivittämään lukulistoihin, omiin blogilistoihinne, bloggerin readeriin ja kirjanmerkkeihin nykyisen osoitteen, joka on siis http://esmeraldas.bellablogit.fi

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihana postaus. Mäkin rakastan kaikkia fontteja, mutta olen niin laska etsimään, joten tämä tuli tarpeeseen. 🙂
  Ja odotan innolla tulevaa postausta. 😉

  • 2.1

   sanoo

   Heippa Riikka, Fontteja voi käyttää blogissakin, se vaatii sotkeutumista blogin html -koodiin. Kokeilin bloggerin aikana erilaisia fontteja postauotsikkoon. Ohjeita löytyy paljon englanniksi googlella, esim. how to install new fonts in blogger
   Mä käytän fontteja pääasiassa kuvien ”koristeluun” ja erilaisten printtien tekoon. 🙂

 2. 3

  Hanni sanoo

  Kiitos, kiitos! Olen haikaillut kivojen fonttien perään, mutta ei ole ollut aikaa tahi energiaa alkaa metsästää niitä. Koklaan tuolla ohjeellasi!

  Iloista päivää!

  • 3.1

   sanoo

   Kiva, jos oli hyödyllinen postaus! 😀 Niitä on aika työläs etsiä, tai siis löytää helmiä tuhansien fonttien joukosta. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Laitetaanpa työn alle!! 😀 On ollut pitkään suunnitteilla kirjoitella kuvankäsittelystä, moni on aiheesta pyytänyt postauksia.

 3. 5

  sanoo

  Aika monta kenttää enemmän joutuu täällä täyttämään, jos kommentin haluaa jättää, joten näinä kiireisinä aikoina voi olla, että en niin kovin usein puumerkkiä jätä, mutta käyn kyllä kurkkimassa!

  Fontit on kivoja. Latailin niitä edelliseen kannettavaani, mutta todennäköisesti jostain tuli mukana virus, koska kone meni lopulta lähes täysin tilttiin, vaikka virusturvat oli koneeseen hankittuna. Nyt ne fontit ovat sillä koneella, joka ei enää toimi, enkä ole uskaltanut tähän uudempaan läppäriin enää mitään uusia fontteja latailla.

  Mukavaa viikon jatkoa sateisesta illasta huolimatta!

 4. 6

  sanoo

  Aika monta kenttää enemmän joutuu täällä täyttämään, jos kommentin haluaa jättää, joten näinä kiireisinä aikoina voi olla, että en niin kovin usein puumerkkiä jätä, mutta käyn kyllä kurkkimassa!

  Fontit on kivoja. Latailin niitä edelliseen kannettavaani, mutta todennäköisesti jostain tuli mukana virus, koska kone meni lopulta lähes täysin tilttiin, vaikka virusturvat oli koneeseen hankittuna. Nyt ne fontit ovat sillä koneella, joka ei enää toimi, enkä ole uskaltanut tähän uudempaan läppäriin enää mitään uusia fontteja latailla.

  Mukavaa viikon jatkoa sateisesta illasta huolimatta!

  Edit: nyt tämä ei sitten suostu lähettämään kommenttia, vaikka klikkailen tuota komentonappia Lähetä kommentti…

  • 6.1

   sanoo

   Tiesitkö, että tänne voi jättää kommentin pelkällä nimelläkin? 😀 Tosin, onhan sähköposti kiva jättää, niin saa mailin kun vastaan kommenttiin.
   Tuo onkin aika ankeaa, jos jonkun fontin mukana tulee virus… Nuo paikat mistä olen ladannut, ovat toistaiseksi olleet turvallisia.
   Bellassa on ollut vähän sivujen latautumisen kanssa ongelmaa tässä lähiaikoina, tänä iltana varsinkin. Varmaan siitä syystä ei antanut lähettää kommenttia. Ikäviä tällaiset tekniset pulmat. :/
   Mut kiva kun kävit ja jätit vietiä! Leppoisaa viikonjatkoa sullekin!!

   • 6.1.1

    Intianminttu sanoo

    Okei, en tiennyt, että meilikohta ei ole pakollinen. Jossain se muistaakseni taas on. No, hyvä tieto tuo, kiitos vinkistä!

    Täällä ropisee syyssade peltikattoon…

    Pidän peukkuja, että tekniikkaongelmat saadaan pikaisesti kuriin!

 5. 7

  Lotta sanoo

  Kiitos vinkeistä!!!! Just eilen aloin miettimään mistä ihmeestä löytäisin kivan fontin kummitytön synttärikorttiin enkä ollut oikein tajunnut miten niitä oikein voi ladata netistä… 😀 Macillakin onnistui hyvin! 🙂
  Kiitos myös ihanasta blogista!

 6. 8

  sanoo

  Fontit on kyllä mahtavia, paras olisi, jos osaisi niitä itse väsätä. Taisivat kaikki linkit olla jo tuttuja, mutta pitää silti käydä tutkimassa fonttien uudet tuulet 😉

  (Kiitos muistutuksesta, päivitin sekä Google syötteenlukijan että blogini linkit 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Kiva kun päivitit linkit ajantasalle!
   Oispa mahtava osata tehdä itse fontteja. Pitäisiköhän alkaa opiskelemaan!? 😀

 7. 9

  sanoo

  Mä oon ihan hurahtanut fontteihin myös 🙂 Tuota dafont.comia tulee eniten käytettyä. Ja hei, olis tosi kiva lukea kuvankäsittelystä. Itsekin tykkään käsitellä kuvia ja kikkailla eri vaihtoehtojen kanssa. Tällä hetkellä eniten käytän PhotoScapea, Picasaa ja Pixlr-o-Maticia. Joista jälkimmäinen ihan ältsin helppo (tosin eka käyn vähän rajailemassa ja suoristelemassa kuvia esim. PhotoScapessa). Kivaa keskiviikkoa 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Tuo viimeisin onkin aivan outo juttu minulle. Pitääpä tutustua. PhotoScape on loistava blogikuvien käsittelyyn, saa valmista nopeasti. Kivaa päivää sullekin, Maria!!

 8. 10

  Leena sanoo

  Hei!

  Kiitos kivasta blogista! Ja hei ihan huippua, että annoit noita fonttivinkkejä – latailinkin jo muutaman itselleni. 🙂 Mistä fontista tuo sydän on?

  Terkuin Leena

  • 10.1

   sanoo

   Heippa Leena! Ja anteeksi puoli vuotta kestänyt vastaus. 😀 Kommenttisi oli jäänyt minulta huomaamatta. 🙂 Katkoviivasydän on ihan piirretty katkoviivalla, ei siis ole mikään fontti. Varmasti monessa kuvankäsittelyohjelmassa vapaaksi viivaksi voi valita katkoviivan. Itse käytän näissä useimmiten ilmaista PhotoScapea.

   • 10.1.1

    Nimetön sanoo

    Hei taas!

    Ei se mitään – itsekin olin jo unohtanut koko jutun. Nyt sain sitten sähköposti-ilmoituksen, että olit vastannut taannoiseen kommenttiini. 🙂

    Kiitos tiedosta – pitänee sitten alkaa piirtelyhommiin, jos katkoviivasydämiä haluaa. Olen vain niin laiska piirtämään, että valmis fonttikuvio tuntui oikein houkuttelevalta ajatukselta… 😉

    T. Leena

 9. 11

  rebecva sanoo

  Moikka, olisi kiva tietää mistä tuo katkoviiva sydän on 🙂 Hää kiitos kortteihin tuollaiset haluaisin. 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Heippa! Katkoviivasydän on ihan piirretty katkoviivalla, ei siis ole mikään fontti. Varmasti monessa kuvankäsittelyohjelmassa vapaaksi viivaksi voi valita katkoviivan. Itse käytän näissä useimmiten ilmaista PhotoScapea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *