Eteinen

eteinen2

Kirjoitin jo aiemmin remonttia aloitellessamme eteisestä, ja siitä miksi eteinen oli tärkeää saada heti alkuvaiheessa kauniiksi, tai ainakin siedettävään kuntoon. Minua ahdistaisi joka kerta tulla kotiin, jos eteisessä olisi jotain rumaa ja täysin keskeneräistä vastassa, joten nyt olen oikein tyytyväinen eteisen nykytilaan. Tänne tosiaan oli alunperin tarkoitus tehdä harmaa betonilattia, mutta laminaatin purettuamme löysimme alta ehtaa puuta ja tänne tehtiin samanlainen valkoiseksi maalattu parketti kuin olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Seinät maalattiin vanhan kodin olohuoneesta jääneellä maalilla, jonka sävy on Tikkurilan Pro Grey 1923, pehmeä ja vaalea harmaa, johon olen yhä ihastunut.

Kovin kummoista sisustusta tänne ei ole tarvinnut tehdä; vanha tuttu pallovalaisin on paikallaan ja sen pyöreäksi kaveriksi laitettiin mustakehyksinen kello. Matto on Eemilin vanhasta huoneesta, vanhempieni kodista meille muuttanut ja juuri sopivan kokoinen reilunkokoiseen eteiseen. Niin ja ne mielipiteitä jakavat ovet; ne ovat yhä ruskeat. Ja jos minä saan päättä, saavat ruskeiksi jäädäkin, olen nimittäin saanut jo yhden lapsista samalle kannalle kanssani. Pari tyyppiä kaipaa vielä ylipuhumista… Katsotaan vielä, kuka vie taiston. Tässä on kuulkaa perheriidan ainekset! Jotenkin ne ovet vaan sopisi tähän taloon ja jättäisi 70-luvun henkeä esiin. Mukavan 70-lukuista on myös oven yläpuolella oleva hylly olohuoneen ja eteisen välissä. Toisella puolella eteistä on meidän makuuhuoneet ja nuo kaksi ovea eteisen päädyssä johtaa vessaan ja kellariin.

eteinen4 eteinen5 Teimme tänne kevyen ja väliaikaisen vaatesäilytyspaikan Ikean rekkitangolla. Sitten kun keittiö remontoidaan, menee eteisestä keittiöön johtava oviaukko umpeen, jolloin peili siirtyy toiselle seinälle ja tämä seinä otetaan säilytyskäyttöön. Mitään kovin massiivista säilytintä en kaipaa eikä sille oikeastaan ole tarvettakaan, sillä kellarissa on erikseen säilytystilat mm. kaikille urheiluvaatteille, -kengille ja vähemmän käytettäville ulkovaatteille. Tässä pidetään vain päivittäisessä käytössä olevia vaatteita ja kenkiä. Iso kori nielee monet parit lasten lenkkareita ym. arkikenkiä, joten eteinen pysyy siistinä tällä väliaikaisella ratkaisullakin.

Sellainen kurkistus tällä erää! Ennen -kuvia remonttivaiheesta löytyy täältä. Meillä on täällä tänään juhlan paikka, sillä putkimies laittoi pesukoneen liitännät tänään valmiiksi ja saadaan tänään laittaa pyykkikone pyörimään. Se onkin enemmän kuin tarpeen, sillä ehtiihän tuota viikossa kertyä aikamoiset kasat… Ja loppuviikon ajan keskitytäänkin kylpyhuoneen pintoihin.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Maria sanoo

  Meillä just samanlaiset ovet ja suunnittelin valkoseksi maalausta. Onneksi ei maalattu. Ovat alkuperäisessä kuosissa ja tykkään ihan hulluna. Tuovat sitä oikeaa tunnelmaa. Pidä pääsi jos suinkin mahdollista. (: Kyllä muutkin vielä tajuaa, miten ne kuuluu just noin tuohon taloon.

  • 1.1

   sanoo

   Kyllä täällä taitaa olla muutkin taipuneet minun kannalleni, ainakin lähes kaikki. Onnesi niin, sillä en kantaani muuta! 🙂 Hyvä, että teilläkin jätettiin maalaamatta, sillä kyllähän alkuperäiset ovet kuuluvat taloon!

 2. 2

  Päivi sanoo

  Toivottavasti vanhat ovet saavat jäädä! Näyttävät todella hyviltä ja tyylikkäiltä ja tuovat mukavaa lämpöä vaaleaan sisustukseen.

 3. 3

  Kiersey sanoo

  Annan myös peukun ovien jättämiselle alkuperäiseen asuunsa! Meillä on samanlaiset ovet joista tykkään ihan hirveästi. Ja pitää vielä mainita, että meidän kellarissa on tismalleen samanlaiset myrkynvihreät peiliovet kun teillä (muistan nähneeni ne jossain aiemmassa postauksessasi)! Joten innolla seuraan remppaanne 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Ovet on kyllä ihanat ja tuovat sopivasti särmää muuten vaaleaan sisustukseen.
   Meidän myrkynvihreät peiliovet koki viikonloppuna uudistuksen, niistä löytyy kuva tämän päiväisestä postauksesta. 🙂 Hassua, että jossain muussakin talossa on samanlaiset!

 4. 4

  kaisu sanoo

  Kyllä te olettekin kovasti ahkeroineet! Ja hyvää tulosta on tullut aikaiseksi.
  Minun kotonani on tuollaiset ovet.
  Aikalailla ainutkertaiset. Kun maalaa, ei ole paluuta, joten ääni näiden ovien puolesta!
  Voimia remontointiin ja iloa sekä onnea kotiinne! <3

 5. 5

  Maria sanoo

  Jihuu!
  Ihanaa että ovet saavat jäädä.
  Tuollaisenaan tuovat juurikin lämpöä ja ajan henkeä sekä syvyyttä kotinne olemukseen.
  Valkoinen ei ole vastaus kaikkeen ?.

 6. 6

  Elva sanoo

  Hienolta näyttää! Säilyttäisin ehdottomasti ovet tuollaisina alkuperäisinä. Ne ovat kauniit ja ryhdikkäät.

 7. 7

  Lissu sanoo

  Katsoin ekaa kuvaa pitkään ja ihailin ovia. Ja seinän sävyä. Ja ovia. Kokonaisuutta ja ovia. Mainitsinko ovet jo? Sitten luin tekstin. Pidä pääsi, ovet ovat älyttömän kauniit ja sopivat kokonaisuuteen.

 8. 8

  sanoo

  Selkeästi remontoidun näköinen mutta silti henkii talon alkuperäistä ikää ja maailmaa.Wau. Ihanan yksinkertainen ja ovet tuovat särmää. Säilyttäkää ne ihmeessä noin.

  • 8.1

   sanoo

   Kiva, että kuvista välittyy talon ikäkausi. Vaikka remontoidaan moni juttu aivan uusiksi, on meille tärkeää, että historia ja alkuperäiset piirteetkin jäävät näkymään.

 9. 10

  Kirsi sanoo

  Hei,

  vanhoja ovia ihailin myös mutta täytyy myös kysyä, että mistä tuo iso eteisen matto on hankittu? 🙂 Lukee varmaan jossain blogissasi, mutta en ihan heti löytänyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *