Eteinen etenee

70-luvun eteinen

Nyt kun olemme muutaman päivän remontoineet uutta kotia, voisi olla paikallaan vilauttaa remontin etenemistä blogissakin. Hommia meillä on aloitettu useammassakin paikkaa. Tärkeimpänä alkuvaiheessa on kellari, jossa pitää tehdä vaikka ja mitä ennen sisäänmuuttoa, mutta mm. kuivumisia odotellessa, olen käynyt heti eteisen kimppuun. Päätin heti alussa, että tuo ensimmäisen kuvan ankea, synkkä ja kolkko tunnelma sisäänastuessa täytyy saada pian pois, jotta uuteen kotiin olisi kiva astua sisään. Talossa on kyllä tehty pintaremonttia 70-luvun jälkeen, mutta eteinen oli varsin autenttista 70-lukua tunnelmaltaan. Vaikka muuten eteinen ei tärkeysjärjestyksessä olisi ollut ollenkaan kärkisijoilla, on eteisellä kuitenkin niin iso merkitys fiilikselle, joka koko talosta tulee, että siitä täytyy tehdä pian kutsuvampi.

Lähtötilanne oli laminaattia seinillä ja lattiassa, vihreäksi maalattua tapettia seinillä. Näiden purkamisen jälkeen laminaattiseinän alta paljastui rouhea tiiliseinä, muista seinistä erinäisiä kerroksia tapettia ja maalia, mutta alta varsin siistit vaaleanpunaiset!! lastulevyseinät. Lattialaminaatin alta löytyi täyspuuta, joka laittoikin lattiasuunnitelmat uusiksi, sillä nyt suunnittelemani betonilattia taidetaan korvata vaaleaksi maalatulla puulla. Haitariovi eteisen ja olohuoneen välistä poistui heti, sen kehikon ja yläikkunan (70-luvun parhaita piirteitä) maalasin valkoiseksi jo pariin otteeseen, mutta vielä se vaatii maalikerroksia. Tiiliseinästäkin tulee valkoinen, toivottavasti jo tällä viikolla. Tiiliseinälle rakennetaan vaatesäilytyssysteemi; jotain käytännöllistä, muttei liian perinteistä kaapistoa. Ruksilla merkitty ovi laitetaan umpeen ja keittiöön käydään tulevaisuudessa vain olohuoneen kautta.

Väliovien suhteen olen joutunut joustamaan, sillä ajattelin alkuperäisten puunväristen ovien olevan kiva muisto 70-luvusta, mutta muu perhe ei ole ollenkaan samaa mieltä… kai se on taivuttava ja kyllä lopputulos valkoisilla ovilla tulee olemaan ihanan raikas. 70-luvusta jää kuitenkin kertomaan tiilipinta, vaikkakin maalattuna ja tuo suloinen yläikkuna. Eteisen uusi maalipinta on sama kuin vanhan kodin olohuoneen, himmeä vaaleanharmaa, Pro Grey värikartan 1923. Halltex -katto on hyvässä kunnossa ja se säästetään toki, uutta maalia sekin taitaa vaatia. Nyt jo sisäänkäynti on raikkaampi ja valoisampi, tuskin maltan odottaa lopputulosta!

Huomenna taitaa olla luvassa jotain ihan muuta kuin näin pientä ja sievää tekemistä, sillä ajateltiin käydä laattalattioiden kimppuun poravasaralla. Auts!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  Minna sanoo

  Hienosti etenee ja raikastuu! Ruskeatkin ovet sopisi, mutta ehkä ne valkoiset on kuitenkin paremmat. 🙂

 2. 4

  Sanna/ Sisustus COCO sanoo

  Ihania suunnitelmia siellä. Vaaleasta lattiasta tulee hyvä – itse olen ollut meidän valkoiseksi maalattuun todella tyytyväinen.
  Voimia remppaan <3

  • 4.1

   sanoo

   Näin minäkin luulen, sillä valkoinen puulattia on ollut haaveissa aiemminkin. 🙂 Pitää pian vaan päästä purkamaan kerrokset olohuoneestakin, jotta nähdään saadaanko sinnekin samanlaista lattiaa.

 3. 5

  Helena sanoo

  Ekaa kertaa kommentoin, vaika olen jo pitempään blogiasi lukenut.
  Itse haaveilen juuri tuollaisista puuovista meidän 60-luvun taloon 🙂 Meillä on edellinen asukas maalannut vanhat ovet ja alkuperäisestä kuosista ei ole tarkkaa tietoa.
  Suunnitelmasi kuulostaa kyllä kivalta!

  • 5.1

   sanoo

   Moi Helena! Kiva, että jätit viestiä ensimmäistä kertaa. 🙂
   Nuo ovet on hiukan liian räikeät ehkä meille, joten luulen ruskean värin peittyvän valkoisen maalin alle… Vaikka pidän kyllä niistä muuten.

 4. 6

  Marja K sanoo

  Jännää seurata teidän remonttianne! Päädyin blogimaailmaan muutama vuosi sitten juuri sinun blogisi kautta; mielenkiintoista olla mukana sinun ja muutaman muun lempibloggarin elämässä. Innostuneena odotan uuden kotinne valmistumista. Tsemppiä remonttiin!

  Marja

  • 6.1

   sanoo

   Kiva kuulla, Marja! 🙂 Ja kiitos, tsemppiä tässä varmasti vielä tarvitaan kun muutto lähestyy ja tekemistä riittää… mutta toistaiseksi on onneksi intoa piisannut. 😀

 5. 7

  sanoo

  Lupaavalta kuulostaa ja näyttääkin, kunhan vain kuvittelee muutokset.

  Eteinen tosiaan luo tietyn fiiliksen jo koko kotiintuloon ja koko kodista.

  • 7.1

   sanoo

   Juu, kyllä tässä saa vielä mielikuvitusta käyttää, mutta kyllä tämä tästä raikastuu! Eteisellä on niin suuri merkitys koko kodin fiilikseen ja siihen, miltä kotiin tulo tuntuu, joten eteisen on parasta olla pian kunnossa. 🙂

 6. 8

  sanoo

  Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä remonttiin! Ihana seurata tätä projektia! Sulla on kyllä ihailtavan selvät sävelet mitä haluat :). Varma maku siis! Mulla kestäis varmaan ikuisuus koko talon remonttia suunnitellessa, kun en osais päättää!

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos Kati! Jotenkin suunnitelmia ja valintoja on ollut helppo tehdä, vaikka epäilin, että runsaudenpula vaivaisi, mutta varsin kivasti on asiat loksahtanut paikoilleen. Ja kaikenlaista yllättävää tällaisen vanhan talon remontti aina tuo mukanaan, joten ei pidä liian tarkkaan lyödä lukkoon mitään ennen kuin nähdään remontin edetessä, mitä pintojen alta paljastuukaan. 🙂

 7. 9

  Maria sanoo

  Minä en kyllä maalasi tai vaihtaisi valkoisia ovia. Tuovat sielukkuutta ja talon tarinaa nuo ovet.

  • 9.1

   sanoo

   Periaatteessa olen samaa mieltä, kyllähän ovet ovat sielukkaat näin, mutta jotenkin nuo viisi ruskeaa ovea samassa tilassa on liikaa. Luulen, että maalaustela viuhuu pian…

  • 10.1

   sanoo

   Kyllä minäkin niistä pidän, tai pitäisin jos muuten vaaleassa tilassa olisi ovi tai pari, mutta kun eteinen on täynnä ovia, ruskeaa taitaa yksinkertaisesti vain olla liikaa minun makuuni. 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Valkoinen lattia kyllä tuntuu ajatuksena aivan ihanalle! Ja kyllähän se vaatii kaverikseen valkoiset ovetkin. 🙂
   Kiitos tsempeistä! 😀 Kyllä niistä tarvitaankin, ennen kuin talo on asumiskunnossa. 🙂

 8. 12

  Eea sanoo

  Hei taas!
  Piti vielä tulla kyselemään sinulta kun olet selvästikkin lasten synttäreiden järjestelyguru, niin minkälaista ohjelmaa teillä on ollut lasten synttäreillä? Meillä olisi tulossa parin viikon päästä tytön 10-vuotis juhlat ja pää lyö ihan tyhjää.

  • 12.1

   sanoo

   Heippa Eea!
   Tuo onkin aina haastavaa puuhaa. Meillä on ohjelmassa usein leikkejä, joita tuollaiset 10-vuotiaatkin vielä mielellään leikkivät. Meillä on leikitty ainakin seuraavia:
   -Aarteenetsintä
   -Tuolileikki (musiikki sammuu, yksi tuoli liian vähän…)
   -Aasin hännän kiinnitystä, mutta juhlien teemaan sopiva kuva ja kiinnitettävä
   -Tanssivat kivet (kun musiikki loppuu, kaikki pysähtyvät, joka liikkuu
   -Tietokilpailu (Kysymykset koskee esim. synttärisankaria. Tämä oli hitti viimeksi)

   Sitten on ollut tarjottaviin liittyen ainakin muffinien koristelua ja jäätelöannosten kasaamista.

   Oisko näistä apua!? 😀

 9. 16

  Atte sanoo

  Olen juuri ruvennut rakastamaan 70-luvun tyyliä. En olisi tehnyt 70-luvun talossani (siis jos minulla olisi) mitään muuta kuin ihan välttämättömät uusimiset. Lisäksi olisin kalustanut talon ihanilla 70-luvun kalusteilla (mm.kolmiosainen kirjahylly, muhkea oranssinkirjava sohva ja sähkölaitteetkin: kuten tv ja jääkaappi). Itse en pidä valkoisesta, mutta 70-luvusta kyllä.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *