Hei, olen Essi

Ajattelin, että tähän paikkaan olisi hyvä kirjoittaa pieni esittely itsestäni, sillä voi olla, että joku uusi kävijä löytää blogiini nyt StyleRoomin verkostoon liittymisen myötä. Olen siis Essi ja olen kirjoittanut Esmeralda’s blogia syksystä 2009 eli jo yli kuuden vuoden ajan.

Esmeralda’s käynnistyi sisustus- ja käsityöblogina. Käsityöt on viime vuosina jäänyt vähemmälle, mutta koti ja sisustus on ollut alusta saakka blogin punainen lanka, vaikka sivupoluillekin aina välillä tulee poikettua. Bloggaaminen on ajan myötä muuttunut satunnaisesta harrastuksesta hiukan vakavammin otettavaksi hommaksi, osa-aikaiseksi työksi ja viime vuosina blogin kirjoittaminen on ollut osa yritystoimintaani.

Asustelen täällä pääkaupunkiseudun laitamilla perheeni; aviomiehen, kolmen alakouluikäisen lapsen ja yhden kissapojan kanssa. Muutimme uuteen kotiimme, 70-luvun omakotitaloon viime kesänä ja kesän aikana teimme taloon ison remontin. Talon kanssa riittää tekemistä tulevinakin vuosina, niin sisällä kuin ulkona, mutta nyt voidaan remontoida ilman kiirettä ja stressiä ja keskittyä myös elämästä nauttimiseen ja sisutamiseen. Remonttia tehdään itse ja kokeilevalla asenteella. Sellaista hommaa ei vielä ole tullut vastaan, mitä ei itse oppisi tekemään kun on tahtoa ja intoa tehdä.

kollaasiSisustamisesta on blogivuosien aikana tullut minulle myös työ suunnittelutoimistoni myötä. Esmeralda Interior käynnistyi alkuvuodesta 2012 ja siitä saakka olen tehnyt muiden hommien ohella sisustussuunnittelua, pääasiassa yksityisasiakkaille. Suurin osa asiakkaistani on blogin lukijoita ja se onkin pelkästään hyvä juttu, sillä näin asiakkaat tietää jo etukäteen, minkä tyylisen tyypin ovat kotiinsa kutsumassa! Lisäksi työskentelen osa-aikaisesti oman yrityksen ulkopuolella taloushallinnon tehtävien parissa.

Sisustuksen lisäksi minua kiinnostaa muutkin esteettiset asiat, kuten taide, askartelut ja valokuvaaminen. Kotia ja remonttia on tehty itse tehden ja opetellen. Vaikka pääasiassa keskityn sisustuksellisiin aiheisiin blogissani, en malta olla välillä sivuamatta myös muita naisen elämään liittyviä asioita, kuten lapsia ja perhettä, terveyttä ja urheilua, kokkailua ja leivontaa, joskus jopa tyyliä ja pukeutumistakin! Keväällä joudun aina puutarhakärpäsen puraisemaksi ja se on tänä vuonna suorastaan toivottavaa, sillä vanha piha kaipaa kovasti uudistamista ja yksinkertaistamista, jotta siitä saadaan talolle yhteensopiva pari! Tykkään myös urheilusta, mutta en ole yhden lajin naisia, vaan liikuntamuodot vaihtelee innostuksen mukaan. Viime vuonna juoksin paljon, nyt olen täysin hurahtanut salitreeniin.

Pääasiassa blogissa kuitenkin katsellaan arjen kauniita asioita sisustuksellisesta näkökulmasta! Postaustoiveitakin saa esittää, mielelläni otan teidän lukijoiden toiveita huomioon. Pysyvästi faktat ja yhteystiedot löytyy Info -valikosta.

Essi / Esmeralda'sNyt kun olen esitellyt itseni, olisi mukava kuulla teistä, ketä siellä ruudun toisella puolella pyörii! Jätä toki kommenttia ja kerro hiukan itsestäsi ja siitä, kuinka kauan olet blogini matkassa kulkenut ja vieläkö muistat, mitä kautta blogiin löysit. Ja erityisen mielelläni kuulisin uusiltakin lukijoilta pari sanaa!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Moikka,

  Blogiasi tulee seurailtua satunnaisesti 🙂 Aivan ihania kuvia, sulla on kyllä tyyli hallussa! Taisi sun blogi löytyä googlettaessa synttärijuttuja, vuosia sitten jo.

  Itse raapustelen Design Wash -blogia.

  • 1.1

   sanoo

   Moi Tiina! Kiva kun kirjoittelit ja huippu juttu kun tykkäät kuvista. 🙂 Sinunkin blogi on minulle tuttu, silloin tällöin tulee lueskeltua! Aurinkoista viikonloppua!

 2. 2

  Anna sanoo

  Oon Anna ja olen lukenut blogia ainakin vuoden ajan! Löysin jonkun muun blogin kautta tänne ja jäin pysyvästi lukijaksi.

 3. 3

  Salla sanoo

  Täällä blogiasi lukee Salla ja ollut lukijana jo monta vuotta! Sinun innoittamana uskalsimme hankkia meille Hakolan Fokus-sohvatkin 🙂 ja itse asiassa olen miehesi pikkuserkku, vaikka aivan muuta kautta olen blogisi lukijaksi päätynyt. Kiitos mukavasta, laadukkaasta blogista!

  • 3.1

   sanoo

   Moikka Salla! Kiva kun ilmoittelit itsestäsi! Taitaa linjoilla olla aika monta serkkua ja pikkuserkkua! 😀
   Toivottavasti olet tykännyt Hakolan sohvista, me nimittäin ollaan yhä aivan ihastuneita. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Eksyin blogiisi äsken blogit.fin kautta ja koska sisustusjutut kiinnostaa, taidanpa jäädä pysyvämmäksikin lukijaksi 🙂
  Olen siis Heidi, kohta-20v kirjastoalan opiskelija Oulusta. Kirjoitan Hemulisway-blogia, joka on juuri jatkanut toimintaa tauon jälkeen.

 5. 5

  Janna sanoo

  En tosiaan enää muista, miten blogiisi löysin, mutta siitä on jo useita vuosia ja olen yhä mukana! Olen Janna, 20-vuotias tämän kevään ylioppilas Kirkkonummen Kauhalasta eli melko läheltä teitä 🙂 Olen juuri hakenut leipuri-kondiittorin ja sisustusarkkitehdin opintoihin, kesällä nähdään, kumpaan päädyn. Sisustaminen ja leipominen ovat siis kummatkin lähellä sydäntäni. Lähitulevaisuudessa on edessä myös muutto ensimmäiseen omaan kotiin pitkäaikaisen poikaystävän kanssa, sitä odotellessa, haaveillessa ja suunnitellessa <3 Ihanaa ja aurinkoista kevättä teille kaikille!

  • 5.1

   sanoo

   Moi Janna! Kiva kuulla, että olet pysytellyt jo useamman vuoden blogini matkassa. 🙂 Sullahan on hienot vaihtoehdot edessä. Onnittelut jo etukäteen ylioppilaalle sekä uuteen yhteiseen kotiin! Aurinkoa ja iloa!

 6. 6

  Arja sanoo

  Täällä Arja ja enpä minäkään muista koska löysin blogisi, mutta heti kolahti ja pitkään olen sinua seurannut. Mietin tuossa syitä ja taisipa olla alun perin se, että samaistuin aikaisemman rivitalo(?) kotisi myötä.. meilläkin voisi näyttää yhtä tyylikkäältä.

 7. 7

  Siru sanoo

  Hei,

  myös minä olen seurannut blogiasi vuosia – en edes muista, kuinka monta vuotta, mutta ainakin kolme – siitä asti, kun ostimme uuden talon ja sitä aloin sisustaa. Alun perin löysin sivuillesi sisustuskuvia etsiessäni ja sille tielle jäin. Muutamaa blogia seuraan aktiivisesti ja nämä samat ovat pysyneet mukanani jo vuosia. Uusia en ole kaivannut, kun te tunnutte niin tutuilta ja omaan elämäntilanteeseeni sopivilta 🙂 Tykkään blogistasi, kivoista jutuista ja kauniista kuvistasi kovasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *