Erilainen suunnittelukohde

Olohuone

Viime vuonna suunnittelin erään kohteen remontin ja sisustuksen, joka poikkesi virkistävällä tavalla monesta tekemästäni kohteesta. Tässä kohteessa ei ollut puhettakaan kovasti pinnalla olevista mustavalkoisuudesta, skandinavisuudesta tms. Asukkaalla oli olohuoneessa paljon vuosien varrella kerättyjä koriste-esineitä ja taidetta, mutta ne eivät aiemmin oikein päässeet esille liian täyteen kalustetussa, sekalaisessa huoneessa. Myös kaikki pinnat olivat huonossa kunnossa, takasta puhumattakaan. Huoneeseen suunniteltiin siis täysi pintaremontti ja kalustusta mietittiin uusiksi. Aika nopeasti pääsin kalusteiden ja esineiden ansiosta kiinni tyyliin, jota asukas kotiin kaipasi.

Kristallikruunu kattorosetti Eco White

Lattiaksi valittiin antiikkilipaston sävyyn hienosti sopiva koirankynsien kestävä laminaattilattia, jossa on kivan rosoinen ja elävä kuosi. Seinät tapetoitiin Eco Wallpaperin pystyraitaisella tapetilla, jossa raidoitus syntyy helmiäisvalkoisesta ja mattavalkoisesta. Viimeistely tehtiin paksuilla listoilla. Kristallikruunua korostettiin komealla kattorosetilla. Kristallikruunu ja kultaiset leijonat olivat huoneessa ennestään. Niiden kaveriksi lisättiin tunnelmaa tuomaan pari irtovalaisinta. Takka pinnoitettiin uusiksi ja ainoana alkuperäisenä pintana ruskeaksi maalattu taso säästettiin. Ennen ja jälkeen -kuvat takasta löytyy Esmeralda Interiorin facebook -sivulta.

Olohuone Takka Sohvakaluston verhoilu

Sohvakalusto verhoiltiin harmaanruskealla verhoilusametilla ja sen myötä kalustosta tuli kuin uusi. Matto on löytö Bukowskin nettihuutokaupasta, kokoa matolla on ruhtinaalliset 3,5×2,5m. Vanhojen itämaisten tyynyjen kaveriksi lisättiin oransseja ja punaisia silkkityynyjä. Olohuoneen lopputulos on mielestäni oikein onnistunut ja se kuvastaa kodin asukasta hienosti. Nyt esineille on tilaa ja tummista kalusteista huolimatta huone kylpee valossa! Mukavaa, että tämän kodin asukas antoi luvan kuvien julkaisemiseen.

Ja vielä pieni kurkistus siihen, miltä huoneessa ennen projektia näytti!ennen1

Olisi mukava esitellä enemmänkin valmiita suunnittelukohteita teille, niitä kun on paljon toivottu. Kohteiden kuvaamiset on vaan kulkenut aikalailla viiveelle, pitkä talvi ei ole ollut otollista aikaa valokuvaamiselle, mutta taidankin pirauttaa parille asiakkaalleni jos kevätauringon valaistessa saisin kuvata muitakin koteja!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Todella kaunis ja ihanan lämmin kokonaisuus, vau! Takka näyttää jotenkin eloon herätetyltä alkuperäiseen verrattuna, pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että tykkään Jenni, Kiitos! Takka vaikuttaa kyllä koko tilaan, joten sen fiksaus oli sinänsä iso muutos. 🙂 Tuolla on kyllä sävyjensäkin ansiosta tosi lämmin tunnelma.

 2. 5

  sanoo

  Oi että, tästä kodista välittyy lämmin tunnelma. Hieno muutos! Ja sen on omassakin kodissa huomannut, että ihan jo pelkän takan uudistaminen tuo täysin erilaista, kaunista ilmettä sisustukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *