Entä jos kaikki on jo sanottu?

olohuone1

Kirjoitin edellisen blogipostauksen noin kuukausi sitten. Kuvissa näkyi silloin sama vaaleanpunainen seinä kuin tämän postauksen kuvissakin näkyy. Viimeisten kuukausien aikana olen usein kokenut, että minulla ei ole mitään sanottavaa, eikä mitään näytettävää, mikä teitä lukijoita voisi kiinnostaa. Kun blogia on kirjoittanut yli kahdeksan vuoden ajan ja kuvannut lähes jokaisen sisustusmuutoksen, asetelman ja kukkakimpun, julkaissut lähes 1500 blogikirjoitusta en ihmettele yhtään, että alkaa tuntua ettei uutta annettavaa ole.

Kuluneen kevään aikana joka kerta postauksen aloittaminen on ollut entistäkin vaikeampaa? Blogit tuntuvat nyt olevan ajastaan jäljessä. Asioihin pitäisi reagoida nopeasti; kirjoittaa siitä mitä tapahtuu tänään ja huomenna, sillä eiliset asiat ovat jo kerrottu muissa, nopeammissa somekanavissa. Ne arkiset välähdykset, joista blogien alkuvuosina kirjoitettiin ja kuvattiin, siirtyivät ensin instakuviin ja poistuivat sitten sieltäkin snäpin ja instastorien puolelle. Nyt linja on se, että sisällön on oltava viimeisteltyä ja harkittua ja huippubloggaajat julkaisevat ainoastaan ammattikuvaajien ottamia kuvia.

olohuone3

Ihan tavallisessa arjessa huomaan toisinaan ajattelevani, että tästä täytyy kertoa blogissa, tuo idea täytyy kuvata lukijoille näytettäväksi tai sitten kun saan tietyn projektin valmiiksi, kuvaan sen blogiin. Viimeisen kuukauden ajan jokainen postaukseen johtava ajatus on jäänyt puolitiehen. Muutamat ottamani kuvat eivät ole enää ajankohtaisia, muutama luonnos ei ole valmistunut koskaan ja muutama idea ei ole koskaan kypsnyt blogipostaukseksi asti. Elämä on sen verran täyttä, että välillä on ollut pakko laittaa muita asioita blogin edelle ja aika ei aina riitä kaikkeen. Tunnistan kyllä, että ei tämä hiljainen kevät ja alkukesä blogissa ole ainoastaan ajasta ja sen riittävyydestä kiinni. Enemmän kyseessä on prioriteetit ja se, mihin haluan oman vapaa-aikani käyttää. Kun työpäivät venyvät välillä pitkiksi, kotityöt odottavat joka päivä ja lapset tarvitsevat oman huomionsa, on jäljelle jäävät tunnit kallisarvoisia ja niiden tuntien käyttämisen suhteen valinnat on entistä tärkeämpiä. Viime aikoina olen useammin valinnut perheen, parisuhteen, ystävät ja liikkumisen kuin blogin kirjoittamisen.

Sisustus on aihepiirinä edelleen ja varmasti aina tärkeä ja rakas. Se, että kuinka monta vuotta oman kodin sisustuksesta voi ja jaksaa kirjoittaa, on toinen asia. Ehkä aihealueeseen voisi koittaa välillä ottaa jonkin toisen näkökulman, josko se toisi vaihtelua ja helpottaisi sisältöjen ideointia. En koe, että minulla on muussa elämässä annettavaa, jotta lähtisin laajentamaan blogini aihepiirejä enää, sekin polku on joskus aikanaan kokeiltu. En ole mediaseksikäs persoona, jonka normaali arki kiinnostaisi ketään. Tavallinen ruuhkavuosia elävä perheenäiti aivan tavallisessa kodissa – ei siitä jutunjuurta juuri irtoa, jos ei syvimpiä tuntoja halua lähteä julkisesti avaamaan.

olohuone2

Onkohan kuitenkin niin, että ilmankaan en osaa olla, vaikka suurin inspiraatio tuntuu olevan takanapäin. Mikä blogini tulevaisuus sitten on? Totta puhuen tällä hetkellä en osaa sanoa. Sen tiedän, että entisaikojen aktiiviseen useamman postauksen viikkotahtiin en taida enää taipua. En silti halua luopua blogista kokonaan, onhan tämä tärkeä kanava omien ideoiden ja luovuuden toteuttamiseen. Mikä on sitten oikea tyyli ja aktiivisuus, sitä ei näytä kuin aika. Taidan nyt tehdä niin, että menen tämän kesän ajan rennosti ja hiukan tunnustellen, mitä blogilta haluan ja mitä minulla on teille lukijoille antaa. Katsotaan sitten syksyllä uudemman kerran, mikä on fiilis!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ei me lukijat täältä kadota, vaikka hiljaisempaa olisikin. Mutta ymmärrän enemmän kuin hyvin, että välillä muu elämä ajaa edelle ja postauksia ei väkisin kannata kirjoittaa. Mukavia kesäpäiviä ja toivottavasti päätät vielä syksyllä viimeistään palata täällä blogin puolella. 😊

  • 1.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Ihana kuulla, että siellä pysytellään vaikka välillä olisi hiljaisempikin blogi! Aurinkoista kesää sinullekin!

 2. 2

  sanoo

  Täällä on täysin samat ajatukset. Oikeastaan tuo teksti voisi olla minun kirjoittama! Niin hyvin sanoit juuri sen oleellisen.

  Luopuminen blogista olisi liikaa, siksi se saa olla olemassa. Vaikka sitä ei juuri päivittäisikään. Some on nyt se paikka niille asioille joita ennen blogeissa käsiteltiin.

  Ihanaa kesää 💛

  • 2.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Tuntuu nämä ajatukset kovasti olevan pinnalla useilla bloggaajilla! Niinpä on helppo ymmärtää mietteet, joita muuttuvat tilanteet aiheuttaa. Onhan se kiva jättää blogi paikaksi, johon voi aina sopivan sauman tullen palata ja kirjoittaa niitä ajatuksia, joille muissa somekanavissa ei ole tilaa. 🙂

   Ihanaa ja aurinkoista kesää sinnekin! <3

 3. 3

  Oliverin kaveri sanoo

  ”Viime aikoina olen useammin valinnut perheen, parisuhteen, ystävät ja liikkumisen kuin blogin kirjoittamisen.” Sinulla on arvot kohdallaan! Kun lapset kasvavat (yllättävän nopeasti!) aikaa löytyy taas perheen ulkopuolisille proggiksille yms. Lapset on tässä ja nyt.

 4. 5

  sanoo

  Elämä ensin!

  Itse en koe vielä kaikkea sanoneeni, mutta takavuosien jokapäiväisestä tahdista olen vähentänyt keskimäärin kolmeen postaukseen viikossa, fiiliksen, sanottavan ja jaksamisen mukaan välillä harvempaankin. Blogissa on kuitenkin enemmän pysyvyyden ja tarinankerronnan tunnetta kuin ohikiitävissä instastories-pätkissä. Oma historiikki ja kehityskertomus kuitenkin on ollut reseptien lomassa yksi blogin kantavia ajatuksia.

  • 5.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Elämä ensin on mainio perusajatus kaikessa!
   Viisaita ajatuksia muutenkin, Tuuli! Jokapäiväinen tahti tuntuu olevan aika harvalle enää se oikea tahti ja noiden jokapäiväisten vilausten suhteen on olemassa niille paremmin soveltuvia paikkoja. Blogissa tärkeämpää on jatkuvuus ja juuri tuo mainitsemasi tarinankerronta. Ihanaa kesää sulle!!

 5. 6

  Hoo sanoo

  Olen kovasti tykännyt blogistasi. Toivottavasti jatkat edes harvakseltaan.
  Pointsit terveestä arvomaailmastasi. Ihanaa ja rentouttavaa kesää.

  • 6.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Kiitos Hoo! Kyllä täällä jatketaa, omalla leppoisalla tahdilla! Sinullekin ihanaa ja aurinkoista kesää!

 6. 7

  sanoo

  Komppaan jo yllä sanottua, lukijat eivät katoa ja on tosi hienoa, että olet osannut astettaa asiat tärkeysjärjestykseen!

  Rentouttavaa kesää!

  • 7.1

   Essi / Esmeralda's sanoo

   Kiitos kaimaseni! 🙂 Kaikelle on oma aikansa ja nyt on sopivampi aika mennä blogin suhteen vähän kevyemmällä tahdilla! Ihanaa ja rentoa kesää sinullekin!

 7. 8

  sanoo

  Mä NIIIIIN Essi tiedän mistä puhut! Ollaanhan tästä keskusteltukin! Mun kuukauden breikki teki niin hyvää ja nyt oon postaillut pari kertaa viikossa. Sekin tuntuu välillä liian paljolta! Mä en toisaalta voi uskoa, että miten mulle kävi näin…koska blogi ollut viimeisen 6 vuotta läsnä päivittäin. Mutta ehkä aikansa kutakin! Toisaalta en oo just valmis luopumaankaan, että tällainen pari kertaa viikossa tahti sopii mulle paremmin ja jos ei jaksa sitäkään niin ei ole pakko 🙂

 8. 9

  sanoo

  Samojen kysymysten äärellä painitaan täälläkin! Taitaa olla pieni epidemia liikkeellä…

 9. 10

  sanoo

  Kiitos tähän astisesta kirjoituksista ja toivottavasti jaksat silloin tällöin kirjoitella, koska postaukset ovat olleet kiinnostavia ja lähellä tavallista arkea. Hyvää kesää ja lataa akkuja.

 10. 11

  Elina sanoo

  Hei! Kiitos tähän asti tekemistäsi postauksista. En ole kovinkaan kiinnostunut sisustamisesta ja siksi olen joutunut ahkerasti googlaamaan ideoita pakollisiin remppaprojekteihin. Ja tosi monesti olen päätynyt blogiisi lukemaan tätien minkä seinäpinnoitteen ominaisuuksista tai diy -projektin toteuttamisesta. Blogisi siis elää omaa elämäänsä ja on iloksi monille vaikka itse pitäisikin taukoa sen tekemisestä.
  Hyvää kesää ja rentouttavaa lomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *