Ensimmäisen remonttiviikon saavutukset

piha uusi koti 1

Ensimmäinen viikko remonttia on nyt takana ja talo alkaa pikkuhiljaa muuttua sisätiloista meidän näköiseksi. Jokainen liikenevä vapaa tunti on käytetty remontointiin, ja niin tullaan tekemään toukokuun loppuun saakka, jotta kuun lopussa olisi mahdollisimman valmista kun muutetaan sisään. Aikaa on jäljellä enää kaksi viikkoa tai oikeastaan vielä, sillä alunperin talon piti vapautua meille vasta tänään. Niinpä ollaan varsin tyytyväisiä tilanteeseen, että moni juttu on jo pitkällä, vaikka aikataulutimme välttämättömät työt kahteen viikkoon. Nyt ollaan aloitettu sellaisiakin hommia, jotka alunperin aiottiin aloittaa vasta kun asutaan taloa, sillä kyllähän remontointi nyt on helpompaa kun tavaraa talossa on vähemmän.

Mitä me sitten ollaan tehty!? Yksi huone on saatu kokonaan valmiiksi. Se on talon vähiten esillä oleva huone, nimittäin varasto! Järki-ihmisinä todettiin, että sen on oltava kunnossa heti, jotta voidaan kantaa sinne tavaraa joka kerta kun ajellaan talolle. Pisimmällä on tällä hetkellä lastenhuoneet ja eteinen, joissa seinät alkaa olla jo varsin hyvällä mallilla ja tapettikerrosten alta paljastuneet levyt on siistitty ja maalattu. Tyttöjen huoneen tapetti laitetaan heti alkuviikosta tilaukseen ja Eemilin huoneeseen löysin jemmasta pari rullaa tapettia. Sitten voisikin alkaa asentamaan laminaattia lattiaan. Eteisen osalta odottaa lattian hiominen ja maalaus sekä ovien maalaaminen, joka taidetaan tehdä vasta myöhemmin kesällä.

Meidän makuuhuone ei ole vielä niin pitkällä kuin lastenhuoneet, mutta kohtuullisen valmiit pinnat sinnekin on tarkoitus saada ennen muuttoa, jotta voidaan kasata yhdelle seinälle liukuovikaapisto vaatteita varten. Olohuone on valkoiseksi maalattua tiiliseinää vaille alkutekijöissään. Kukahan sen ison tilan tapetteja jaksaa alkaa nyhtämään…?

piha uusi koti 2

Wc on purettu käytännössä kokonaan, kylpyhuonekin on purun osalta hyvin pitkällä ja saunan kimppuun käydään tänä viikonloppuna. Ensi viikolla näissä kaikissa olisi tarkoitus saada jo jotain uutta tilalle, jos ei aiota kovin kauaa elää ilman vessaa ja pesutiloja. Onneksi uimahalli on lähes naapurissa! Kellarissa on putsattu pintoja uutta betonia varten ja viikonlopun tavoitteena on saada portaisiin uutta pintaa. Kaikkien purettujen pintojen alta on paljastunut pelkästään ehjää ja kuivaa pohjaa, mikä on ollut suuri helpotus. Tällaisen vanhan talon kanssa tietty jännitysmomentti on purkuhommissa aina mukana, mutta varsin tyytyväisiä ollaan oltu kaikkeen, mitä talosta on paljastunut.

Kun pinnat raikastuu ja kaikenlaista ylimääräistä on purettu pois, on koko talo jo raikastunut ja avartunut luovutushetkestä. Uusi koti on ihanan valoisa, yksitasoiset asuintilat tuntuu mukavalle ja mittasuhteet meille sopivalle, vaikka kompakti koti se on tämä tulevakin.

piha uusi kotipiha uusi koti 3

Otin eilen talolla kuvia ulkoa ja sisältäkin, mutta eilisen sisäkuvista tilanne oli taas muuttunut niin paljon, että en laittanutkaan niitä esille. Sen sijaan laitoin kuvia eilisillalta ulkoa. Kuvat ovat meidän kallioiselta kauniisti kukkivalta tontilta, josta emme osanneet nimetä etupihaa ja takapihaa, koska etupiha ei ole kadulle ja pihaan kuljetaan vähän kuin talon takapuolelta. Niinpä nimesimme pihat yläpihaksi ja alapihaksi. Nämä nimitykset kuulostaa jotenkin paljon kivemmalle kuin perinteiset etu- ja takapihat! Ja lisäksi on sitten vielä sivupiha. Koitan kuitenkin viikonloppuna saada ajantasaisia kuvia sisältäkin teille näytettäväksi, sillä minua ilahduttaa suuresti, miten moni on kertonut odottavansa innolla remonttipostauksia. Onhan tuota tärkeä kuvata itseäkin varten, sillä nyt hommat etenee sellaista vauhtia, että päivässäkin talo on jo eri näköinen. //Ei muuta kuin kivaa viikonloppua!

piha uusi koti 4

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kuulostaa hyvältä ja kiva päästä kurkkaamaan pihakuvia. Teillä tuntuu etenevän remppa vauhdilla ja mahtavaa tietysti mitä valmiimpaa on, kun muutto koittaa. Tsemppiä remontin keskelle! <3

 2. 2

  Ansku sanoo

  On niin jännittävää seurata remonttianne. Tulee ihanasti mieleen kun itse muutettiin 70-luvun ok-taloon, joka oli myös kellarikerroksellinen. Meillä remppa-aikaa muuttovaiheessa oli vähän, joten taloa pihoineen sitten kunnostettiin vuosien varrella.
  Myös näkyy hyvin ero siinä, että olet ammattisuunnittelija. Itse olin tuolloin harrastaja, joten kokonaisnäkemys ja rohkeus esim. seinien purkuun puuttui. Enempi tehtiin ’pientä pintaremonttia’. Mutta, keittiö rempattiin heti pari kuukautta asuttua, kun oli saatava tiskikone. Varsin toimiva siitä tuli, joskin materiaalit tuli valittua hätäisesti:).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *