Ennen ja nyt – Tartu haasteeseen!

Kuinka koti on muuttunut vuosien varrella? Eihän sitä välttämättä edes huomaa, kuinka paljon koti muuttuu kun pieniä muutoksia tulee tiheään tahtiin. On aika virkistävää tehdä pieni katsaus vanhaan sisustukseen. Bloggaamisen ansiosta kuvia sisustuksesta löytyy kivasti joka vuodelta. Katselin vuoden 2010 valokuvia kun järjestelin ja siivosin ulkoisen kovalevyn kuvakaaosta. Ajattelin näyttää teillekin pari kuvaa, reilun kahden vuoden takaa ja tänään. Olin ihan yllättynyt, kun huomasin kuinka paljon koti on muuttunut. Ja oikeastaan aika järkyttynytkin siitä, miltä meillä näytti pari vuotta sitten… Varmaan samalle tuntuu taas kahden vuoden kuluttua. Semmoistahan se on, sisustus elää koko ajan!

Tässä kuvaparissa taitaa olla muuttunut kaikki, huh! Kello on pois, peilin kehys on musta, taulut on vaihtuneet ja kenkäkaappi on maalattu. Kaiken kaikkiaan on tavaraa aika paljon vähemmän näkösällä. Turhaa krääsää on kerätty pois pääasiassa tänä vuonna. Peilin vaihtaisin mielelläni uuteen, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Saisi täyttää valkoisen lipaston yläpuolella olevan tilan lähes kokonaan. Muistaakseni tuota valkoista 50-luvun lipastoakaan ei ollut 2010, kyllä sen pitäisi kuvassa vähän näkyä.

Tässä näyttää olevan rottinkituolit ja pyöreä pikkupöytä ennallaan. Kaikki muu onkin vaihtunut reilun kahden vuoden aikana… Ihan mukavan pehmeälle ja mummomaiselle tässä kyllä näyttää, mutta ei ole ihan se juttu, mikä tällä hetkellä sisustuksessa innostaa.

Onko teille ehtinyt tapahtua kahdessa vuodessa suuria muutoksia!? Meidän muutokset on lopulta aika pieniä, mutta kyllähän nuo kokonaisilmeeseen aika paljon vaikuttaa.Tämä oli omasta mielestäni sen verran kiva pikkuprojekti, että haastankin sisustusbloggaajat vilauttamaan sisustusta ennen&nyt!  Linkitän tähän postaukseen kaikki ilmoittautuneet, jotka ovat haasteeseen tarttuneet. Laitathan kommentin, jos osallistut!

Meitikka: Kotimme ennen ja nyt

Zubi’s corner: Ennen ja nyt

@Maria’s: Ennen ja nyt

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  onpa mielenkiintoiset kuvat, sisutus muuttuu kyllä jatkuvasti kun maku muuttuu, ensin tykkää valkoisesta maalaisromantiikasta ja sitten väreistä ja tehdastyylistä, ja sitten kaikissa tyyleissä on jotain kivaa, mutta siitä sekasotkusta kai se oma persoonallinen koti syntyy:)

  • 1.1

   sanoo

   Niin, tyylit tulee ja menee. Jotenkin oma persoona kuitenkin näkyy erilaisissa sisustusvaiheissa. Mielenkiintoista. Meidän kotia ei kyllä voi millään yksittäisellä tyylillä luonnehtia, on niin paljon kaikenlaista. Romantisemmista jutuista olen pikkuhiljaa luopunut. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos Hanna Riikka! Niin minäkin tykkään seurata, blogeja lukiessakin monesti kiinnitän sisustuksen muuttumiseen huomiota ja käyn oikein katsomassa vanhempia sisustuskuvia. 🙂

 2. 3

  Line sanoo

  Hei, eksyin sattumalta blogiisi ja sieltä löytyi paljon kaikkea ihanaa ja kaunista! Kiitos siitä! Tuo seinän Family-sisustustarra on todella herkkullinen – haluaisitko paljastaa mistä se on hankittu?

 3. 4

  sanoo

  Nämä on hauskoja! Kyllä se maku muuttuu vuosien varrella ja uusia ideoita tulee aina vastaan. Minun pitäisi taas karsia kaikkea tavaraa kun salakavalasti sitä kerääntyy kaikenlaista kaikkialle vaikka niin simppeliä pitäisi olla.

  • 4.1

   sanoo

   Karsiminen on ihanan terapeuttista. Mielikin virkistyy kun saa tilaa ympärille. Todellakin, salakavalasti se tavara lisääntyy, vaikka kuinka koittaa hillitä. 😀

 4. 5

  sanoo

  Kivalta näyttää muutokset, mutta minusta tuo eka kuvakin on hyvä. Ostin tässä hiljakkoin Jyskistä pähkinäpuisen kenkäkaapin tuulikaappiin ja olen pähkäillyt, pitäisikö se maalata valkoiseksi. Puunväri tuo kuitenkin lämpöä ja on aika lähellä eteisen tammiparketin sävyä. Ehkäpä sitä katsellaan kunnes on kyllästytty ja kaivataan muutosta!

  • 5.1

   sanoo

   Eihän tuo eka kuva nyt aivan mahdoton ole, mutta vähän turhan koristeellinen tämän hetkiseen makuuni. 🙂
   Puunväri tuo kyllä kivasti lämpöä ja puuta tarvitaan aina sisustuksessa! Meillä sitä kuitenkin yhä tuntuu olevan aivan riittämiin, vaikka pari puista kalustetta olen maalannutkin. Koko alakerran tammilaminaatti ja keittiön tammiset tasot tuo puuta jo aika reilusti. Tuo onkin hyvä konsti katsella aikansa ja maalata vasta sitten kun kaipaa jotain uutta. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Hauska idea vertailla mennyttä ja nykyistä! Niinhän se on, että koti muuttuu koko ajan, meillä ainakin!

  • 6.1

   sanoo

   Muuttuu juu! Niin hurjaa vauhtia, ettei itsekään tahdo pysyä perässä. Siksi sitä onkin kuvista niin hauska seurata. 🙂

 6. 9

  sanoo

  Nämä ennen ja jälkeen kuvat on kyllä niin mielenkiintoisia! Harmi ettei oo tullut otettua aiemmin sisustuskuvia kodista, niin en voi oikeen osallistua tähän haasteeseen. On kuvattu vaan ihmisiä kodissa, ja sieltä taustalta näkyvää kotia sitä tosiaan ihmettelee, että onko meillä joskus oikeesti ollut tuon näköstä!! :O Meillä kyllä koti on muuttunut tosi paljon joka vuosi, koska ollaan rempattu pikkuhiljaa. Sellaisen postauksen kyllä ajattelin tässä lähipäivinä tehdä, jossa näkyis kotiamme pikkusta ennen kun muutettiin tähän, verrattuna tähän päivään. Sillon onneksi tajusin kuvata joka nurkan kodistamme. Vasta löysin ne kuvat koneelta ja oli kyllä aika järkkyjä ne vanhat!

  • 9.1

   sanoo

   Kyllähän ne yllättää, kun vanhempia kuvia katselee. Vaikka joskus aikoinaan ei pelkkää sisustusta tullut kuvattuakaan, näkyy monissa kuvissa kotia taustalla ja ei toisaan voi kuin ihmetellä! Niin sitä muuttuu koti ja omat mielipiteet!! Ennen remontointia otettuja kuvia on kiva katsella. Mä en harmikseni ottanut meillä ennen muuttoa ja remonttia juuri mitään kuvia. Ois ollut kiva katsella niitä nyt!

 7. 10

  sanoo

  Tää oli kiva haaste 🙂 Kiitos, tartuin siihen heti kun sen huomasin! Teillä on kyllä ollut niin ihanaa ennenkin mutta nyt olen sitä mieltä, että toi eteinen on mun unelma. Voi, kun saisin yhtä selkeän ja seesteisen eteisen. Missä te säilytätte lasten pipot, rukkaset yms? Meillä kun tuo Ikean iso senkki vie tilan koko eteisestä. Sinne on sullottu kaikki aina kurahousuista rukkasiin ja pipoihin 🙂 Kivaa lauantaita ! 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Olipas kiva nähdä kuvia teiltä ennen ja jälkeen! Hienoa, että tartuit haasteeseen.
   Meillä tuo kenkäkaapin tila ei ole oikeastaan eteinen. se on aulan tapainen pieni tila eteisen, keittiön ja olohuoneen välissä. Varsinainen eteinen meillä on vain reilunkokoinen tuulikaappi, jossa on yksi seinä vaatesäilytystä täynnä. Siellä ei sitten niin selkeää ja seesteistä olekaan. Mutta oven saa onneksi kiinni!! 😀 Hauskaa lauantaita sullekin!!

   • 10.1.1

    sanoo

    Oih, mä haaveilen reilun kokoisesta tuulikaapista; mutta meillä on vain tuollainen pikkuinen koppero tuulikaappina. Tuulikaapista puheen ollen; teidän betonilattia näyttää niiiiin hyvältä!!!

    Kovasti onnea Glorian blogiäänestyksessä, mä kävinkin siellä jo päivällä sun ihanaista blogia äänestämässä 🙂 Hyvää viikonloppua!

  • 11.1

   sanoo

   Raidallinen tyynynpäällinen on tilattu viime vuonna H&M:ltä. Se on rehellisen musta-valkoinen, eikä beige-musta kuten monet H&M:n tekstiilit. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *