Elämän suurimmat kaupat

krookus

Nyt se on totta! Tänään siirtyi meidän nimiin kaksikerroksinen, 40 vuotta vanha omakotitalo läheltä Kirkkonummen keskustaa ja meistä tuli omakotitalon omistajia sekä solmimme samalla pitkän liiton rahoituslaitoksen kanssa. Talon etsiminen päätettiin lopettaa siinä vaiheessa, kun nykyinen kotimme meni kaupaksi ja yksi aiemmin katsastamamme talo, varsin mukava vaihtoehto tuntui yhä hyvälle ja oli vielä kaupan. Monet kriteerit rapisi jo alkumetreillä talonäytöillä kierrellessä, sillä meidän kohtuu pienellä talobudjetilla ei kerrassaan ollut mahdollista saada kaikkia niitä asioita, jotka alussa kulkivat toivelistalla. Kuitenkin pari tärkeää juttua piti tämän talon kohdalla kutinsa, tärkeimpänä ehkä sijainti, joka taitaakin olla lähes ainoa asia, jota ei voi muuttaa. Toinen tärkeä asia on talon henki ja mittasuhteet, jotka tuntui heti hyvälle, vaikka sellaisenaan talo ei meidän kotina toimi ja remonttia on runsain mitoin edessä. Talo sijaitsee korkealla, kallioisella kukkulalla ja tontti on nykymittapuulla suorastaan reilun kokoinen ja hyvin hoidettu, vanhoja istutuksia löytyy paljon. Pioneistakin näin jo kuvia…

Meidän tuleva koti on pitkään ollut jonkun mummula, iäkkäiden isovanhempien koti, jossa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt kultaiselle 70-luvulle. Se olikin yksi ostopäätöstä puoltava asia, nimittäin nyt meidän ei sisätiloissa tarvitse säästellä oikeastaan mitään, eikä jouduta tyytymään edellisen remontoijan ihan kivoihin ratkaisuihin, vaan saamme laittaa talon sisältä lähes kokonaan uusiksi. Remontin alle joutuu kellarin saunaosasto, keittiö, wc, oleskelutilat, eteiset, makuuhuoneet… lähestulkoon kaikki. Moni asia saa kokea täydellisen modernisoinnin, mutta talon 70-lukuista henkeä aiomme myös kunnioittaa remonttia tehdessä. Tässä aikakauden talojen ominaisuuksiin perehtyessä on jo tullut opittua yhtä jos toista, mutta varmasti paljon selviää vasta remontin edetessä. Ostimme talon suoraan sen ensimmäiseltä omistajalta, talon rakentajalta, joka on pitänyt hyvää huolta talosta vuosikymmenten ajan.

huhtikuu

Asuintilat tulevat olemaan lähes saman kokoiset kuin nykyisessäkin kodissa; eteisen, vessan, olohuoneen ja keittiön lisäksi tytöille yhteinen makuuhuone, meille oma kamari ja Eemilille pieni huone, johon juuri mahtuu sänky, pöytä ja lipasto tai kaappi, mutta nämä kaikki ovat yhdessä tasossa. Sen lisäksi saamme yhden kellarillisen verran lisätilaa, josta löytyy runsaiden varasto- ja säilytystilojen päälle autotalli, saunaosasto ja kodinhoitotilat. Se jos joku on tarpeen, sillä olen aina sanonut, että tämä nykyinen rivitalokoti olisi aivan riittävä kooltaan, jos tähän saisi saunan ja kodinhoitohuoneen olemassa olevien tilojen lisäksi. Löytyypä meidän uuden kodin pihasta vielä pieni pihamökkikin, johon on jo suunnitelmia, mutta tuskin ihan parin vuoden sisään vielä sen kimppuun ehditään, sillä itse talossa on työtä aivan yllin kyllin.

Vaikka talo on nyt meidän, hallinta siirtyy meille vasta toukokuussa, joten vielä tässä on jokunen viikko odottelua. Malttamattoman mieli ei jaksaisi enää yhtään odottaa, mutta onhan tässä kieltämättä puolensa, että ehditään pikkuhiljaa pakkailla omaisuus ja valmistautua muuttoon, niin ja tietysti suunnitella se tuleva remontti huolellisesti! Kunhan saan otettua talosta tarkat mitat, pääsen viimeistelemään keittiö- ja kylpyhuonesuunnitelmia, joita on jo useampaan otteeseen luonnosteltu.

Ajattelin kirjoittaa myöhemmin myös asunnonmyyntiprosessista, sillä mielessä olisi pari asiaa, joista voisi olla asunnon myyntiä harkitsevalle ehkä hyötyä! Nyt on kuitenkin juhlan aika, sillä yksi pitkäaikaisista haaveista on viimein toteutunut ja pian sitä asustellaan omaa taloa. Tämä tarkoittaa varmasti hyvin remonttipainotteista blogia tulevien kuukausien aikana, ja ennen pitkää niitä sisustusjuttujakin on luvassa. Täällä ollaan niiiiiin innoissaan!!

huhtikuu2huhtikuu1

Kuvat on tältä illalta meidän vanhan kodin takapihalta! Viimein tuntuu kunnolla keväälle ja puissakin näkyy jo kivasti vihertäviä silmuja… Tätä puutarhaa tulee varmasti ikävä, mutta ehkä tulevasta pihastamme tulee vielä nykyistäkin kivempi!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihan huippujuttu! Onnea vielä tätäkin kautta uuden kodin omistajille!! ♥

  Aurinkoista viikonloppua!

 2. 2

  Jonna sanoo

  Hienoa! Innolla seurailen sun blogia ja mielenkiinnolla jään odottamaan sun remppapäivityksiä. Ihanaa ja aurinkoista kevättä sinne ja onnea uusiin tuuliin!!!

 3. 4

  sanoo

  Upeaa, lämpöiset onnittelut uuteen kotiin <3
  Varmasti toki työläs, mutta samalla antoisa ja mielenkiintoinen remonttiprojekti teillä tulossa – hyvin ymmärrän, että olet innostunut : ) Uuden suunnittelu, ja se remontointikin, kun on niin kivaa. Onpas ihanaa päästää seuraamaan millaiseksi talo osaavissa käsissä muotoutuu : )

  Teillä näyttää niin keväiseltä siellä pihalla jo! Itse olen tämän tylsän oksennustaudin kanssa ollut jumissa sisätiloissa muutaman päivän, mutta ikkunan läpi bongasin sentään muutaman leskenlehden 😀

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos Päivi! Työtä on varmasti edessä paljon, mutta tässä ollaan intoa keräilty sen verran pitkään, että eiköhän siitä löydy voimia, vaikka varmasti tulee välillä uuvuttamaankin. Täytyy pitää lopputulos mielessä, niin jaksaa loppuun saakka!

   Voi kurjuus, että olet sairaana juuri kun kevätaurinko vihdoin lämmittää… Mutta näitä ihania kelejä on varmasti nyt luvassa ihan yllin kyllin! Pikaista paranemista!

 4. 6

  sanoo

  Onnea uudesta kodista! Innolla odotan remonttipostauksia ja toki myös sisustusjuttuja sitten kun niiden aika on! 🙂 Meilläkin olisi omakotitalo edelleen haaveena, mutta kun lemppari myytiin nenän edestä viime kesänä ja uutta ei ole vielä eteen tullut. No, mikäpä kiire tässä…

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Mimmi! Luulenpa, että remonttipostauksia on ihan yllin kyllin luvassa, kunhan talon kimppuun päästään!

   Eiköhän se sopiva talo vielä osu teidänkin kohdalle! 🙂 Sitten kun on sen aika!

  • 12.1

   sanoo

   Onhan tässä jos jonkinlaista! Sinänsä juoksuprojekti (vastaavasti miehellä pyöräkisat) yhdessä taloprojektin kanssa voi olla ihan hyvä yhdistelmä, että on pakko välillä irroittautua remontin keskeltä pois ja juokseminen on niin hyvää aivojen nollausta. 😀
   Toivottavasti jaksetaan loppuun saakka, tsemppareita ainakin riittää! 🙂 Kiitos!!

 5. 13

  sanoo

  Onnea nyt kun se on virallisesti totta!! Se on muuten tosi hyvä, että on alkuperäiskunnossa ja kallion päällä. Monien 70-lukujen talojen ongelma on ajalle tyypillinen maanvaraiselle laatalle rakennetaminen ja vesi on päässyt lillumaan, joten kallion päällä tosi hyvä! Ja monet on pilattu remontilla ymmärtämättä rakennusajan ratkaisuja, siitä niiden huono maine.. Vaikuttaa siltä että olet jo perehtynyt noihin juttuihin! Kuulostaa tosi kivalta mutta työläältä projektilta! Meinaatteko siis muuttaa sinne heti ja remppailla kaikki asuessanne?

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos Katri!
   Montaa tuon ikäistä taloa käytiin katsomassa ja juuri nuo kaksi seikkaa olivat ne, jotka vahvasti puolsi juuri tämän talon hankintaa. Jos rakennustapaan perehtymätön olisi remontteja tehnyt, olisi koko talo melkoinen riski. Nyt kuitenkin kaikki on toiminut koko talon historian ajan, joten emme lähde muuttamaan alkuperäisiä teknisiä ratkaisuja. Ja tuo sijainti kallion päällä on kyllä turvallinen, sillä vesi valuu tontilta ja talolta pois. Luottavaisin mielin ollaan siis projektia aloittamassa, vaikka työtä on varmasti paljon.

   Ehditään remontoida vain muutaman viikon ajan, ennen kuin muutetaan, joten remontin keskellä menee kesäkuukaudet. Toisaalta kesäaikaan se juuri onnistuukin parhaiten, mutta haasteita siinä varmasti tulee olemaan. No, onneksi lapset on jo isoja, joten eiköhän me selvitä!

 6. 14

  sanoo

  Mahtavaa! Paljon onnea! Ihanaa päästä lukemaan remppapäivityksiä. Paljon on tiedossa hommaa tuleville kuukausille ja vuosille, mutta toisaalta ihana varmasti päästä remppamaan uutta kotia ihan oman mielen ja maun mukaan.

 7. 15

  sanoo

  Onnea uuteen tulevaan kotiin <3
  En malta odottaa remppa postauksiasi!
  Jos olette keittiötä, kodinhoitohuoneen, wc:n kalusteita vailla -älä epäröi pyytää multa tarjousta HTH-Keittiö Espoosta 🙂

  • 15.1

   sanoo

   Kiitos Sanna! ♥ Täällä jo niin kädet syyhyää päästä remontoimaan. 🙂
   Voipi olla, että olen yhteyksissä keittiön tiimoilta jossain vaiheessa!

  • 18.1

   sanoo

   Tarkoituksena on mahdollisuuksien mukaan kunnioittaa rakennusaikaa, siinä määrin kuin saadaan omaan tyyliin yhdistettyä. Ja kyllähän se talon arkkitehtuuri toki näkyy monessa, vaikka pinnat ja keittiö meneekin uusiksi. Muutamia erityisen kivoja 70-lukuun kuuluvia yksityskohtia sieltä löytyykin. 🙂

 8. 20

  sanoo

  Voi mahtavaa ja onnea paljon. Maltan tuskin odottaa teidän remontoimisesta juttuja:)
  Muistakaa kuitenkin säästää itseänne, ettei remontti uuvuta täysin. Ystävä on aivan poikki, kun piti tehdä pieni sisäremontti niin tulikin kattoremontti ja joutuivat evakkoon. Väliaikaisessa asunnossa tuli putkivahinko ja nyt he pesevät astiat wc:n lavuaarissa. Työpaikallakin oli vesivahinko, että joillekin sitä sattuu. Toivottavasti he kohta pääsevät kotiin:) Mutta teille tsempit ja muuttoiloa!

  • 20.1

   sanoo

   Oi, kiitos! Kiva, että meidän projekti kiinnostaa.

   Itse ainakin saatan helposti upputua projekteihin liiankin kanssa, joten varoittelu voikin olla paikallaan. Onneksi minulla on tuo juoksuprojekti samanaikaisesti käynnissä, niin tulee pakostakin irrottauduttua välillä remontista ja keskityttyä johonkin ihan muuhun. Täytyy vaan pitää maltti mukana, ettei ahnehdi liian tiiviillä aikataululla kaikkia hommia…

   Ystävälläsi on kuulostaa olevan varsin ikävä tilanne! Toivottavasti pian helpottaa, tsemppiä heille!

 9. 21

  sanoo

  Onnea! Itse haaveilen ajoittain miten ihana olisi muuttaa ja päästä remontoimaan uutta kotia. Vaikka remonttitouhut voivat olla rasittavia, voi niistäkin nauttia kun ajattelee sitä ihanaa lopputulosta 🙂

  • 21.1

   sanoo

   Kiitos Tea! On tässä jokunen vuosi haaveiltukin uudesta kodista ja ennen kaikkea uuden kodin remontista, joten mahtavaa, että nyt juttu on toteutumassa! Näin minäkin uskon, että remontista selviää, kun tietää lopputuloksen palkitsevan. 🙂

 10. 23

  Noora sanoo

  Kiitos kivasta blogista! Itse olen samassa tilanteessa ja saman ikäisen omakoti talon ostaneena kuin te. Odotan innolla josko tekisit remontti,piha/puutarha ja sisustus postauksia 🙂 Mukavaa kevättä ja onnea uudesta kodista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *