DIY – Simple is beauty

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Olen ihastellut useampanakin jouluna yksinkertaisia valkoisesta paperista taiteltuja haitarimaisia ympyräkoristeita, joille en nyt millään keksi mitään järkevää nimitystä. Paperisia joulukoristeita, joiden tekeminen on kivan helppoa ja joiden yksinkertaisesta kauneudesta tykkään kovasti. Tällä viikolla sitten kesken kaikkien kiireiden otin tovin aikaa askarteluille ja istahdin hetkeksi taittelemaan paperia. Minulla oli luonnonvalkoista tapettia rulla jemmassa ja leikkasin siitä suikaleita, jotka taittelin haitarille, pienin noin yhden sentin levyisin taitoksin. Alle pikkukuviin lisäsin muitakin pieniä vinkkejä, jos innostut kokeilemaan tällaisten paperipyörylöitten tekoa. Tavallisella ompelulangalla ja neulalla pärjää hyvin, mutta lävistäminen kannattaa tehdä pienissä osissa, muutaman taitoksen läpi kerrallaan. Huomasin langan haitarin läpi pujotettuani, että haitarin alku- ja loppupään voi hyvin ommella pienillä pistoilla kiinni, niin ei tarvitse kaivaa liimapurkkia kaapista ja kyllähän nuo taitaa paremmin pysyäkin yhdessä pienin pistoin.

diy joulukoristeMinä näkisin valkoisia paperikoristeita runsain määrin kuusen oksilla, aivan sellaisenaan, mutta koska omaa kuusta ei tänä vuonna ole, taidan tähdä näitä tuliaisiksi mummilaan, sillä luulenpa äidin kelpuuttavan tällaiset koristeet kuuseen! Joku koristeellisempi voisi koristella koristeita vielä jotenkin, minäkin mallailin valkoista nappia koristeen keskelle, mutta päädyin kuitenkin näin yksinkertaiseen versioon.

On se kyllä jännä, miten tietyt asiat tuo heti jouluista mieltä! Yksi on askartelu, mielellään toki kynttilänvalossa ja joululauluja kuunnellen. Toinen on leipominen, jota ilman tuskin joulu tulisi! Kannattaa se vaan ottaa hetki, vaikka pienikin ja näperrellä, askarrella, koristella ja nauttia joulun odotuksen tunnelmasta! Tälle illalle on tiedossa pienten joulumuistamisten valmistelua, katsotaanpa mitä saadaan aikaiseksi.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kauniita koristeita ja niin helppotekoisia! Kaksi vuotta sitten minunkin kuusta koristi mm. juuri tuollaiset paperikukkaset, tänä vuonna mennään ihan ”kaupallisilla” koristeilla.

  • 1.1

   sanoo

   Mä täällä harmittelen, etten pääse ripustamaan tällaisia omaan kuuseen, mutta ehkä ensi vuonna sitten! Muutenkin jää moni joulukoriste käyttämättä tänä jouluna…

 2. 5

  sanoo

  Mä törmäsin näihin viime vuonna minimiehen kummilassa. Niitä roikkui kauniisti kuusenoksilla ja ne oli muistaakseni tehty vanhan kirjan jo hiukan kellastuneista sivuista. Ihastelin niitä jo silloin mutta en koskaan ajatellutkaan, että ovatkin noin helppoja tehdä. Kauniita noin valkoisenakin. Ehkä väkerrän muutaman vielä ennen aattoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *