DIY – Puukuusi – Kuusipuu

Joulukuusi puusta

Innostuin jo syksyllä suuresti tästä pinterestin kautta löytämästäni kuvasta. Ajatuksenani oli, että nikkaroin pienen puisen kuusen, jota käytämme koko perheen joulukalenterina. No, joulukuun alku tuli ja meni, ja kuusi oli keskeneräinen ja lapset saivat suklaakalenterit! Tein kuitenkin kuusen loppuun ja naputtelin siihen 25 pientä naulaa ripustamista varten, 5×5 pienelle yllätykselle. Jos vaikka ensi vuonna ottaisimme tämän joulukalenterikäyttöön.

Minkäänlaisia mittailuja ei kuusen kanssa harrastettu, asettelin muutamia siroja laudanpätkiä ”varren” päälle ja sahailin niitä näyttämään sopivalta. Ruuvasin laudat kiinni nurjalta puolelta ja lopuksi maalasin koko komeuden harmaalla kalustemaalilla; sillä samalla millä maalasin keittiön hyllytkin.

Puukuusi

Olisin ripustanut valmiiseen kuuseen jotkin jouluvalot, ellei meillä olisi jo joka paikka täynnä niitä!! Heh, alkaa olla aikamoinen valohirviö tämä torppa! Kuusen nauloihin ripustin osan sekalaisesta DIY -tähtikokoelmastani. Täytyyhän näitä saada johonkin esille jo ennen joulukuustakin. Tähdet kavereinensa muuttavat aitoon kuuseen sitten lähempänä joulua ja puukuusi voi siirtyä vaikkapa lastenkammariin ja lapset saavat koristella sen sitten mieleisekseen! Toistaiseksi kuusi seisoo olohuoneessa, tosin eri puolella olohuonetta mitä näissä kuvissa, sillä tämä kohta oli ainoa riittävän valoisa paikka kuvaamiseen.

Puinen Joulukuusi

Itsenäisyyspäivää varten ei ole kovin kummoisia suunnitelmia, ehkä leivotaan jotain ja koitetaan rentoutua hetki, on nimittäin ollut niin kiireinen tynkäviikko! Nyt me aletaan valmistautumaan tyttärien kanssa illan synttäreitä varten. 🙂 //Kivaa aikaistettua viikonlopun alkua!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  Korukopan Eija sanoo

  Voih, tykkään, aivan mainio kuusikalenteri tai ihan vaan noin koristus!
  Mukavaa pitkää viikonloppua 🙂

 2. 6

  sanoo

  Todella hauska kuusi! Sinulla näitä DIY-ideoita poikii koko ajan, kiva käydä täällä blogissasi ihailemassa. 🙂

 3. 7

  sanoo

  Hieno idea ja hyvin sopivat nuo diy-tähtöset sitä koristamaan! Meillä mies valittaa, että on liikaa jouluvaloja, ei kuulemma saa nukuttua kun makuuhuoneeseen kajastaa muiden huoneiden valot. Ehdotin, että eikö sitä voisi yhden kuukauden sietää pientä kajastusta, mutta ei kuulemma halua nukkua kuukautta huonosti. Höh, omituista! Miehet! 😀 Kivaa pitkää viikonloppua!

 4. 9

  sanoo

  Hei, ei kai valoja voi olla liikaa? Eihän, eihän? 🙂
  Täytyy sanoa että on teillä kyllä mahdottoman tyylikäs kuusi. Ja tuo mahtuis myös pienenpään kotiin. Tai heille, jotka eivät ole kotona jouluna. Eli meillehän on melkein ihan pakko väsätä moinen kans 😛

 5. 11

  sanoo

  On kyllä ehdottoman hieno. Melkein jo harkitsen uuden muovikuusen ostamisen sijaan tuollaisen rakentamista. Lapsille se muovinen saattaa kuitenkin olla kivempi.

 6. 13

  sanoo

  Ihana kuusi, ihan huikean hieno!! 🙂 Tuollainen olisi meillekin passeli kun pentumme – kissa sellaiset hyppivät kaikkeen mahdolliseen tällä hetkellä 😀

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *