DIY – Pikaiset lyhdyt

Aivan mahdottoman pikaiset pitsilyhdyt tälle iltaa. Tyttärillä on mahdoton teippiaskarteluinnostus päällä ja ovat saaneet minutkin houkuteltua väkertämään tässä parina päivänä. Näiden lyhtyjen idea ei mikään uusi ole, mutta minusta pitsiteipillä tuli aika ihanaa jälkeä. Lasipurkkien uusi elämä washiteipin avustuksella!

Kommentit
  • 6.1

   sanoo

   Teipatut kynttilätkin on kivoja! Taidan testata pitsiteippiä kynttilöissäkin. 🙂 Näiden purkkien kanssa vaan saa olla vähän huolettomampi!

 1. 7

  sanoo

  Minulle taisi tulla uutta teipattavaa 🙂 Voi kun nuo ovat hienot!! 🙂 Ihan mahtavuudet, kiitos ihanasta vinkistä 🙂 Saanko vielä kysyä mistä nuin kaunista teippiä löysit? 🙂

 2. 8

  sanoo

  Mä just eilen teippailin tuikkuja! Kauniita tuli niistäkin! Voisin kyllä kaivaa tuolta lasinkeräyspussista jonkun pastakastikepurkin ja teippailla senkin kokeiluksi 🙂 Sieviä nää sunkin tekemät, todellakin!!

 3. 9

  Niitty sanoo

  Mikä on tullut sun ja mun välille ? 99% tykkään kaikesta mitä teet mutta nämä ovat sivan järkyttäviä. Tyhjiin pilttipurkkeihin laitetaan ympärille pala teippiä. Oli mun onni, että uusin postaus oli tullut kun huomasin tämän. Kynttiläkollaasi valikoima on todella mukava.

  • 9.1

   sanoo

   Aika todennäköistähän on, että kenelläkään ei ole 100% täysin samanlainen maku, joten aika hyvin on käynyt jos aivan 99% miellyttää. 😀
   Mielestäni oman kantansa voi kuitenkin ilmaista kauniimminkin kuin sanomalla toisen tekeleitä aivan järkyttäväksi. Pidän siitä, että voi olla rehellisesti eri mieltä, mutta tapoja siihen on monenlaisia…

   • 9.1.1

    Niitty sanoo

    Suomessa on bloggaajilla 2 tapaa, yleensä. Jos on täysin eri mieltä ja ilmaisee asian, tätä mielipidettä ei julkaista tai sitten se julkaistaan ja bloggaaja ilmoittaa närkästymisensä.
    Oma lehmä ojassa. Vaikka tapahtuneesta on vuosia, on minulla vieläkin huono omatunto asiasta. Ex-työkaverini oli Sinooperin / Sinellin vst kortti-illassa ja päätti mennä naismessuille myymään tekemiään joulukortteja. Oli aivan mielettömän innoissaan asiasta ja lopulta joku pyysi jos toisi meidänkin ostettavaksi muutaman. Toi ja oli NIIN polleena tekeleistään : ihan tavallinen korttipohja, ei mitään kohokuviota ei mitään ja oli liimannut tälläisen 3D-kuvan kanteen, keskiaukeelle oli kirjoittanut kaunolla Hyvää Joulua. Kaikki yrittivät kierrellä ja kaarrella mutta kukaan ei sanonut mitään. Siinä jokainen valehteli muka oli ostanut jo kortit ja muut kootut selitykset.
    Ja hän meni messuille eikä juurikaan myynyt kortteja. Tappiota jäi n tonnin verran kun oli pohjat ostanut myös kalliimmasta askartelukaupasta, vaikka halvempia ( Lidl, Tiimari ) olisi vst saanut.
    Aina välillä tulee mieleen, kun hehkutetaan jotain käsityötä ettei vaan joku saa samaa inspistä ja mene myymään vst tuotetta myyjäisiin. Tämä voi olla kiva kotityö, piristystä tähän päivään, jotain mitä voi tehdä lasten kanssa ja et täällä ilmoittanutkaan valloittavasti maailmaa näillä purkeilla.
    Olen nähnyt todella kivoja teippauksia, mm mummon mökin astiakaapin reuna tai nyt mikä on monessa blogissa kun tuikkujen tätä hopeakupin reuna on teipillä päällystetty. Eli tosi mukaviakin juttuja niistä saa. Ja lopulta myös sama alla oleva tieto, lasipurkit eivät oikeesti ole turvallisia käyttötarkoituksessa johon niitä ei ole tarkoitettu. Vanhat lasipurkit voivat olla hyvinkin paksuja ja vst rikkoutumista ei tapahdu, kun kynttilä on tuikun kokoinen mutta pilttipurkin tilavuus on pieni ja silloin vaara on oikeasti olemassa.

    • 9.1.1.1

     sanoo

     Heippa Niitty, Minä olen eri mieltä bloggaajien tavoista, on nimittäin kolmaskin tapa ja se on julkaista erimieliset kommentit ja suhtautua niihin asiallisesti ja närkästymättä. Mielestäni minä vastasin kommenttiisi aivan asiallisesti enkä siitä loukkaantunut, kerroin vain, että on fiksumpiakin tapoja ilmaista mielipiteensä. Tosi harmillista, että tuttavasi teki tonnin tappion, mutta se asia ei lienee liity minun puoli-ilmaiseen kahden minuutin pikatuunaukseen. Kuten itsekin sanoit, nämä purkit tuli meidän keittiötä koristamaan, enkä ole näillä lähdössä maailmaa valloittamaan.

     Pilttipurkkijuttu on jännä. Miksiköhän niistä pitkin Suomea askarrellaan kouluissa, päiväkodeissa ja kerhoissa vaikka minkälaisia tuikkukippoja jos ne ovat hengenvaarallisia? No, nämä meidän koristellut purkit nyt kuitenkin ovat tilavuudeltaan pilttipurkkeja suurempia, joten kynttilän tuottamalle lämmöllekin on enemmän tilaa. Aivan huoletta aion niitä vastakin poltella!

 4. 10

  Inkeri sanoo

  ”Pilttipurkkituikut tappavat vuosittain useita ihmisiä. Tuikkukynttilöiden polttaminen lastenruokapurkeissa ei ole turvallista vaikka tuikkulyhty olisi täynnä vettä niin kauan kun lyhdyn sisätila on alle litran suuruinen ja suu sisäänpäin kääntynyt.”

  ”Pilttipurkki kapenee suuaukkoa kohden, jolloin purkin sisällä lämpötila nousee jolloin ”allaspalon” vaara on kohonnut. Kuumentuessaan lämpökynttilän steariini saattaa leimahtaa liekkeihin ihan kokonaan. Pilttipurkki ei kestä sitä kuumuutta joka kokonaan liekehtivästä tuikusta tulee ja saattaa vain räsähtää rikki, mutta saattaa myös räjähtää jolloin palavaa steariinia lentää pitkienkin matkojen päähän ympäristöön.”

  Ovatko nämä sen turvallisempia, kuin pilttipurkit?

  • 10.1

   sanoo

   Kuten yllä Niitylle kirjoitin, pilttipurkkijuttu on kiinnostava. Miksiköhän niistä pitkin Suomea askarrellaan kouluissa, päiväkodeissa ja kerhoissa vaikka minkälaisia tuikkukippoja jos ne ovat hengenvaarallisia?
   Meillä ei pilttipurkkeja ole tuikkukuppikäytössä, mutta näitä isompia aion aika huoletta poltella yhä… Siitä en tiedä, ovatko paljon turvallisempia. Luultavasti jonkin verran, sillä tilavuus on kuitenkin suurempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *