DIY – Peace -tyyny

diy peace tyyny

Yksi aika kiva DIY -juttu tällä kertaa. Peace -hömpötys on selvästi tosi muodikasta tällä hetkellä, niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Pitäähän tämänkin mamman koittaa pysytellä trendien aallonharjalla ja niinpä tein meille peace -tyynyn. Aluksi suunnittelin kiinnittäväni nappeja valmiiseen koristetyynyyn, mutta visiitti nappikaupassa osoitti että tyynyn hinnaksi tulisi aika tähtitieteellinen summa. Niinpä päädyin rautakaupan kiloruuvihyllystä prikkoja hakemaan. Viime vuonna askartelin näistä jo muutaman joulukoristeen ja nyt ompelin niitä tyynyyn. Sopivaa yksiväristä tyynynpäällistä ei löytynyt, joten mahdollisimman simppelin ja neutraalin tyynynkin tätä projektia varten ostin.

Aluksi ajattelin ommella käsin prikat kiinni, mutta onnekseni huomasin kokeilla ompelukonetta. Piirsin lyijykynällä haaleasti kuvion tyynyyn ja pitkällä tikillä ompelin prikat kiinni, pariin kertaan kiersin. Enkä katkaissut kuin yhden neulan! Vähän karskimmat paljetit tyynyssä! 😉 Olkoon tämä nyt vaikka joulurauhatyyny!

Yhden kuvan nappasin vielä tyynystä uudella, ihanalla sohvalla!!  Tuossa tovi sitten sohva tuotiin sisään ja sain sen purettua pehmusteista ja muoveista sekä kiinnitin jalat. Nyt on sohva jo paikoillaan, ihanaa! ja vanha sohva odottaa noutajaa vielä tänä iltana! Uudesta sohvasta lisää tällä viikolla. 🙂

ps. Oon ollut viime päivinä jättehuono vastaamaan kommentteihin! Jospa tänään ehdin…

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Niina! Minäkin ajattelin ensin mustaa, mutta en tähän hätään löytänyt mustaa tyynyä. Luultavasti tulee tehtyä kyllä lisääkin, joten ehkä seuraavaksi on mustan vuoro!

 1. 8

  sanoo

  Eikä, sinäkin brutukseni 😀 Mulla siis aikeissa ostaa nappeja (PALJON nappeja!) ja alkaa väkertämään moista tyynyä… vaan en ehdi edes nappikaupoille (nimim. terkut töistä…). Nuo prikat olisivatkin helpompi ja nopeampi ratkaisu! JOS olisi se ompelukone 😀

  Tuo tyyny on ihana! Tahtoo myös, oon jo pitkään meinannut toteuttaa, siitä lähtien kun aikoja sitten Pinterestissa bongasin vastaavan tyynynpäällisen…

  • 8.1

   sanoo

   Pitäähän se koittaa pysytellä ajan hermolla! 😀 Nappikaupassa meni hetkeksi suunnitelmat lukkoon… n. 150 napin hinta oie tehnyt tyynystä hitusen tyyriin. Joten suosittelen ehdottomasti prikkoja. 😉 Ja ompeleehan niitä käsinkin, tovin vaan saa niitä ommella. 🙂 Luultavasti pinterestistä on tämäkin himotus lähtöisin. Vaarallinen ja ihana paikka!

 2. 10

  sanoo

  No, onneksi joku muu saa aikaan. Itse olen jo niin pitkään halunnut tehdä vastaavaa, vaan ei ole vieläkään sitä ”oikeaa” hetkeä löytynyt. Todella kiva idea ja hyvää kannustusta omaankin puuhailuun. 🙂

 3. 11

  sanoo

  Joulurauha on ollut mielessä myös meillä, omaan peace-hinkuun tein kokeiluluonteisesti kuusenkoristeita, niistä tuli kans aika kivat. Pitää tehdä siis muutama lisää. TOsin ei ole puuhelmetkään mitään halpoja. Samaa tyynyajatusta mietin, kun näin Mekkotehtaassa napein toteutettuna, hintaa arvelin minäkin sille tulevan, joten ajatus jäi. TUo prikkakeksintöhän on aika hauska! Millainenhan tulisi sellaisesta paljettinauhasta..

 4. 12

  sanoo

  Hei mulla on iso purkillinen kaikenlaisia pieniä valkoisia nappeja, joita olen jo jokusen vuoden kerännyt. Napit pois vanhoista paidoista ja kaikesta, jossa ne on vielä kierrätettävänä, vaikka muu oliskin mennyt. Oon saanut myös tutuilta esim. miesten vanhoja paitoja, jotta saan nappeja. (Hullua!)
  No nyt niitä nappeja olis jo aika tavalla, niistä saisi vaikka mitä. Mietin sellaisen tähden tekoa ikkunaan tai jotain. Mutta sit en oikein raaski käyttää niitä. (Sairasta!)
  Kun on vaivalla kerännyt, niin tuntuu, että mikään idea ei ole tarpeeksi hyvä. Toi tyyny olis kyllä kiva, kun sittenhän napit saisi taas helposti pois, kun kyllästyy… No pitää haudutella.
  Jokatapauksessa se nappilaatikko on nyt jossain hukassa, eli ihan vähään aikaan en nappejani ole uhraamassa 😀

  Ihana tyyny! Rauhaa sinne 🙂

 5. 13

  Emilia sanoo

  Miten ihmeessä sait ommeltua tuon vain yhden neulan katkeamisella? 🙂
  Hieno lopputulos!!

 6. 14

  sanoo

  Kiva idea! Napit onkin tosi kalliita. Ei sitä usein ajattele, että niihinkin voi kulua ihan hirveesti rahaa. Pitäisi kai alkaa keräillä nappeja kirppareilta ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *