DIY – Koristeita vanhoista kirjoista

Löysin askartelutarvikejemmoja penkoessani kasan vanhoja kirjoja, joita joskus hamstrasin kierrätyskeskuksesta askartelukäyttöön. Kannet on käytetty aikaa sitten johonkin projektiin, mutta sivut onneksi oli tallella. Saman tien piti kokeilla parit koristeet taitella kirjojen sivuilta. Tuollainen hiukan kellastunut ja kulunut paperi on kaunista, tuo vähän pehmeyttä meidän musta-valkoisiin joulukoristeluihin. Niihin koristeisiin, joihin tekstit jää selvemmin näkymään, käytin toista kotimaista; ei osu omituiset lauseet niin selvästi silmään. 😉

Pikkuisia viuhkoja voisin taitella reilumminkin. Olisi kauniita joulukuuseenkin, mutta ajattelin kokeilla näitä joulukattaukseen. Huomasin muuten, että viime vuonna linkittämäni perinteisen paperitähden ohje oli kadonnut ylen sivuilta, tai ainakaan linkki ei enää toiminut, joten etsin uuden. Tässä linkki toiseen ohjeeseen.

Näihin kaunokaisiin ei ole tullut kyllästymistä vieläkään. Tähtiä löytyy jo niin monenlaisista papereista, että muutama kirjansivuista tehty tähti kyllä mahtuu joukkoon.

Jälleen koittaa viikonloppu. Kylläpä päivät näin joulun alla menevät vauhdilla… Illalla suuntaamme tunnelmalliseen Johanneksen kirkkoon joulukonserttiin koko katraan kanssa. Sieltä saa vielä lisää joulumieltä! Ihanaa ja rentoa viikonloppua!!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nämäkin niin kauniita, harmi vain että ne vanhat kirjat uupuvat… Ehkä myös aikakin näin tämän joulun alla, mutta laitan korvan taakse tuleehan se joulu ensi vuonnakin 🙂

  Kaunista ja idearikasta blogiasi on aina ilo lukea!

 2. 2

  sanoo

  Niin kauniita koristeita <3 Kaksipuoleisia tähtösiä vääntelin kanssa vanhan kirjan sivuista ja yksinkertainen viirinauha meillä on ikkunassa muutoinkin kuin näin jouluna ( Piirretään kaava kartongille, kirjansivuista leikataan kaavan mukaan viirit, mitataan välit ja tehdään taitos yläreunaan, josta viirit liimataan sopivan jämäkkään pellavalankaan.)
  Mutta tuota tuohitähteä olen yrittänyt ja yrittänyt, eikä vaan onnistu. Ei voi kun yrittää vielä kerran. Nättejä ovat nuo viuhkatkin!

 3. 3

  sanoo

  Kivoja! Voisin kokeilla tehdä jotain samanlaista sanomalehdestä. Joulukattausta mietitään täälläkin. Kivoja ideoita näkynyt vähän joka blogissa.

 4. 4

  Malla sanoo

  Hei, voitko laittaa noiden kaksipuolisten tähtien ohjeen? Tein sellaisen viime vuonna kuusenlatvaan kun löysin ohjeen jostain blogista, mutta ylös en tainnut ohjetta laittaa eikä sitä päästäkään löydy..:)

 5. 5

  sanoo

  Lovely blog you have here! I have enjoyed perusing many of your posts 🙂 Thank you for the link back to my post of the paper stars.

  Kindly, Lorraine

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *